Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

subba

A képeken szereplő pozitúrák nem jelentenek érzéki örömöt a szereplőknek!! Ide küldjed emailben a retket!

 

Természetesen a Subba még mindig megvesztegethető! Adjatok bármit, megírunk akármit! Belépőkért, ajándékokért, merchandise-ért, ingyen cuccokért bármit behazudunk. Amit kapunk, azt meg továbbadjuk az olvasóinknak (ha nekünk nem kell). Ezen a címen csengessetek!

utolsó kommentek

friss topikok

Ezt írjuk mi

    Nincs megjeleníthető elem.

tagek

18minusz (47) 18plusz (162) a hét képe (6) barlangrajz (9) baszdmeg (34) bizarr (448) biznisz iz biznisz (53) bkv (8) budapest tv (7) bulvárszemle (8) bűnözés (9) celeb (157) cukiság (101) dicsőségfal (8) divat (8) drog (5) egyetem (5) emo (5) engedjétek hozzám (5) érdekes adat (126) erőszak (7) ezekafiatalok (97) faszkorbács (6) fekete pákó (11) fesztivál mocsok (8) győzike (5) hajdú péter (5) havas henrik (5) hellókarácsony (9) heti gif (7) hülye (8) hülye doktor (5) hülye ember (185) hülye halál (13) hülye hír (26) hülye hirdetés (13) hülye honlap (120) hülye játék (8) hülye kép (210) hülye levél (12) hülye nevek (6) hülye reklám (39) hülye sajtó (98) hülye szó (7) hülye tánc (82) hülye tévé (7) hülye videó (448) hülye zene (96) humor (5) ikertornyok (12) internet (5) isten allatkertje (11) iwiw (89) játék (5) jézus szeret (18) jó étvágyat (5) karácsony (14) karrier (8) képrejtvény (10) kínzó kérdés (61) kisállat (50) kiszel tünde (12) magyar szépség (7) minőségi szórakoztatás (8) munka helyett (9) nem (5) nemi szerv (43) nemi szervek (208) nemjó (5) norbi (5) no thanx (8) óóóó magyarország (418) partifotó (5) pataky attila (9) pina (7) politika (26) pop (109) rock & lol (5) rtl klub (5) sport (13) subba (5) subba apró (5) subba art (7) subba életvezetés (21) subba records (15) szex (6) szolgálati közlemény (5) szomszédok (10) szupercukisag (5) szupercukiság (14) szuperpuma (21) tanulságos történet (46) testnedv (110) tv2 (11) twitter (10) vasárnapina (22) vatera (7) vers mindenkinek (11) Címkefelhő

IndaVideó

Subba irodalom: Mécs János - Vidékiék

2014.01.07. 16:23 | Subba Dirty Detty

Jóój, de gyöngy ez, taknyom-nyálam összefolyt a nevetéstől,nem igaz!! Mécs jános jogász-politológus csúnyán fején találja a szöget a vidéki-pesti kínlódásban. Meg hogy ez az egész dolog csak a vidéki arcokat érdekli.

"Mécs János

Vidékiek

istenkém, hogy rühellem a vidékieket, pedig nem kellene szegényeket, mert liberális vagyok meg minden, szóval melegek,cigányok, hajléktalanok, meg egyébként mindenki okés, na de a vidékieket nem tudom megszokni.

ahogy jönnek a csütörtök tíztől megtartott szemináriumra és már messziről lehet hallani ahogy a gurulós bőröndjük kereke ugrál a járólapok illesztésénél, én már ilyenkor tudom, hogy ez a nap is el van baszva, jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva, az ember már a saját gondolatát se hallja.

sok idegesítő dolog van a vidékiekben, ha az ember számbaveszi nem is egyszerű a végére érni a sornak. először is, a vidékiek pestnek hívják budapestet. ez olyan, mintha a laptopot csak topnak hívnánk, vagy mondjuk new yorkot yorknak, ami ugye egészen mást jelent, és nem véletlenül lett 1872-ben, vagy fasztudja mikor budapest, mert így hívják, buda és pest. az ember ezen persze gyorsan túllendülne, mint mikor találkozik a barátnője egyik legjobb barátnőjével, akiről kiderül, hogy imádja a musicaleket, meg amúgy ő nem szeret olvasni, inkább megnézi ha van film is belőle, vagy ha valami elsőre jófejnek tűnő emberkéről kiderül, hogy jobboldali, hát van ilyen, az ember még se élhet elefántcsonttoronyban.

