Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

subba

A képeken szereplő pozitúrák nem jelentenek érzéki örömöt a szereplőknek!! Ide küldjed emailben a retket!

 

Természetesen a Subba még mindig megvesztegethető! Adjatok bármit, megírunk akármit! Belépőkért, ajándékokért, merchandise-ért, ingyen cuccokért bármit behazudunk. Amit kapunk, azt meg továbbadjuk az olvasóinknak (ha nekünk nem kell). Ezen a címen csengessetek!

utolsó kommentek

friss topikok

Ezt írjuk mi

    Nincs megjeleníthető elem.

tagek

18minusz (47) 18plusz (162) a hét képe (6) barlangrajz (9) baszdmeg (34) bizarr (448) biznisz iz biznisz (53) bkv (8) budapest tv (7) bulvárszemle (8) bűnözés (9) celeb (157) cukiság (101) dicsőségfal (8) divat (8) drog (5) egyetem (5) emo (5) engedjétek hozzám (5) érdekes adat (126) erőszak (7) ezekafiatalok (97) faszkorbács (6) fekete pákó (11) fesztivál mocsok (8) győzike (5) hajdú péter (5) havas henrik (5) hellókarácsony (9) heti gif (7) hülye (8) hülye doktor (5) hülye ember (185) hülye halál (13) hülye hír (26) hülye hirdetés (13) hülye honlap (120) hülye játék (8) hülye kép (210) hülye levél (12) hülye nevek (6) hülye reklám (39) hülye sajtó (98) hülye szó (7) hülye tánc (82) hülye tévé (7) hülye videó (448) hülye zene (96) humor (5) ikertornyok (12) internet (5) isten allatkertje (11) iwiw (89) játék (5) jézus szeret (18) jó étvágyat (5) karácsony (14) karrier (8) képrejtvény (10) kínzó kérdés (61) kisállat (50) kiszel tünde (12) magyar szépség (7) minőségi szórakoztatás (8) munka helyett (9) nem (5) nemi szerv (43) nemi szervek (208) nemjó (5) norbi (5) no thanx (8) óóóó magyarország (418) partifotó (5) pataky attila (9) pina (7) politika (26) pop (109) rock & lol (5) rtl klub (5) sport (13) subba (5) subba apró (5) subba art (7) subba életvezetés (21) subba records (15) szex (6) szolgálati közlemény (5) szomszédok (10) szupercukiság (14) szupercukisag (5) szuperpuma (21) tanulságos történet (46) testnedv (110) tv2 (11) twitter (10) vasárnapina (22) vatera (7) vers mindenkinek (11) Címkefelhő

IndaVideó

A történelem leghülyébb és legrejtélyesebb zenész-halálai

2009.12.10. 09:00 | Subba Daddy

Kivel mással kezdhetnénk a sort, mint Brian Jones-szal, a Rolling Stones első gitárosával? 1969-ben találták meg a medencéjébe fulladva, a vizsgálatok szerint az évek óta tartó folyamatos bulizástól legyengült szervezete és az emiatt kialakult, egyre súlyosbodó asztmája volt a fulladás oka. Aznap este nem volt egyedül: a barátnőjével, és a házán dolgozó építési vállalkozóval, valamint annak csajával piázgatott. Ugyan az elég csúnyán meglopta Jonest az építkezés során és emiatt nem is voltak túl jó viszonyban, a rendőrség nem találta gyanúsnak a formát. Ám 1993-ban a vállalkozó bevallotta a halálos ágyán, hogy miután kettesben maradtak, ő fojtotta vízbe a zenészt, mivel az -miután egy ideje kevesebbet cuccozott és észrevette, mennyire lehúzzák- leállította a kifizetéseket. (Lebilincselő cikk a témáról itt, érdemes elolvasni!) 

 

Alig egy évvel később, 1970-ben követte Jimi Hendrix, aki a saját hányásába fulladt bele, máig tisztázatlan körülmények között. Akkori barátnője eléggé zavarosan mesélte el a történteket, de egy biztos: ő volt az, aki először nem mentőt, hanem Eric Burdont (igen, az Animalsból, akinek az eddig rejtélyes módon mind a hülye, mind a rejtélyes halált megúszó Som Lajos szerint kék(!) kokainja volt) hívta a helyszínre. Burdon -aki azt hitte, Jimi öngyilkos lett- egy odahívott road segítségével minden drogot eltakarított, majd együtt távoztak, magára hagyva a holttestet. Egy idén megjelent könyv szerint akkori menedzsere felelős Hendrix haláláért, aki az eset után két évvel halt meg, nem sokáig élvezve azt a töménytelen pénzt, amit ügyfele után a biztosító fizetett ki neki. Jimit egy hónappal élte túl a magát abszolút rejtélymentesen túllövő Janis Joplin, őt kilenc hónappal később követte Jim Morrison, akit Párizsban találtak holtan a fürdőkádban. Az utóbbinál sokakban felmerült a gyanú, hogy az amerikai titkosszolgálat végzett vele, de egy biztos: egyikük sem volt öregebb huszonhét évesnél. Sid Vicious-szal, a Sex Pistols basszerével szintén a heroin végzett 1979-ben: mikor feltételesen szabadlábra helyezték (barátnője meggyilkolásával vádolták), a szintén függő anyja által szerzett cucctól murdalt meg. A legenda szerint mikor a nő hazahozta Sid hamvait, elejtette az urnát a Heathrow-n és a srác földi maradványai szétszóródtak a földön. Később egyébként (érthető módon) öngyilkos lett.

