Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

subba

A képeken szereplő pozitúrák nem jelentenek érzéki örömöt a szereplőknek!! Ide küldjed emailben a retket!

 

Természetesen a Subba még mindig megvesztegethető! Adjatok bármit, megírunk akármit! Belépőkért, ajándékokért, merchandise-ért, ingyen cuccokért bármit behazudunk. Amit kapunk, azt meg továbbadjuk az olvasóinknak (ha nekünk nem kell). Ezen a címen csengessetek!

utolsó kommentek

friss topikok

Ezt írjuk mi

    Nincs megjeleníthető elem.

tagek

18minusz (47) 18plusz (162) a hét képe (6) barlangrajz (9) baszdmeg (34) bizarr (448) biznisz iz biznisz (53) bkv (8) budapest tv (7) bulvárszemle (8) bűnözés (9) celeb (157) cukiság (101) dicsőségfal (8) divat (8) drog (5) egyetem (5) emo (5) engedjétek hozzám (5) érdekes adat (126) erőszak (7) ezekafiatalok (97) faszkorbács (6) fekete pákó (11) fesztivál mocsok (8) győzike (5) hajdú péter (5) havas henrik (5) hellókarácsony (9) heti gif (7) hülye (8) hülye doktor (5) hülye ember (185) hülye halál (13) hülye hír (26) hülye hirdetés (13) hülye honlap (120) hülye játék (8) hülye kép (210) hülye levél (12) hülye nevek (6) hülye reklám (39) hülye sajtó (98) hülye szó (7) hülye tánc (82) hülye tévé (7) hülye videó (448) hülye zene (96) humor (5) ikertornyok (12) internet (5) isten allatkertje (11) iwiw (89) játék (5) jézus szeret (18) jó étvágyat (5) karácsony (14) karrier (8) képrejtvény (10) kínzó kérdés (61) kisállat (50) kiszel tünde (12) magyar szépség (7) minőségi szórakoztatás (8) munka helyett (9) nem (5) nemi szerv (43) nemi szervek (208) nemjó (5) norbi (5) no thanx (8) óóóó magyarország (418) partifotó (5) pataky attila (9) pina (7) politika (26) pop (109) rock & lol (5) rtl klub (5) sport (13) subba (5) subba apró (5) subba art (7) subba életvezetés (21) subba records (15) szex (6) szolgálati közlemény (5) szomszédok (10) szupercukiság (14) szupercukisag (5) szuperpuma (21) tanulságos történet (46) testnedv (110) tv2 (11) twitter (10) vasárnapina (22) vatera (7) vers mindenkinek (11) Címkefelhő

IndaVideó

Sajtóközlemény-bajnokság: Oda a pagoda!

2006.12.19. 11:59 | Subba Sándor

Valahogy az alábbiakat olvasva a Belga együttes Meki című legendás dala járt a fejünkben. Van egyfajta idiotizmus, amire tényleg csak a legnagyobb multik képesek, és ez az idiotizmus gyorséttermeknél valahogy mindig hatványozódik. Ez már Nyugat-Európa, sőt, Nyugat-Amerika!

"Oda a pagoda!
Friss építészeti megoldásokkal nyit a magyar McDonald's kilencvenedik étterme

Budapest, 2006. december 14. - Mi tesz egy autós McDonald's éttermet jól felismerhetővé? Autóban ülve minden kétséget kizáróan a messziről is látható aranyívek, valamint a pagodatetős épület, amelyet tévedhetetlenül megtalálunk, amikor csak megéhezünk egy sajtburgerre. A McDonald's most búcsút int a pagodáknak, és innovatív, a környezethez jobban illeszkedő épület dizájnnal lepi meg vendégeit. Az új McDrive az M5-ös autópályán, az Auchan Kereskedelmi Parkban nyílik, az étteremhálózat kilencvenedik tagjaként. A beruházás teljes, telek nélkül számított értéke megközelíti a 380 millió forintot.