talán az egyik legidegesítőbb dolog az, hogy a vidékiek azt hiszik, hogy ha jól kiismerik budapestet, akkor majd "pestinek" tűnnek. hányszor volt, hogy kérdeztem a telefonban, hogy "na és hol vagy?" és a másik meg mondta, hogy jaja itt vagyok a "rottembíler utcában". de az igazi budapesti pont arról ismerkszik meg, hogy nem ismeri budapestet. mi nem ismerjük ezt a várost. én szerintem tizedikes koromban voltam először a kálvinon, az egyetem első évéig azt se tudtam, hogy hol van az astoria, erre meg rottembíler utca, hát a faszom se tudja, hogy hol van. Moszkva tér, óra alatt. Vagy mondjuk margit híd, azt azért ismeri mindenki. na mindegy. egyébként ehhez kapcsolódik, hogy a vidékiek nem csak budapestet ismerik, hanem az egész országot. én egy borongós őszi napon feleltem katinéninél a megyeszékelyekből, de részemről az ország nem budapesthez tartozó részéről elmondtam amit tudni szeretnék, mert tényleg, húsz kilométerre félegyházától, na ezt most faszom se fogja végiggondolni, meg amúgy is csak egy dolog számít, hogy bkv visz oda vagy máv, aztán onnantól kurvamindegy. persze kivétel a balaton, de az nem is vidék tulajdonképpen, hanem budapest üdülő külterülete, mert persze vidékiek laknak ott, de budapestiek használják, tehát mintegy nagykövetségként idegen elemet képez a vidék testében.

itt el is érkeztünk a vidékiek legidegesítőbb tulajdonságához, mégpedig ahhoz, hogy folyton versenyeznek egymással, hogy melyikük otthonnak csúfolt porfészkében laknak többen. na de ennek mi értelme van? meg egyáltalán, ki a faszt érdekel? "Kecskeméten már 140 ezren laknak, de emelkedik, pár éven belül megelőzhetjük Pécset!" Hát de ki nem szarja le, hogy hányan nyomorognak a pusztába felhúzott panellakásban? Mexikóvárosban vagy tízszer annyian laknak mint budapesten, mégis előbbi a világ segglyuka, utóbbi meg budapest. nincs ennek semmi értelme. A másik meg, hogy kinél van nagyobb templom, kinél van magasabb ház, melyik a legrégebbi épület. szörnyű, tényleg, ilyenkor mindig magamat sajnálom a legjobban, ja meg igen, hogy van e mozgólépcső! mozgólépcső! parasztok. aztán ott vannak azok a kurva idegesítő kifejezések. "na ezen nagyot aszaltunk" aszaltunk? tényleg? meg sezlony, ezt máig se tudom, hogy mi a szart jelent, ja meg kecskecsöcs. ja meg "á, ő sokkal magasabb tőlem", tényleg, recseg ropog szerencsétlen nyelv, szerencsére ezeket mindig elég hamar elfelejtem, isten áldjon ezért a tehetségemért, az ilyen faszságok gyorsan távoznak törékeny kis testembőlna mindegy, nem is folytatom, az ember csak felbassza magát ezeken a dolgokon, nincs mit tenni, a gazda bekeríti telkét, masszív tölgyfa ajtót kell venni, kicsit feltekerni a hangerőt, aztán az ember ázik kicsit a kádban és már el is felejtette, hogy mennyi vidéki van ebben az országban."

So much truth. Such yes. No offense.

Innest van.

A bejegyzés trackback címe:

https://subba.blog.hu/api/trackback/id/tr345744576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.07. 16:37:39

Nekem nem nagyon bugyog a taknyom, a röhögéstől, pedig eredetileg pesti vagyok. A szerző egy igazi seggluk. Kibaszottul használom azt, hogy Pest, pedig a Robiban születtem Angyalföldön. A Budapestet meg életemben ha kimondtam 10x, akkor sokat mondok.
Az ilyen köcsögök miatt kellett mindig azt hazudnom, hogy pécsi vagyok, mikor vidékre jártunk koncertre (mert, ha pestit mondtam, akkor elég rideg lett körülöttem a légkör).

subbagoly 2014.01.07. 16:38:16

Detty, szerinted hány subbalakó olvas el egy ilyen hosszú szöveget? (Egyébként tényleg van benne humor.)