 

Randy Rhoads, aki (a ma már egyre inkább önmaga totyogó, szétbotoxolt paródiájává váló) Ozzy mellett lett híres, repülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét 1982-ben. Az egyik turnéállomáson jó ötletnek tűnt, hogy repüljenek pár kört a bekokszozott turnésofőrrel (aki képzett pilóta is volt) hisz épp egy hangár mellett pihentek. Ám mikor a sofőr észrevette, hogy volt felesége épp kijön a turnébuszból (khm), gondolta jó tréfa lesz párszor rárepülni az buszra, hogy megijessze az asszonyt. Az elgondolás nem volt rossz, csak a kivitelezés sikerült tragikusan: a harmadik körnél beakadt a gép szárnya a buszba, és lezuhant, belecsapódva a hangár oldalába. A gép kigyulladt, Randy, a másik utas és a pilóta azonnal életét vesztette - egyes források szerint Ozzynak még sikerült kirángatnia a roncsok közül, és csak később halt meg.

A heroin és kokó áztatta 80as években igencsak sűrűn hullottak a zenészek. Érdemes talán kiemelni a Möetlys Nikki Sixxet, aki egy évig annyira rajta volt a cuccon, hogy egyszer sikerült magát úgy túllőnie, hogy az éppen ottlévő (ma már hasonló okokból pacemakerrel élő) Slash alig tudta visszarugdalni az életbe. Erről az élményről szól egyébként a fentebb látható "Kickstart my heart" című nóta. A saját maga által terjesztett legenda szerint a kórházból hazatérve még egyszer belőtte magát. A rocktörténelem legocsmányabb alakja, a bestiális és zseniális GG Allin (a linken nagyon jó cikk!) 1993 nyarán, 36 évesen fejezte be gusztustalan földi pályafutását. Igazándiból nem lehetett megállapítani, hogy ez az önpusztitó-gépezet mitől lehelte ki végül a lelkét. Valószínűleg a hernyó volt a ludas, de amúgy is vérmérgezése volt a fekáliától, ami a koncertjei során került a testét általában elborító sebhelyekbe, és valószínűleg az a pár bogyó sem tett neki jót, amit aznap este bedobált. A temetése szintén nagy buli volt! A haverjai jól bebasztak, összefirkálták a már kissé bűzlő (amúgy életében sem túl illatos) GG-t, fotókat készítettek róla, és a hihetetlenül apró pöcséről, valamint útravalóul teletömték a száját nyugtatókkal és megitatták Jim Beammel. (Érdekes interjú az akkori időkről és GG-ről az egyik régi haverjával itt, a videón pedig maga a Mester.)

 

Szintén ebben az évben halt meg Euronymus, a kultikus black metal banda, a Mayhem gitárosa, akit zenésztársa, Varg Vikernes küldött a másvilágra egy haverja és huszonkilenc késszúrás segítségével. A Mayhem nem csak erről híres: énekesük, Dead, aki bipoláris depresszióban szenvedett, egy szép napon puskával végzett magával. A fáma szerint az őt felfedező zenésztársai a mentők riasztása helyett először elrohantak fényképezőgépért, a fotózkodás után pedig összegyűjtötték a koponyája darabjait egy fasza nyaklánchoz. A holttestéről készült fotó később egyik albumuk borítóján tűnt fel. (Két megkerülhetetlen cikk, ha otthon akarsz lenni a témában -és miért ne akarnál?- a matulás itt, hardrock.hu-s itt.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyre unalmasabbá váló glam rockot a hamar unalmassá váló grunge váltotta fel, egy dolog azonban közös volt: a szenvedélyes droghasználat. De Nikkivel és Slashel szemben ezek a fickók alapjáraton sem voltak azok a kimondottan egészséges fizikumú gyerekek, így nem csoda, ha jóval sűrűbben is hullottak. Kurt Cobainről, aki az elvonóról meglépve, egy lónak is elegendő mennyiségű heroinnal a szervezetében lőtte magát szájba, máig nem tudni, ki okozta a halálát. Jó, az egész világ megegyezik abban, hogy felesége, az az olcsó kurva Courtney Love volt, de hogy végülis mennyire aktívan, azt máig homály fedi. Ha már grunge, érdemes megemlíteni Layne Staleyt, a napjainkban ismét aktív, és nemrégiben az A38-on a PECSA-ban koncertező Alice In Chains egykori énekesét, aki a végére annyira rákattant a heroinra és a videójátékokra, hogy a lakásának egyik szobájában csak videójátékok voltak, a másikban pedig rengeteg cucc. Mindössze 39 kilós holttestét két héttel azután találták meg, hogy egy masszív speedball lövés végzett vele seattle-i lakásában, el tudom képzelni milyen pörgős társadalmi életet élhetett szegény.