A jellegzetes pagodatetős stílus még a korai McDonald's-os időkben, Amerikában alakult ki azzal a céllal, hogy egységes megjelenésével már az útról könnyen azonosíthatóvá tegye az autós kiszolgáló éttermeket. Az évtizedek során azonban a McDonald's aranyíve klasszikussá, és önmagában is az étteremlánc félreismerhetetlen cégérévé vált. "Az európai McDonald's-ok számára eljött az idő, hogy újszerű építészeti megoldásokat alkalmazzanak. Erre azért van szükség, mert a vendégek elvárják, hogy éttermek megjelenésükben jobban alkalmazkodjanak a helyi építészeti stílushoz, a környezethez" - mondja Gróf Tibor, a McDonald's hálózatfejlesztési igazgatója. "Most nyíló, 90-ik éttermünk jelentős mérföldkő a Magyarországi hálózatban, nem csak a kerek szám, hanem a modern, mégis múltat idéző külső miatt is." A múltidézés egészen Ray Kroc, a McDonald's alapítóatya Chicago közeli, Des Plaines-ben felépített legelső étterméig vezethető vissza. A gyökerekre visszautaló új McDrive téglatest alakú, oldalán nagyméretű, szimpla aranyív helyezkedik el, megjelenítve a McDonald's szimbólumát.

A most nyíló étterem december közepétől fogadja vendégeit az M5-ös autópályánál, az Auchan kereskedelmi parkban. A szoborszerű épület dinamikus vonalvezetésével, hullámvonalas dísztetejével jól mutat a nyílt, tágas térben. A tervek koprodukcióban készültek a párizsi Design Studio neves francia építészével, Archange-al, az épület pedig - elődjét idézve - a Des Plaines Europe, röviden DPE nevet kapta. Az építészeti tervek honosítását, magyar szabványokhoz igazítását az MD Stúdió végezte el. Az új McDonald's belsejében alkalmazott dizájn is figyelemre méltó, neve Generation Wenge, szintén a francia tervező munkája. A stílusban a sötét tónusok dominálnak, kényelmes bútorok, tág terek és üvegfal teszik modernné, mégis barátságossá.

Az étteremben McCafé is létesül, amely a már ismert kávé és sütemény különlegességekkel várja a vendégeket. A terasz is különleges: a Spanyolországból importált egyedi napárnyékoló rendszer mind esztétikájában, mind kényelmi lehetőségeiben messze felülmúlja az egyszerű napernyőket. Ezt tavasztól élvezhetik a McDrive vendégei. A McDonald's-nál bíznak abban, hogy az új étterem az ételek és a kiszolgálás tekintetében már megszokott magas minőségen túl dizájn és az igényes belsőépítészet szempontjából is átlagon felüli élményt nyújt majd a vendégeknek.

További információ:

XXXXXXXXX YYYYYYYY
Avantgarde Group
xxxxxx.yyyyyy@avantgardegroup.hu"

A bejegyzés trackback címe:

https://subba.blog.hu/api/trackback/id/tr7523299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LOGaritmus 2006.12.19. 12:46:32

Ez reklám??? Mert Subba kezdesz olyannak tűnni, minta aki fikázik, közben meg reklámozol.
Ugyanis a sajtó hír nem szánalmas, csak egy hír.
Akkor mit keres itt?????

Slugger 2006.12.19. 12:57:17

Igaza van LOGaritmusnak, ez tényleg csak egy szar reklám. Bazdmeg Subba, eladtad a lelked!

izlésrendőrség 2006.12.19. 12:59:28

ez valóban nem idevaló hír...zárom a blogot

TÉMA LEZÁRVA, NEM KÜLDHETSZ TÖBB KOMMENTET

vale72 2006.12.19. 13:44:40

Az épülettel nincs semmi baj!Naponta látom,nagyon korrekt tervezés és kivitelezés!Bárcsak minden kereskedelmi egység külleme hasonló színvonalú lenne!!!