SlyStalloneforPresident 2014.01.07. 16:39:14

Asszongyák vidéken, hogy ha a vidék az ország pusztája, akkor azon bizony pest a juhakol.

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.07. 16:49:24

A nyelv tájegységenkénti jellegéből engem csak két dolog zavar.
1. a nákolás-mindenfelé
2. a határozott névelők közül az "az" elhagyása-Kiskőrös, Akasztó és környéke (a autó, a eső, a igazi)

A_Gergo 2014.01.07. 16:54:44

először azt hittem ironizál az arc. aztán kiderült, hogy csak ostoba. jóóój.

A_Gergo 2014.01.07. 16:55:51

először azt hittem ironizál. később kiderült, hogy csak ostoba. jóój

A_Gergo 2014.01.07. 16:56:45

hopp, jól működik a subba is. ismét jóój

gyerek67 2014.01.07. 17:01:32

Ezta mécsjános nevűt hová szaratta a Jóisten?

Valerijov 2014.01.07. 17:06:21

na, azért erre minden pestre költözött vidéki nyugodtan mondhatja, hogy elég fércmunka, s hogy még a rádióban is beszélhet róla, fantasztikus. kapásból több, és jobb okot tudok, amiért színesebben ócsárolhatom a magamfajtát

gezzeb 2014.01.07. 17:14:14

Szopd le magad panelbuzi. Tápiószele forevör!

Őszödi Majom 2014.01.07. 17:15:26

Régi,de legalább szar.

Fankerpanker 2014.01.07. 17:16:00

"Fostoros, vicces is valahol, de inkább taknyosan fososan szar." Idézhetnétek inkább Soros Györgytől, mint ahogy én tettem.

PeMacs 2014.01.07. 17:16:22

De ez ki a faszomon a lyuk-e? Kínomban belerúgok a sezlonyba, aztán rája heveredek tízig számolni.

vazsmegyeigerdezsház · http://studiosmaragd.hu/ 2014.01.07. 17:17:35

Ez így megtestesít mindent amit intelligens ember rühellhet egy másik embernek nevezett szarkupacban.

Büszke arra, hogy nem ismeri a várost ahol él. Ez egy minimum te nyomorék, egy beugró az értelmes lények világába, legalább a környezetedet ismerd, és ha valamit nem tudsz, azt röstelld, szégyelld el magad mélységesen, ne pedig verd magad.

Hogy Budapest, vagy Pest vagy Buda (nem budapest te nemecsekernő faszegér) az attól függ, hogy éppen hol vagy, Pesten, vagy Budán
ki a pöcsöm akarja mindig kimondani egyben az egészet? A laptopot lapinak rövidíted New Yorkot meg almának, ne kábítsál már hogy a rövidítést nem tudod mi.

"jófejnek tűnő emberkéről kiderül, hogy jobboldali" Ez mi?? liberális==jófej a többi meg nem? .. Kirekesztő barom, barom, barom.

A sezlony az egy fajta rökamié, nagyszüleim használják ezeket a szavakat, egy kor szava, nem pedig egy tájrajzi egységé, te seggfasz.

Megérett a mocsok a sarlóra, legközelebb mikor a kádban tisztítod az elmédet, nyugodtan kurcsizd be magad mellé a bedugott hajszárítót, te műveletlen, ostoba, sutyerák proli.

GDforever 2014.01.07. 17:19:42

Könny szökik az ember szemébe, amikor ilyen magas intelligenciával megáldott, művelt, szimpatikus ember szavait olvashatja *Taps*

gyerek67 2014.01.07. 17:23:09

Civilisztika műhely, joghallagtó!
Szóval, nem beszólni...

sien 2014.01.07. 17:26:00

@vazsmegyeigerdezsház: lehet ám hogy van némi tréfaság benne, de a jobboldaliak köcsögök, ez a része igaz :)

gyerek67 2014.01.07. 17:29:18

Mondom, joghallgató!

gyerek67 2014.01.07. 17:31:12

@sien: Ne keverj ide pártállást, légyszíves.
Ez egy nullkilométeres "fiatal", aki már "publikál"..

gyerek67 2014.01.07. 17:36:20

Szerintem meg kellene keresnie Dettyt, aki sokat tapasztalt "jány", tán tudna segiteni... :)

Frank Corti 2014.01.07. 17:38:44

Jóóój, de szar! Ha tudnák a budapestiek, hogy hogy lenézik őket a vidékiek! Főleg a budaiakat. Őket még a pestiek is lenézik.