Végezetül egy laza nóta a 2004-ben elhunyt Ol' Dirty Bastardtól, aki jobb napjain limuzinnal ment a szociális segélyért, ám egy kevésbé jó napján addig szívta a crackpipát, míg meg nem állt a szíve. Egy dolgot világosan látni. Az orvostudomány rohamos fejlődésének, és az egyre magasabb biztosítási összegeknek köszönhetően ma már jóval ritkábban tudják olyan balfasz módon a halálba drogozni magukat a rocksztárok, mint régen. Esetleg az Amy Winehouse-Peter Doherty duótól várhatnánk valami nagyobb durranást, de míg Pete elpusztíthatatlannak tűnik, addig Winehouse lassan elbulizza az összes lóvéját, és még mindig él. Inkább lehetne befutó Manson, aki a divathullám lecsengésével (szia Hozé!) valószínűleg el fog tűnni a süllyesztőben, és unalmában fogja magát halálra cuccozni/inni/baszni, mint a Boyzone-os csóka. (Magyarokról szándékosan nem írtam, véletlenül sem akartam megbántani senkit.)

A bejegyzés trackback címe:

https://subba.blog.hu/api/trackback/id/tr481567915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom 2009.12.10. 10:45:35

@(lamantin): ez már így se rossz, de igazán darwin-díjas akkor lett volna, ha a fuldoklását látva segítségére sietnek, a heimlich fogás közben eltörik a bordáit, ami átszúrja a tüdejét, majd a műtétet követően valami nemsteril a kanülnek köszönhető fertőzésbe hal bele...

Rosszindulatú Vászka 2009.12.10. 10:46:18

Tommy Bolin 1976: aranylövés

Dr. Körömlakk ® 2009.12.10. 10:46:21

@Kilgore Trout:
"Öngyilkosságához kétség sem fért - felakasztotta magát Sydneyben, szállodai szobájában 1997. november 22-én. Semmi jel sem utalt a közeli tragédiára, bár sokan tudni vélik, hogy előző napon nagyokat veszekedett barátnőjével, Paula Yatesszel."

igen, korábban volt a csaja.

feri_redface 2009.12.10. 10:47:09

faszé kell azt a szar és már bezárt matulát reklámozni, röhejes vagy bedemarci, te fasztarisznya.

Dr. Körömlakk ® 2009.12.10. 10:47:19

@Pikk Dáma ♠ / bip-bip:
kinek komoly? :)))))
mondtam is: lecseréllek, mer öreg vagy :)

Kilgore Trout 2009.12.10. 10:47:39

Ja, és kimaradt Keith Richard, aki meg csoda, hogy ÉL!

Zümike (törölt) 2009.12.10. 10:48:16

Ez tényleg fasza kis cikk, szeretem a rock halottjait.

Rosszindulatú Vászka 2009.12.10. 10:48:30

Baszzátok meg:

JOHN LENNON kimaratt!!!

a katona fehérben 2009.12.10. 10:48:54

"peacemakerrel élő"? Nem békét teremt a szívében, hanem ritmust, szóval a szó, amit keresel, a pacemaker.

Dr. Körömlakk ® 2009.12.10. 10:49:03

ez a hányásbafulladás nagyon divatos. Peter Griffin is pöddzögeti.

G_P 2009.12.10. 10:49:24

Phil Lynott a Thin Lizzyből

spájdernecc 2009.12.10. 10:49:24

@Kilgore Trout:
no, ilyen van több is :)
Ozzy, Axl, TakTom...

Zümike (törölt) 2009.12.10. 10:51:32

Buddy Holly - repülőgépbaleset.

manes 2009.12.10. 10:52:51

Rory Gallaghar:Kurva jó volt!!!!Le is töltöttem az albumait.

Pikk Dáma ♠ 2009.12.10. 10:53:41

Dedi, ez nagyon ott van, és láthatóan mindenkinek van hozzáfűznivalója, ki gondolná?:)
van valami apropója a témának, vagy csak nem érzed magad jól mostanában?:)

Dr. Körömlakk ® 2009.12.10. 10:56:05

hehh. ez a Paula Yates Bob Geldof nője is vót.

Pikk Dáma ♠ 2009.12.10. 11:01:52

@Dr. Körömlakk ®: beltejes szar ez a zenészélet...:)

satie · http://321.hu/sas 2009.12.10. 11:02:11

Öcsém,

ha a történelmet csak a jelenleg megértett legrégebbi írásrendszerektől számítjuk, akkor is úgy 7 ezer évvel ezelőtt kezdődött, bár lehet, hogy Neked a 60-as, 70-es évek vége már történelem, javaslom, tágítsd csak egy picit a látóköröd, mert viccesebb.