ethan blow 2006.12.19. 14:00:11

de ha már a subba reklámoz, adjon nekünk is belőle, kurvaéletbe, ezt a témát meg nem is értem, azért nem minden teljesen faszság, amit egy gyorsétterem csinál, és csak azért, mert mekis a hír, még kurvára semmi gáz vele, basszameg. amúgy meg egyre kevesebb bajom van a gyorséttermekkel, a kezdeti utálathoz képest, amikor mindenki "tudta", hogy a hamburgerhús biogilisztából és szójából készül, a csirkefalatban benne van még a csőre és a lábujja közé szorult szar is, satöbbi. én utánajártam, és bár vitaminok terén nem a legjobb a helyzet, alapvetően tiszta, és visszavezethető származású alapanyagokkal dolgoznak, minden étteremben komoly rendtartás van mind higiénia, mind munkafolyamat szempontjából, ugye, hogyan mosogassunk szabályosan, hány fokon kell minden egyes szart kisütni, meg ilyenek, és ha valaki abban reménykedik, hogy egy mekiben szarabb kaját kap, mint egy szupermarketben, az kurvára el van tévedve időben és térben is. a mega cégcsoport "ételeiről" talán soha a kurva életbe nem fog kiderülni, hol és miben döglött meg a csirke, mielőtt friss áru lett belőle két évvel később, a mekiben viszont - nem vicc, tényleg kipróbáltam a nyílt napon - egy hamburgerről meg lehet állapítani, az ahhoz való hús marhája melyik gazdaságban nőtt fel, nyilván nem egy alpesi mintatenyészeten, de mégiscsak jó hír, hogy azt is ki lehet szűrni, hogy az adott állat családjában voltak-e beteg egyedek. na, ez milyen, baszod? kérdezd meg egyszer egy étteremben - én megtettem a náncsi néniben, ami nem rossz hely - hogy pl. melyik tengerből származik a lepényhal, amit az étlapon kínálnak. a pincér, bár udvarias, mert a szomszéd asztalnál sokszor eszik a geszti az aktuellel, adott időben pedig szabó istván filmtrendező is stábvacsizott kicsit arrébb, azért mégiscsak egy "menj te az anyádba, édes fiam" tekintettel mosolyogva mondta, hogy "a szállító hozza. nem tengerből, fagyasztóból".
és hogy személyes tapasztalattal gazdagítsam önmagam, dolgoztam egy budapesti hotelben is régebben, nem a konyhán, de bejárásom volt, és amit ott tapasztaltam az egy útörőtáborban is durva lenne poénnak, ahogy a séf kezelte az ételeket, mintha egy ingyenkonyhán kényszerűségből kellene adni a ditrekt nem dolgozó leprásoknak, bazmeg. erről ennyit. nem vagyok oda a mekiért, de a legtöbb budapesti étteremnél még mindig korrektebbek, bár ezt tényleg nehéz lehet elhinni.

ethan blow 2006.12.19. 14:03:30

ja, és még annyi, a fent leírt "korrekt munkamódszer és alapanyag" sztori nem jöhetett volna létre, ha nincs annyi komoly baszakodás a gyorséttermekkel, hogy kénytelenek naprakészen bizonyítani, hogy minden okés velük, és változtatni egy csomó rossz dolgon, mert szinte naponta előveszi valaki ezt a témát. ebben a sorban a meki elsőként vezetett be rengeteg újítást és minőségellenőrzést, hogy elkerülje a büntetéseket, mert azért végeredményben nyilván egy üzleti vállalkozásról van szó, aminek fontos a jó megítélés. ez most jó eredményt hozott, a geciskedés, ez a politikában sajnos nem működik.

Slugger 2006.12.19. 14:07:00

Gyanús vagy nekem bulgakov! Most véletlenül nem a mekiben dolgozol marketingesként?

kanpulyka (törölt) 2006.12.19. 14:10:20

bulgakov, igen sok igazság van abban, amit leírsz. Bár a meki konyháját nem ismerem, azt valószínűnek tartom, hogy az alapanyagok és tisztaság terén odafigyelnek. (azt a szart még úgy is el lehet adni, ha betartják az előírásokat) Asszem nem is volt még ANTSZ-gondjuk sem, legalábbis nem hallottam róla. (Mondjuk az biztos, hogy a krumplijuk mirelit, és ki tudja, mióta áll fagyasztva, stb.)
Annak idején dolgoztam a Termál hotel konyháján (asszem akkor még ****-os volt) egészen hihetetlen dolgok történtek ott és nincs okom feltételezni, hogy máshol jobbak. (na jó, néha volt poén is a dologban: izraeli kaftános csoportnak borjúbecsinált disznóból... ízlett nekik, megették!)

bloodhound v2.0 2006.12.19. 14:18:28

Ez a hír nem hír kedves Subba mester, szimplán egy semmitmondó, unalmas reklám...

Mcb.szhatja mindenki, bulgakovból egyre inkább kezd előtörni a grafomán énje, vagy csak nagyon ráér ma. :)

ethan blow 2006.12.19. 14:27:11

csak nagyon ráérek, és karácsonyi ajándékokon elmélkedek, meg hogy veres jános kétmilliót költ karácsonykor, ha jól emlékszem a nevére. és ezen jár az agyam, hogy milyen lehet elmondani mindenkinek, hogy jobb világ jön, csak csapjunk a lábunk közé, majd eltapsolni pulykára meg ajikra két misit, ami akárhogy is nézem, elég nagy pénz erre a célra errefelé. és unalmamban így próbáltam kifejteni, hogy subba amit ír, az úgy faszság, és nem azt kell herótozni, akit mindenki herótoz, hanem azt, aki tényleg herót, bassza meg.