A_Gergo 2014.01.07. 17:40:33

Ez azért aranyos! remélem nem kamu :)

"NYÍLT LEVÉL:

Tisztelt Bibó István Szakkollégium, Tisztelt Elnökség!

A téma érzékenysége okán, valamint a későbbi sárdobálás elkerülése végett nem kívánom magamat megnevezni, azonban annyit elárulhatok, hogy egy neves nemzetközi ügyvédi irodában dolgozom senior ügyvédként.
A mai napon egy meglehetősen profán, mondhatni visszataszító cikket olvastam, aminek a tartalma- és stílusa okán okkal feltételezhető, beteg lelkületű ember írta a sorokat. A cikk szerzője Mécs János jogász-politológus hallgató, aki a Bibó István Szakkollégiumnak is tagja.
Eddig szakmailag úgy tekintettünk a Szakkollégiumra, mint egy elkötelezett, józan gondolkodású és céltudatos fiatalokból álló szervezetre, akik szakmai fejlődésükhöz érdekében tevékenykednek mind tanulmányi- mind közéleti tevékenységük során.
Fentieknek ugyanakkor sajnos ellentmond, hogy tagjaik között tudhatnak egy olyan embert, aki az ország lakosságának 82%-áról a saját tájékozatlanságára, műveletlenségére visszavezethetően rosszindulatú véleménnyel bír és ezt egy aljas cikkben nyilvánosságra is hozza. (link: cink.hu/igazabol-ezt-g... )
Mivel Mécs János nyilvánvalóan rosszindulatú és elfogult a vidékiekkel szemben, így úgy gondolom, sem pártatlan jogi képviselet, sem tárgyilagos ítélkezés, sem tárgyilagos vádképviselet nem várható el tőle, sem most sem pedig a jövőben a diplomája megszerzését követően.
Magyarország gazdasága mind a külföldi- mind a belföldi piac tekintetében nyitott piacgazdaság, ennek megfelelően a forgalmi viszonyok révén egy gyakorló jogász nap mint nap találkozik nem budapesti illetőségű ügyekkel, jogi- és természetes személyekkel egyaránt, mely találkozások során bizonyos, hogy milyen illetőségű személy javára fog dönteni bíróként, mennyire lelkiismeretesen képviseli majd vidéki ügyfeleit ügyvédként, vagy milyen indítványt tesz vidéki gyanúsítottak ügyében ügyészként.
Az ügyvédi irodánkban és partnereinknél egyaránt rengeteg vidéki jogász és nem jogász kollégával dolgozom/unk együtt, akikkel egybehangzó véleményünk az, hogy Mécs János NEM ALKALMAS jogászi pályára, és annak a szervezetnek a tagjai sem, akik közösséget vállalnak Mécs Jánossal. Ennek megfelelően amíg Mécs János a Bibó István szakkollégium tagja, sem jelenlegi, sem korábbi Bibó István Szakkollégiumi tagot nem kívánunk alkalmazni ügyvédi irodánkban, és partnereinket is erre fogjuk kérni."

sajtoskenyér 2014.01.07. 17:41:48

@Frank Corti: A szingapúriak meg mindenkit lenéznek, az erdész meg mindenkit kizavart az erdőből.

gyerek67 2014.01.07. 17:44:28

@A_Gergo: Hehehe....
Honnan van ez? :)

mkuk 2014.01.07. 17:46:12

A budai bunkók és pesti parasztok sem szeretik a vidéki parasztokat, ez van, na bumm:P

subbagoly 2014.01.07. 17:50:57

Az írás stílusát továbbra is némiképp humorosnak találom, azt viszont szánalmasnak tartom, hogy emberek azért lenézzék egymást, vagy többre/kevesebbre tartsák magukat/a másikat, mert az a fővárosban/vidéken él. Tahók mindenhol vannak, ahogy rendes, normális értékrenddel bírók is.