Itt van például a kretén (amúgy nagyszerű zenész) Lully esete :))

orv 2009.12.10. 11:03:04

Zámbó Imre Kiály Jimmy: kakas
Alighanem ő volt az első emberi lény ,aki (közvetve bár) kakasba halt bele.

viorelPOP · http://kozmasanyi.blog.hu 2009.12.10. 11:03:51

Na, és az ex-Panterás "Dimebag" Darrell Abbott, akit a színpadon lőttek le?

veszettfejsze 2009.12.10. 11:04:08

bocs, de a Chains koncer Budapesten a PeCsában volt...

Rosszindulatú Vászka 2009.12.10. 11:04:11

Meg volt pár éve az zsékat rokkergyerek, aki belevette magát a tömegbe, csak senki nem kaptal. Nem emléxek a nevére.

Rosszindulatú Vászka 2009.12.10. 11:06:43

@orv: nem, nem. Klasszikus, ittasan való fegyverrel hadonászós családi dulakodás lehetett az.

Rosszindulatú Vászka 2009.12.10. 11:07:45

Nomeg Michael Jackson, az is vastag szép történet.

Dr. Körömlakk ® 2009.12.10. 11:07:47

@Pikk Dáma ♠ / bip-bip:
az hát :)
@satie:
ne kötöszködj. a cikk jó, értjük a célját. ez itt nem lexikon, csak kiragadott példák sztem. és nem A történelemről van szó (még ha ez is szerepel a címben), hanem a rocktörténelemről. Az meg Julius Ceasar korában nem volt.
@orv: :)

kaladida 2009.12.10. 11:13:00

Bob Marley ...
Peter Tosh - Lelőtték
Duane Allman - otorbaleset

ohó 2009.12.10. 11:17:12

á amikor megláttam a címet mondom remélem nem hagytad ki GG mestert, de láttam, hogy nem (Y)

italoscalvino 2009.12.10. 11:18:26

Marc Sandman, a beszédes nevű Morphine zenekar frontembere koncert közben a színpadon kapott szívrohamot. Nem pont hülye, nem is rejtélyes,

orv 2009.12.10. 11:20:28

Belátom ,én is gyanakodtam ,hogy talán mégse a kakas miatt volt ,dehát olyan szép ez a történet így ,olyan egész! Elképzelem ,ahogy a gazda nekiugrik annak a szegény kakasnak ,hogyaszongya:-megölted a Dzsimit ,teszemét,ezér meglakósz ...! -és már folyik is a vér ,miközben a szomszédban a helyszinelők még mindíg szedegetik a híres énekes agyának darabkáit a plafonról.Az asszony közben higgadtan cigarettázva figyeli ,ahogy a kakasnak épp levágják a fejét.

Mókás 2009.12.10. 11:22:45

Na meg a Lynird Skynird (sweet home alabama) zenekar is repülőgépszerencsétlenségben halt bele (legalábbis tudomásom szerint)

ami a legdurvább/viccesebb

a Sudden Death nevű zenekar gitárosa jb 5 éve halt meg egy művelődési házban, méghozzá úgh h hirtelen megrázta az erősítőből kijövő áram színpadon...

meg most pár éve volt valami sátánista balfasz külföldi tag is, aki életfelfogása szerint a csúcson kell abbahagyni és öngyilkos lett mosolyogva "dicsőségben"...

piszy 2009.12.10. 11:24:25

Lelőttétek az összeset, amit akartam írni:
Bon Scott - AC/DC - alkoholmérgezés
Michael Hutchence - INXS - rejtélyes öngyilkosság
Dimegbag Darrel - Pantera - koncert közbeni gyilkosság

thinker_ 2009.12.10. 11:25:06

sok hülye drogos, meg is érdemlik...

bbandi 2009.12.10. 11:36:02

Király cikk!
A Ramone-okat hiányoltam csak.

italoscalvino 2009.12.10. 11:36:45

Ja, és ha már történelem, akkor Nerot se hagyjuk ki, ugyan nem hivatásos, de szintén zenész, és a kortársak szerint legalább olyan rossz, mint az itt felsoroltak. És elég furán halt meg. Mondjuk asszisztált öngyilkosság. De szerintem cucc is volt.

tárhejj · http://atarhely.hu 2009.12.10. 11:39:51

Érdekes cikk, jó tudni ilyen történetekről. Nem mindet tudtam :)

rattus norvegicus · http://rattusnorvegicus.inda.hu 2009.12.10. 11:41:10

Nagyon jó!
Ezután páran meggondolják, hogy megvegyék-e a gyereknek a Gitár Hero-st.

cornholio 2009.12.10. 11:42:04

Hiányolok néhány nevet a listáról.
Pl. Elton John, Dieter Bohlen, Cher...
Ja, hogy nem haltak meg? Hát éppen ezért hiányolom :)