bloodhound v2.0 2006.12.19. 14:54:02

bulgakov

biztosan nagy az a pulyka, Mr. K. Baldrik is mennyit kötött álmai retkére... ("műveletlenebbenknek": Black Adder - The Third c. sorozat)

persze az is lehet, hogy V János mind a 10millió állampogának (álompolgárnak) vesz vmi kis kedvességet, ha úgy nézed, a 2millkó zseton még kevés is, segítsd ki valamennyivel a párnahuzatból :D

gázcseretelep 2006.12.19. 15:00:56

Pl Mohácson a harcsapörkölt túróscsuszával az kaja. Ami a mekiben van az nem. Szerintetek a krumplinak mi a fasztól van olyan egyedi íze, meg a többi cuccnak. miért nem lehet otthon még hasonlót sem csinálni? Hát megmondom. Szerintem tele van baszva minden aromákkal.

ethan blow 2006.12.19. 15:11:00

senki nem állította, hogy a meki az étkeztetés non plussz ultrája, én is szívesebben ennék harcsapaprikást mohácson, mint big macet a nyugatinál, de inkább big mac a nyugatinál, mint egy harcsapaprikás tescos halból a dózsa györgy úti paprikában, konkrétan az ottani harcsának pocsolyaíze volt, nem sokat ettem belőle, viszont pont egy hétig fostam, fogytam is 6 kilót, akkor dugtam meg életem legjobb nőjét, riszpekt. amúgy minden kínai éttermes kaja (na, jó, talán nem mind, de akkor keressük meg azt az egyet, amelyik nem) tele van baszva ízfokozókkal, továbbá az úgynevezett biokajákon kívül szinte minden. aminek íze van. rá is írják, és a mekiben is, hogy mi van benne, ha nem azt írnák rá, hamarabb kerülnének címlapra mint a mohácsi halászcsárdás, aki nem tudjuk, milyen vízből hozza a baszottfinom halat, ha meg tudjuk, az megnyugta-e vajon, hm? de nem akarom védeni a mekit, mindenki hányja le a picsába, ha arra jár, én csak elmondtam, mit gondolok erről. ennyi. sőt, soha senki ne menjen többet abba a kurva mekibe, komolyan.

b0risz · http://zahar.blog.hu 2006.12.19. 15:49:48

engem az fogott meg ebben egyedül,hogy bazzeg a 90.
kilencven megdonác, bazzeg, az a kemény.
meg az a legkeményebb, hogy kitermel egy egység 380 millát, amibe került, meg nyilván utána meg nagyonsokzsáz millát még, hogy meg is érje.
ezeken lenne érdemes elagyalni, ha lenne kedvem hozzá.

Lelkes Róbert · http://www.partyretard.com 2006.12.19. 16:50:50

Nekem tetszik!
www.workingfilms.org/onthejob/images/hist-07-b.jpg

De nem ez a lényeg! Hanem az, hogy bulizzunk, főleg most, hogy jön a szilveszter, gyerünk, gyerünk, egyszer élsz, most bulizz, most élj, tombolj, ereszd el a hajad, légy egyéniség, ne sajnáld fodrászra a pénzt, címlapsztáregyenruhás bulikirályok előre, élvezzétek az életet, hambi, kóla, buli, ez számít csak, hogy jól érezzétek magatokat, mert egyéniségek vagytok, mind, de legfőképpen TE, igen, több vagy, mint a többi, mindig is tudtad, de én megmondhatom neked a bizonyosságot, amit éreztél belül, hogy KÜLÖNB VAGY, és ezért háromszor, sőt, négyszer annyit bulizhatsz tízszer annyiért, mint a melletted lévők, hajrá hajrá éljen a szilveszter!!!!

boszor 2006.12.19. 18:36:32

A sok egészséges életmódot hirdető, multikkal cseszekedő sznob után végre valakik ki merik mondani, hogy a mekinek is van jó oldala! Jómagam azért szeretem, mert ízlik (lehet kövezni:-). És van egy olyan oldala is, hogy garantáltan azt kapod, amit kértél, és minden mekiben ugyanazt találod meg egy bizonyos név alatt. És nem kell görcsölj, mint egy ismeretlen vendéglőben, hogy bécsi helyett tányérnyi mócsingot, szalmakrumpli helyett pedig sületlen, olajtól szörcsögő szart kapsz.