A_Gergo 2014.01.07. 17:51:50

@gyerek67: cink.hu kommentekből. ezért is írtam remélem nem kamu, de előferdülhet...

labi 2014.01.07. 17:55:30

Aki ezen megsértődik, az az igazi balfasz.

gyerek67 2014.01.07. 17:57:34

@A_Gergo: Köszönöm szépen, reméljük a legjobbakat! :)
(Tisztelettel, egy vidéki bunkó: Újpest - Mátyásföld- Szekszárd)

labi 2014.01.07. 17:58:35

Nincs mese, költözni kell.
Pl be Bp-re, akkor pár év után a fővárosiak még mindig parasztnak tartanak, a vidékiek meg már bunkó "pestinek".

Vagy ugyanaz kifelé a városból, akkor a fővárosban járva már paraszt leszel, amikor a vidéki lakhelyeden még mindig "gyütment" "pesti" bunkó vagy.

Na.

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.01.07. 18:05:32

kurvául rühelem a családi emberszámba vet macskát(meg minden ijen háziálatot) és követelem hogy ehez legyen jogom. etől még senkit nem akarok megdumálni hogy ő is rühelje. kiírhatom magambol ezt a borzaszto fogyatékosságot, hátha valaki érti. el kel hogy keseritsek mindenkit: a tolerancia nem az hogy én mindent szeretek, hanem az, hogy valamit kurvára utálok, de tűröm békésen.

lehuto 2014.01.07. 18:10:02

Jó írás, van benne kraft. Kicsit olyan 25. órás Edward Nortonos. Annyit még hozzátennék, hogy mi, Nagyfalura elszármazott vidékiek egymás közt nem azt mondjuk, hogy "Pesten", hanem: "Pestett".

AvgDvl 2014.01.07. 18:12:48

Egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt ennyi ember magára vette, besérült rajta, és emiatt háborog.
Remélem lesz békemenet is.

robinnyó 2014.01.07. 18:15:24

Szóval Dettyke nem szereti a rockereket és a vidékieket. Mondjuk azt én sem szeretem, mikor valaki azzal menőzik, hogy "nálunk ezt így mondják, hehe te meg nem tudod, és úgyis megkérdezed". Hát akkor mi a faszomért nem úgy mondja, ahogy általában ismerik? Tényleg ki a picsámat érdekli, hogy a bibircsókos tót nagyanyja úgy mondja a kisszéket, hogy sámedli. Azért sem kérdezek már rá az ilyenekre.

gyerek67 2014.01.07. 18:20:49

@labi: Amennyiben Neked mond valamit:
BB, CU, CB, HU, RB, akkor ÜDVÖZÖLLEK! :)
(Ellenkező esetben is, de így tudnám ki vagy!)

robinnyó 2014.01.07. 18:24:33

Jah amúgy a Mécs Imre kis biboldó fiacskája az elkövető. Itten lehet savazni, vagy puszit küldeni neki, meg aranyos képeket nézegetni róla: www.facebook.com/mecsjanos

Black Hole 2014.01.07. 18:25:16

Az lehet, hogy ez a Mécs János , egy nagyképű faszkalap?

Benedek_Úr 2014.01.07. 18:26:29

Öröm látni hogy a felsősen oktatott népek értékrendjét és világnézetét nem rontják el ezek a piszkos drága oskolák.

Kecses 2014.01.07. 18:41:50

Első!

Én erre nagyon kivertem.

Torfin_Asger 2014.01.07. 19:00:11

Ez csak dőre dühítés, amit nem tudok fürdőszoba burkolás nélkül hagyni.

www.youtube.com/watch?v=JRRxNwgU8R8

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.01.07. 19:04:31

@Black Hole: valoba vanak enberek akik a magyar nyelv gyönyörüségét ara használják, hogy olyan mondatokat szerkesszenek amit utánna - ha esetleg számonkérik - úgy magyarázzanak ahogy érdekük kivánja. ezért én a záltalam irott tőmondatot leírom mégeccer bövitett öszetet mondat formályába: A tolerancia nem azt jelenti, hogy én mindent szeretek, (azt mifelénk együgyüségnek nevezik) hanem azt, hogy valamit kurvára rühellek, de egyéb érdek, cél, vagy idea miatt elviselem.

magyar vagyok gatyábo fingok 2014.01.07. 19:15:29

mécs jános = gyurcsányimádó okoskodó lehúzós tolvajmagyar , a vidéki magyarokat akarja kirekeszteni mindenáron miközben a melegeket és c-ket már megszokta.minden utcasarkon belerúgna minden magyar vidékibe igazi magyar tolvajügyvéd lesz belőle vagy tolvajjogász ne vedd igénybe szolgáltatásait!