Powerpill 2009.12.10. 11:43:11

@piszy: dime-ot nem írnám ide, mert nem tehetett róla, hogy így járt és soha nem volt a cuccon. A Panterából csak Anselmo volt/van rajta, miatta történt miden úgy, ahogy.

sok balfasz tényleg meg is érdemli amúgy, de azért valljuk be, ha a zenészek nem lennének olyanok, amilyenek, ilyen Jonas Brothers szerű faszságokat kéne hallgatnunk (aztán egyszer lehet, elkezdenek rendesen drogozni és kurva jó zenéjük lesz :))

2009.12.10. 11:44:06

Pár éve egy magyar zenekar gitárosát koncert/átszerelés közben egy zárlatos eszköz miatt agyoncsapta az áram. A csapat neve (hogy, hogy nem, elvtársak) Sudden Death volt...

eeepunk 2009.12.10. 11:44:41

fasza cikk, végre :)

2009.12.10. 11:47:34

Viszont ami igazán érdekes: Lemmy a Motörheadból bő 30 éve éli ugyanazt az alkohol- és narkóáztatta életmódot, mint a fentiek és jobb lemezeket és koncerteket csinál, mint bármikor! (Szerintem szimplán földönkívüli az ürge.)

G_P 2009.12.10. 11:57:15

@SzaboZsee: Pontosan!

Nikki Sixxnek meg talán az egész bandájának pedig a szerencséje földöntúli, gondoljunk csak arra, hogy Vince Neil részegen vezette autójában lelte halálát Razzle a Hanoi Rocksból, vagy a gyorsulgatás miatt vesztette el fél karját Rick Allen a Def Leppardból, ezeknek meg kutya baja (és Lemmynek is)!

boogieee · http://www.pallas70.hu/logisztikai-ugyintezo.php 2009.12.10. 12:03:10

Gratulálok, hosszú idő óta sikerült egy értelmes(ebb) posztot összehozni!

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2009.12.10. 12:03:39

Ha már felsoroljuk azokat a zenészhalálokat is, ahol nem az illető volt a hunyó, akkor:

Cliff Burton (Metallica) - 1986, buszbaleset (de elég hülye - kirepült a buszból, az meg ráesett)
Criss Oliva (Savatage) - 1993, karambol (koncertről hazafelé tartva egy részeg barom telibe kapta)

Témába vágó ellenben:

Miika Tenkula (Sentenced) - 2009, szívroham (de alkoholizmusból és túlsúlyból eredően)

Mindháromért nagy kár...

Rosszindulatú Vászka 2009.12.10. 12:09:53

Israel Kamakawiwo'ole, 1997: túlsúly okozta légzési nehézségek - 343 kg

Boldrik · www.globalicum.blog.hu 2009.12.10. 12:19:47

Cliff Burton az egyik legjobb basszer volt a világon!! John bonham meg a legjobb dobos

Boldrik · www.globalicum.blog.hu 2009.12.10. 12:20:32

És a Ramones-ből se sok él már...

t.o.d. 2009.12.10. 12:21:34

Nagyon jó poszt, végre! Mindennapi mocsok ez is, szal több ilyet, ha lehet. Színvonalas, informatív, hosszú, de meg se fordult a fejemben, h végig ne olvassam. A norvég black metalról nekem kissé árnyaltabb a véleményem, valszeg az itt nem szereplő nagyok (Marduk, Dimmu Borgir, Borknagar, Vintersorg szóló) munkásságának beható ismerete okán, de az tény, hogy ezek a mayhemék (meg burzumék) nem a zene minőségével tűntek ki a tömegből, de pl az Emperor adott ki egy-két jó albumot.

Ott fent északon csinálják az összes jó zenét, amit nem a britek, a Metallica, valamint Seattle termel(t)... :-) Mielőtt vki rámver ezért: a az előbbiek barokkos túlzással fogalmazódtak meg. :-)

Ui: az valami, ha egy ember úgy dönt, hogy a 20. században kiballag a vasútállomásra valakiért SODRONYINGBEN...

t.o.d. 2009.12.10. 12:22:19

@Boldrik: valóban: Cliff Burton kimaradt ebből a cikkből, szegény.

Csumpitáz Alfréd 2009.12.10. 12:36:44

A Mayhem sztorihoz: nem csak, hogy eltették a zenésztársak Dead koponyacsontjait, de ettek az agyából is...nesze nektek norvég jóléti állam.

A másik, hogy Bencsik Samu (P. Mobil) nem egy bécsi panzió, hanem egy ausztriai menekülttábor egy épületének ablakából ugrott ki, a kislánya szeme láttára. Nem mindegy.

Ja, én még hiányolom Andrew Wood-ot, aki a seattle-i Mother Love Bone énekese volt, de aztán herointúladagolás-kóma-halál 1989-ben. A zenekar maradékából lett aztán egy Pearl Jam nevű banda. Illetve ennek a történetnek köszönhetjük a zseniális Temle of The Dog formációt (Pearl Jam + Chris Cornell a Soundgardenből), aminek az ugyanilyen című lemeze pont Andy Wood emlékére készült. Az kötelezően hallgatandó!