Lauder 2006.12.19. 18:48:35

Nemrégiben az egyik honlapra felrakta az egyik gyerkőc az irományát, amit le is töltöttem azon nyomban. A srác nagyon szereti a Meki kaját, és leírja, hogy készül az eredeti (amcsi termékek megnevezésével)és hogyan lehet otthon előállítani ezeket az ennivalókat. Magyarországon is megkereste azokat a termékeket, amik az amerikaiakra hasonlítanak ízben, összetevőben stb. Az egyik érdekes dolog az volt, hogy a krumplit sütővajban kell áztatni, kisütni félig, majd berakni egy hűtőbe kb. egy-két napra, és utána újra lehet sütni. A srác tapasztalata szerint, így a krumpli véglegesen kisütött állapotban két hét után sem lesz penészes. (Ez így elég érdekes!) A durva viszont az volt, amikor az egyik oldalon az egyik (a kaják 3/4-ben jelenlevő) ízesítő be volt csillagozva, és a lap alján nagy piros betűkkel fogadott az info: hogy az ilyen és
ilyen ciklamát vakságot, érszűkületet, stb. okozhat. És a kissrác ezek még után otthon készíti magának a hambikat.

boszor 2006.12.19. 19:29:05

Persze, hallottam én is azt a kísérletet, hogy a csávó hetekig csak mekis kaján élt, és milyen beteg lett. Viszont kíváncsi lennék, hogy milyen beteg lennék, ha hetekig mondjuk kizárólag házikolbászt fogyasztanék kenyérrel. Nem kell mindennap mekiben enni. Káros összetevők pedig a matracban is vannak, például (gyúlékonyságot csökkentő cucc, a National Geographic írta pár hónapja). Akkor aludjak a földön?

Lauder 2006.12.19. 19:45:29

Ezekben a dolgokban az a gáz, hogy egy idő után majd nem fog ízleni az az étel, amiben nincs ízfokozó, mert annyira megszokjuk. És sajna az vegyipar, nem só és bors + egyéb természetes fűszerek. Ez a dilemmám az édesítővel is. Elvileg energiaszegény, tehát nem hízom el tőle. De a cukor mégis csak élelmiszeripari és nem vegyipari termék. Akkor melyiket válasszam? Vagy egyiket se? De úgy nem ízlik a tea és a kávé.

Lauder 2006.12.19. 19:47:11

Ezekben a dolgokban az a gáz, hogy egy idő után majd nem fog ízleni az az étel, amiben nincs ízfokozó, mert annyira megszokjuk. És sajna az vegyipar, nem só és bors + egyéb természetes fűszerek. Ez a dilemmám az édesítővel is. Elvileg energiaszegény, tehát nem hízom el tőle. De a cukor mégis csak élelmiszeripari és nem vegyipari termék. Akkor melyiket válasszam? Vagy egyiket se? De úgy nem ízlik a tea és a kávé.

asdf 2006.12.19. 19:49:50

"Most nyíló, 90-ik..."
90-ik, mi? Ennek a sajtósnak nem lenne állása másnap nálam...

tiboru · http://blogrepublik.eu 2006.12.19. 21:46:26

Hogy a faszba' fogják a McDrive vendégei élvezni tavasztól a spanyol napernyőt? A McDrive nem azt jelenti, hogy ki se' szállsz a kibaszott ezerkettes Ladádból, csak fájintosan odagurulsz, fizetsz és viszed is a hamburgert a picsába?

rejszfűrer 2006.12.19. 22:00:43

faszkancsuka a subbának

gázcseretelep 2006.12.21. 10:18:16

Bulgakov! Úgy tudom, hogy valamelyik környékbeli horgásztóból származik a harcsa. Erre mifelénk elég sok kis pecázó tó van Baranyában. Ha a környéken jársz, mindenképpen kóstold meg, én még hasonlót sem ettem sehol.

Ha attól is fosni fogsz, akkor a te készülékedben van a hiba.

gázcseretelep 2006.12.21. 10:20:19

Csak egy a gond vele, bele is van írva az étlapba, hogy az elkészítési idő 50 perc. De így legalább biztos, hogy mindig friss.

Dorci 2007.01.27. 11:01:45

Meg tudok őrülni pár ember idióta beszólásától...már hogy lenne ez itt reklám bakker, nem lehet észrevenni az egész történet röhejességét, iróniáját??? A McDonaldsnak amúgy sincs szüksége reklámra, megy annak anélkül is, majd persze pont Subba azér rakja ezt ide fel, h népszerűsítse...read between the lines i suggest...
süti beállítások módosítása