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.01.07. 19:22:17

@magyar vagyok gatyábo fingok: mécs úr minőségét nem az fogja adni, hogy pilanatnyi elmezavarában mijen ciket írt, hanem az, hogy mit válaszolna a fiktív kolégiumhoz írt levélre. szarember akor lene, ha aszt mondaná, hogy bocs vidékiek, tökös meg akor, ha aszongya, hogy akor inkáb nem is akar jogász leni

jjc 2014.01.07. 19:27:05

édes faszom! ebben az egészben az a legrosszabb, h nem oszthatom meg sehol, mert az ismerőseim fele besértődne. főleg úgy, h évente kb. 2x osztok meg valamit.

The Musing Wat 2014.01.07. 19:36:31

Mécs Szopkiafasztbuziköttsög János, az anyád kurva kenyerit Önnek!
Mindennemű elfogultság nélkül budapesti ismerőseim tudnak a legkevésbé helyesen beszélni (pl. mindenre úgy mutatnak azt, az ezt szót nem ismerik még akkor sem mondják ha valami az orruk előtt van), egy hortobágyi paraszt Grécsi László hozzájuk képest!
Ezer fasz és idegesítő tulajdonságuk van, pl. celebeket úgy említenek meg "láttam tegnap a Gesztesit" mintha puszi pajtijuk lenne, pedig ugyan már.
A Mécs faszkalap írásos elmélkedése egy igazi sznob pesti köttsög önfelszopása, szívből kívánom hogy kerüljön egy lakatlan szigetre egy tucat playmate társaságában és még partot éréskor száradjon le a fasza!
...oldalra kiköp hegyesen!

megatoner.hu · http://megatoner.hu 2014.01.07. 19:42:23

ahh megnyugodtam. most már szégyenkeznem sem kell többé, simán lehetek bunkó gechó mert vidéki vagyok. FUCKYEEAAH! kurvaanyátok, heeee! :D nem is rossz. :D

Cave Nick 2014.01.07. 19:46:28

Ausztria fővárosa Bécs. Salzburg, Graz, Innsbruck vidék-e?

sure_shot 2014.01.07. 19:47:09

nyehhehhe, látom jó sokan levágtátok, hogy mi is ez a firkálmány...
légyszives bazmeg és netegezzen, baszki.:D

The Musing Wat 2014.01.07. 19:54:04

@Anonym User: Félreértés ne essék a vidéki bunkókat sem bírom.
De az olyan fővárosiakat rühellem akik erre vágnak fel, mert másra kb. nem tudnak.
Ez a Balaton Budapest külterülete dolog pedig különösen kedvesen hangzott.
De ne általánosítsunk, ez a Mécs gyerik egy faszcibáló retek oszt ennyi!

Bumpi 2014.01.07. 19:56:38

és az agglomerációban élőkkel mi a helyzet, ők vidékiek-e? Életük nagy részét a fővárosban töltik, csak aludni járnak haza 'vidékre'

RotációsPapa 2014.01.07. 19:56:58

városi paraszt, ez van, amúgy nekem is ki van a herótom a vidékiektől, de elnyomom, mint annyi mást, mert van egy rakás haverom, barátom, ismerősöm, akik nem a belvárosban születtek, hanem több száz kilométerre tőlem, és mégis emberszámba veszem őket. viszont ők lenéznek, mert pesten születtem. az élet nem fair.

Frank Corti 2014.01.07. 19:58:22

@sure_shot: Akkor ez a Mécs gyerek jól ideszart nekünk.

pppnp 2014.01.07. 20:13:39

amúgy meg pest a legnagyobb falu, itt van a legtöbb paraszt... (én is...)

DEAUGH 2014.01.07. 20:15:31

pest tényleg egy nagy falu csak...ha elvesszük pestböl a panelt meg a falus részeket, akkor alig marad egy 800ezres város....

Bécs is 2 millás város, csak épp már 1910 körül laktak ott 2millioan, mindaközben pesten még 1 milla se!

szóval pest az egy kis város de egy nagyra nőtt falu.