Zigi 2009.12.10. 12:37:53

Phil Lynott (Thin Lizzy) 1986 január - az alkohol és a drog okozta súlyos májkárosodás és veseelégtelenség

nate (törölt) 2009.12.10. 12:38:20

Chuck Shuldiner - agydaganat

Csumpitáz Alfréd 2009.12.10. 12:51:13

ÁÁÁÁ vazz! Kimaradt a rocktörténet egyik legrejtélyesebb halála!! Mi van Richey Edwards-al? Ő volt a Manic Street Preachers egyik gitárosa és szővegírója, egészen 1995 február 1-ig, amikor is Edwards elhagyta a londoni Embassy Hotelt és nyom nélkül eltűnt. Kocsiját napokkal ezután találták meg az irataival a Severn-hídnál. Azóta senki nem tudja, mi történt vele, valószínűleg öngyilkos lett. Tizenhárom évig szerepelt az eltűntek nemzetközi listáján, végül 2008 őszén hivatalosan is halottá nyilvánították. A rajongók azért a mai napig is látni vélik a világ más-más pontjain. A csávó depresszióban szenvedett, de a rokonai szerint nem lett volna képes az öngyilkosságra, ők a rendőrség munkáját is kritikával illetik. Edwards viszont tényleg nem volt egyszerű: egy interjú során szóváltásba keveredett Steve Lamacq újságíróval, aki megkérdőjelezte az együttes eredetiségét. Válaszul Edwards egy nála lévő pengével az alkarjába vágta a „4 Real” szavakat. Akciója után azonnal kórházba szállították és 17 öltéssel varrták össze a karját...

stagolee 2009.12.10. 13:00:37

@Kilgore Trout:
A neve Richards, Keith RICHARDS!
S-sel a végén, illene végre megjegyezni, elég ismert név már jónéhány éve.

tulok ex betonputtó · http://href.hu/x/5i07 2009.12.10. 13:55:06

Bob Marley: Focimeccs közben megsérült, ez később szövődményeket okozott, például agyrákot.

yarisugi 2009.12.10. 14:04:24

Énekeseknek Mitsubishi suvokkal nagy testű járművek körül mozogni nem szerencsés:

Lisa Nicola Lopes aka "Left Eye", a TLC csajtrióból, 2002 április 25 - Mitsubishi Monteróval egy teherautót előzött volna, szemből is jöttek, a frontális elől inkább félrekapta a kormányt, a suv beborult a fák közé, ő pedig kiesett.

Falco, 1998 február 6 - Mitsubishi Pajeróval belerohant egy buszba.

yarisugi 2009.12.10. 14:07:53

Kurt Cobain esetével kapcsolatban valamelyik hazai média azt hozta le hogy Courtney Love a hír hallatán úgy nyilatkozott hogy hogy lehetett ilyen balfasz [Cobain] hogy fejbe lövi magát egy puskával.

Drótmalac · http://blob.blog.hu 2009.12.10. 14:34:07

Egyébként meg itt többen a punkot zenének nevezik. Fasza dolog volt, jófej baszós-hányós arcokkal, de nem zene, hanem egy avantgárd művészeti irányzat. Ideje lenne tisztázni ezt a félreértést.

ohó 2009.12.10. 15:21:32

a postból kimaradt, hogy gg allin igazából halloweenkor akart a színpadon öngyilkos lenni, de nem siketült szegénynek, mert épp kórházban feküdt

Liquid 2009.12.10. 16:12:37

Subba Daddy: a múltkor beszóltam, hogy AcidCow... El kell ismernem, ez most egy nagyon kerek és jó írás lett! Még ilyeneket! Grat.

2009.12.10. 17:34:15

Király poszt!
Erről jut eszembe :)
Hadd dobjak be én is egy nevet, ha jól láttam, sem a posztban, sem a kommentekben nem szerepelt. Némelyeknek talán ismerős a név, sokaknak máig a Király: Elvis Presley.
Hivatalosan ugye szívroham. Drog, gyógyszer, pia: nem aprózta el ő sem.

2009.12.10. 17:38:04

Király poszt!
Erről jut eszembe :)
Hadd dobjak be én is egy nevet, ha jól láttam, sem a posztban, sem a kommentekben nem szerepelt. Némelyeknek talán ismerős a név, sokaknak máig a Király: Elvis Presley.
Hivatalosan ugye szívroham. Drog, gyógyszer, pia: nem aprózta el ő sem.

Dozzy 2009.12.10. 20:20:52

Jó kis cikk, nosztalgiázni is jó!

Legutolsó magyar rock hülye-halál Tunyogi Péter, aki koncert előtt lezúgott a lépcsőn.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2009.12.10. 21:01:49

@Rosszindulatú Vászka: Gasner János, azér írjuk már pontosan a kiemelkedő zenészek nevét!