Black Hole 2014.01.07. 20:17:15

@Anonym User: persze, van egy csomó dolog, amit nem szeretek, de valamiért együtt kell vele élni. De, ha pl nem szeretem a dagadtakat, akkor sem fogok oda menni egy kövér emberhez sem, hogy le dagadtdisznózzam, mert lehet, hogy sokkal faszább ember mint én, meg amúgy sem akarok senkit sem sértegetni. Valószínű a vidéken élők között él nagyon sok ember, akik sok tekintetben felülmúlják ezt a nagyarcú barmot, és talán szerényebbek is nála.

sien 2014.01.07. 20:18:40

jó ez a cikk, kiderül csomó emberről hogy van 3 paraszt ismerőse, így minden pesti paraszt, meg a budai méginkább.

Macsó könyvelő 2014.01.07. 20:27:14

@The Musing Wat: Ennél sokkal idegesítőbb, hogy a legtöbb vidéki mindenre azt mondja, hogy "add oda", akkor is, ha magának kéri. Tehát nem ODA seggfej, hanem IDE.

Meg még van egy-két idegesítő nyelvhasználata sok vidékinek (pl. robbanik, vagy a kedvencem, a nincs rajt' - mi vaaaaan??? talán nincs rajtA), de ettől még nem nézem le őket és főleg nem általánosítok. Idegesítő egy-két dolog, persze, de most erre a posztra mit lehet mondani? Visszafelé lett írva, leginkább azt, már ha értitek, mire gondolok.

Nyuszko 2014.01.07. 20:35:24

Na, milyen régen volt már sztori egy ízesen beszélő/író buckalakó panelprogi ganyétól.
Te nagyon ostoba. Mióta függ a lakhelytől a városismereti készség? Ha valaki azt mondja neked, hogy Pestre jön, akkor te elbizonytalanodsz, hogy az egyén BUDApestre megy vagy Zala megyébe?
Őt meg imádom: vazsmegyeigerdezsház · studiosmaragd.hu/ 2014.01.07. 17:17:35

Nyuszko 2014.01.07. 20:42:45

@RotációsPapa: Dehogynem. Pont ettől fair. Érted-e...?

tedbandy 2014.01.07. 21:14:44

Én teljesen elfogadom a kritikát meg minden de szívesen leköpném ezt a kis gyökeret. Régen olvastam ennyi jó és szórakoztató hozzászólást mostanában. Ja és már szégyellem is magam mert szélső jobbos vagyok. Egy filozófiai kérdés a buzik közt vannak szélső jobbosak? Nem mintha ismerkedni szeretnék.

Egeli Gy. 2014.01.07. 21:16:05

Nem tapasztaltam hasonlókat, mint ami a cikkben van. Pestről költöztem ki, 20 km a határtól. Egy újpesti panelban lakó szobafestő már sértőnek érezte, hogy 20km-t autózzon, egy új ház kifestésére, mert ő vidéken nem dolgozik. Ő a budapesti.
Lehet, hogy ő írta a cikket?

Hennceg 2014.01.07. 21:20:36

Engem meg az zavar vidéki buzi paraszt létemre, ha levidékiznek. Mikor mintha 8 milla paraszt lenne vidéki. Mintha a cigányok használnák a magyart szitokszónak. Afaszbaabbabele.

A Tyne folyó déli partja 2014.01.07. 21:22:58

kisvárosi vagyok, kevesen laknak benne, nem ismerem Pestet, és nem is akarom. az író meg egy idióta.

A Tyne folyó déli partja 2014.01.07. 21:28:57

@Szinvai Gábor: te is egy roppant okos ember vagy. pl. én is azt mondom, hoy add oda, a debreceni meg kiröhögött, hogy mi az, hogy oda? Dunántúl, nem vidék, tudod, nem úgy van,hogy a pesti így mond valamit, az ország összes többi része meg úgy.

A Balatont csak pestiek használják? erről nekem miért nem szóltak sose?

A Tyne folyó déli partja 2014.01.07. 21:32:30

@Hennceg: engem is, mert -főleg a hülye pestiek- azt hiszik, hogy van a főváros, ahol van mozi, színház,állatkert, étterem, meg a zsákfalu, ahol ezek közül semmi. pedig ezek még kisvárosban is megtalálhatóak...