És Slovak Hillel hol marad? Heroin, 1988 (26 éves).

f[r]iend 2009.12.10. 23:26:29

hú, késő van már az idegrohamhoz.. :DDDDD
először is megragadnám az alkalmat hogy én is megemlítsem Cliff Burtont, meg tulajdonképpen az általatok felsoroltak közül akárkit mondhatnék, R.I.P., és gondolkozzunk hogy vajon miért ilyen gonosz a világ. :D
probléma námbör tú..
úgy 10 perccel ezelőtt végigolvastam a matulás cikket, ami olyan mértékben kibillentett amúgy 99%ban töretlen lelki nyugalmamból, hogy..ihaj. :D bizony, olyannyira, hogy legszívesebben maunikasóba illő szókapcsolatokkal illetni a fent említett bejegyzés nagyrabecsült [...visszaszív...] szerzőjét, ugyanis ilyen mértékű orbitális, frenetikus, bődületes meg még ki tudja milyen mérhetetlen ÖKÖRSÉGET persze szoktam látni, de ezt személyes sértésnek veszem.
ugyanis ezen arrogáns és fennsőbséges stílusban íródott remekműből egész egyszerűen SÜT a műveletlenség, a tudatlanság, a nemtörődömség és a hiszékenység. talán nem az élet minden területén, erről igazán nem tudok nyilatkozni, de azt hiszem számomra és néhány hasonló érdeklődésű [elfajzott szektás állat?!..köszönjük..]egyén számára módfelett szembetűnő, hogy a cikk írója a legteljesebb mértékben nélkülöz mindenféle hozzáértést mind a black, death, illetve doom metallal kapcsolatban, ennek ellenére talán nem túl pozitív csengésű neveik miatt, szakértő módjára emlegeti ezeket.
mióta 'beszippantott ez a visszataszító szubkultúra' [értsd: metalt hallgatok..]próbálom megértetni a környezetem erre alkalmas tagjaival, hogy sem a zenei stílus, sem annak képviselői nem 'BELEZŐSEK' [a kifejezést nem én találtam ki, nekem mondták ezzel kapcsolatban..] és hogy a szcéna, szcénák komolyabban vehető képviselői inkább elgondolkoztatni kívánják a társadalom erre fogékony tagjait [persze ezzel nem azt mondom hogy csak a metálosok értelmesek, vagy hogy közülük mindenki az, persze más zene is lehet elgondolkodtató, ÉS ez is lehet az.]
na, a Burzum-szövegek pont ilyenek. tudom hogy sokaknak hihetetlennek tűnik, hogy a black metal nem csak az ilyen-olyan arcfestésről és buzogánylóbálásról szól, megismeri meg nincs kedvük. ez önmagában nem lenne baj, de akkor ne alkossunk véleményt.
aztán, Varg Vikernes.. :D róla meg aztán VÉGKÉPP nem kéne nyilatkozni, ha az ember történetesen egy ánuszrózsa lehullott tövise [értem ezt az ominózus cikk írójára], mert a kijelentések nagy része valószínűleg teljes mértékben inkorrekt lesz.
úgyis mint Vikernes 'szabályos árja náci lett'. van egy honlapja, ahol szépen leírja, hogy ez biza tévedés, és rohadtul nem lett, erre nem tudok mást mondani.. :D
a pogányságot pedig nem definiálnám elborult ideológiának, és itt most érzem, hogy nem kéne [..] vallási vitát kezdeményeznem, és nem is fogok, annyit mondok csak, hogy ateista vagyok, de véleményem szerint mindenkinek joga van a saját vallását gyakorolni, ahogy azt ő szeretné [még a szcientológusoknak is :D őket legfeljebb megmosolyogjuk..]és a templomégetés, nos.. hát igen. az egy 'egyéb' kategóriájú probléma.. jobb ha erről is inkább befogom, csak megemlítem a boszorkányégetés-inkvizíció-s a többit, ami ugyan régen volt, de nem eléggé.
a gyilkosság valóban nem volt a szó szoros értelmében vett önvédelem, de euronymus támadt először, és valóban tett kijelentéseket arra vonatkozóan, hogy Vikernes életére kíván törni [hm, valahogy úgy érzem nem így mondta.. :D]
és végül a Dead-ügy..sajnálom, hogy öngyilkos lett. az egyik oka mellesleg a közte és euronymus között kialakult konfliktus volt, az meg, hogy az az állat képes volt a halott [és szétlőtt fejű..]Dead képét ALBUMBORÍTÓNAK használni, egész egyszerűen undorító és beteg. ebből is látszik hogy euronymusért rohadtul nem kár [emberileg legalábbis a legkisebb mértékben sem].
mellesleg mint említettem, Vikernesnek van honlapja, az információk nagy részét onnan merítettem, így persze felmerülhet, hogy a pártatlanság hiányában nem helytállóak. azonban hajlok arra, hogy bizonyos kérdésekben az ő véleményét vegyem figyelembe a média által közvetített mocsok helyett, mert egész egyszerűen őt megbízhatóbbnak tartom, mint a mai médiát [szóismétlés!].
nem hinném hogy ezt valaki mind végigolvasta.. ha mégis, akkor hálával tartozom neki és remélem legalább egy kicsit elgondolkoztatják az olvasottak, még ha egy arctalan internethuszár szavai is. csak azért írtam le, mert tényleg idegesített ez az információk nélküli állásfoglalás, főleg mert itt subbán [általában]színvonalas posztokat, és a különösen színvonalas hozzászólásokat [napiszarhoz képest, igen, így leírom..] úgyhogy ki kellett, ki mertem írni magamból :D bocs a hosszú spamért meg az esetleges hibákért.
jó éjszakát, a mainál szebb napokat..

f[r]iend 2009.12.10. 23:34:33

[korrekció:]
[MEGSZOKTAM az értelmes hozzászólásokat]
[Vikernes pogány és nem sátánista]
[most már tényleg takarodok aludni :D]

crazyfish 2009.12.11. 00:14:30

Ember a hideg futkározik a hátamon....ennyi örületet, fájdalmat, és tehetség elpocsékolást ritkán lát az ember, egyben...Janistöl konkrétan libabörös lettem...szomorú, hogy a tehetségükhöz kaptak egy jókora örületet is...GG allin szvsz komplet őrűlt volt, nem igazán volt való erre a bolygóra..lol...R.I.P mindnyájuknak...

Kratka · http://blog.kratka.hu 2009.12.11. 01:02:45

Nagyon jó cikk, remélem lesz folytatás :)

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.12.11. 09:37:02

Cliff Burtonre a busz borult rá.
Nem illik a sorba.

getva 2009.12.11. 16:27:19

kimaradt még: Charlie Parker.
emiatt biztos megkapom a 'sznoboskodó faszkalap" megtisztelő címet :)

getva 2009.12.11. 16:29:43

és Marvin Gaye. érte is kár. a jóisten nagyobb dicsőségére apukája, aki főállásban lelkész volt, na az puffantotta le

getva 2009.12.11. 16:35:32

és Jaco Pastorius? hm? jóféle alkesz csávó volt és a világ legfaszább basszerosa. Agyonverték a kocsmában a helyi raffaellék.

ephedrine 2009.12.11. 16:37:13

Vállveregetés Daddynek, ez kurva jó lett ez.

ephedrine 2009.12.11. 16:47:14

@Rosszindulatú Vászka:

Lennont megölték --> nem közvetlenül abba halt bele, hogy esetleg szétdrogozta az agyát.

getva 2009.12.11. 16:49:13

ephedrine 2009.12.11. 16:37:13
pont erre gondoltam én is, amilyen szarul kezdte a csávó, ahhoz képest kezd okés lenni.
Fejlődik a gyerek :)

getva 2009.12.11. 16:52:56

Rosszindulatú Vászka 2009.12.10. 10:31:27

höjjjj, Tezsvírem, most olvastalak csak. szóval Jaco Pastorius, előbb írtam

getva 2009.12.11. 17:06:20

látom, Spájder mester már írta
(így jár aki éjjel legény oszt átalussza a napot a faszba)

getva 2009.12.12. 00:00:11

ja téleg, a jóstenke éltesse az én Szmájli cimborámat
amúgy meg erre, hogy
"Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom 2009.12.10. 10:36:41
@Dr. Körömlakk ®: hopszika...nagycsókolat neki, igyatok helyettem is.
(hehe, ésmég én gondótam magam pedofilnak :D )"
csak annyit, hogy már épp itt lenne az ideje egy kicsit gerontofilnak is lenni, mer nagy igény van rá

getva 2009.12.12. 00:07:43

ja
ha már értelmetlen halál
NUSRAT FATEH ALI KHAN

Eliathen 2009.12.12. 00:36:56

Hű.
Hát minden tiszteletem.
Eddig azt hittem, hogy egy( ne haragudj meg) Loser vagy, nagybetűvel. De ezután a cikk után 180fokos fordulat, és tisztelgés. Gratula, nagyon jó cikk.
[egy sajtótechnikus]

nganaszan2 (törölt) 2009.12.12. 09:23:49

hát pedig a magyarokról is kéne egy cikk.

-Hoze- · http://www.hoze.blog.hu/ 2009.12.13. 23:34:04

Kicsit megkésve, de kössz az üdvözlést a cikkben :xD

renevol 2009.12.17. 22:06:09

John Balance a Coilból, 2007, részeg lépcsőnleesés ha jól tudom.

levi0ten 2009.12.22. 20:59:24

Mad Season a Subbán?!!..az a világ nincs is..

vernarancs 2011.02.17. 09:05:14

A listat lehetne folytatni eleg sokaig.
A Pink Floydos Barrett vagy a Helloween dobosa, Ingo Schwichtenberg sem az oregsegi nyugdij hianyaban haltak meg.
süti beállítások módosítása