B79 2014.01.07. 21:34:36

Na most majdnem a torkomon akadt a töpörtyű! Épp mikor ki akartam rája verni...

Tr0LL 2014.01.07. 21:36:01

Mécs János: jogász-politológus hallgató

Megnyugtató, hogy pösti lokálpatriótaként sosem fog kiszolgálni a helyi Burger Kingben. :P

Cyber punk · http://www.staggeringbeauty.com/ 2014.01.07. 22:03:01

Teljesen mindegy hol lakik,ha valaki idióta mint a levél írója..
Idióták vannak Budapesten is,és vidéken is.
Polgárpukkasztásnak viszont kíváló iromány.

Lakatos Bilbó Vajda 2014.01.07. 23:02:19

Lajbis pulyák talicskán taszajtják a dücskőt a pecuba.

biorobot (gyönyörű fosbarna) 2014.01.07. 23:10:02

Ezt nem inkább a modorosra kellet vón'?

Wasquez 2014.01.07. 23:35:56

A stílus maga az ember.

Sound Forest 2014.01.08. 00:03:16

Mécs János: jogász-politológus
a lényeg ebben van, ebből az emberből lesz jogász meg politológus.
Egyébként vicces, meg szánalmas, meg minden...
Nem tudom sírjak vagy nevessek. Az alábbi szösszenettel emlékezné reája.... tórárette, térárette.

"Ha messziről tekintek takony kis fejére,
látom ám értelem szikráját derengve.
Szánalmat nem érzek, az nem az én palástom,
nyakon vágnám csupán, az anyád te kis gyom...
Silány kis életét teríti írásban,
s még annál is hülyébb, hogy felfogja miért van.

saját

Mercyful Fate 2014.01.08. 00:28:29

tipikus buta libsi megnyilvánulás ez az írás. :)

SzerződésSertés 2014.01.08. 00:34:17

Olyan lehangoló, amikor sok éjsötét ember nem érti a viccet és megsértődik. Az már kicsit vicces, hogy milyen tahó modorban kérik ki maguknak a letahózást...

Matt_Kirby 2014.01.08. 00:45:01

Ennél a Mécs gyereknél kurvára nem stimmel valami. Ennek van valami köze Mécs Imréhez?
Mert akkor értem már, fene a mocskos zsidaj fajtáját. Krematóriumba vele.
Geci jót tudnék ám melegedni a Mécs Jancsi teste által biztosított hő mellett,miközben leheveredek a kis sezlonyomra. De szép is lenne, gyesznyók megetetve, gurulós bőrönd sarokba beállítva, Mécs Jancsival befűtenénk,és a jó meleg szobában kóbászt,hurkát,meg vekni kenyeret szeletelgetnénk vacsorára,pattogtatnánk az ostorunkkal kicsit gumicsimmában...közben Mécs Janika szolgáltatná a hőt...ó de szép is lenne.

Matt_Kirby 2014.01.08. 00:52:31

@sziksz fen:
Urbánus kanapélibsi-e vagy?

sziksz fen 2014.01.08. 00:59:58

"vidéki nagyváros"-e van-e olyan?

ha nagyváros, akkor nem vidék
ha vidék, akkor meg nem nagyváros

(nempesti nagyváros?
budapesti tanya?)

rodrigez 2014.01.08. 01:26:12

@SzerződésSertés: Íme, ezek az emberek, akik Bëlga számot hallván is azt hiszik, hogy azok tényleg nemzeti hip-hopot akarnak, és tényleg gyűlölik az ellenőröket.

kovacstamas1123 2014.01.08. 01:26:49

Hah :)
Inkább élek Fehérváron egy csendes családi házas környéken az általam épített, új házban, mint Budapest külvárosában (mert már csak ott van telek, - amire saját igényeimnek megfelelő házat építhetnék - és csak ott van csend illetve nyugalom), vagy pedig egy cca. 150 éves, lakhatatlan, lepukkant, élhetetlen, utólagosan, kompromisszumokkal kialakított komfortú "belpesti" koszos, büdös, dohos kívül-belül felújítatlan tömbházban.
Amikor Budapesten volt dolgom, én hamarabb odaértem a célomhoz itthonról, mint a pesti, aki nem tudott a hidakon lévő dugó miatt autóval jönni.
Amikor 2 évig Budapestre jártam gondolkodtam, hogy veszünk ott lakást, vagy házat (III. kerület). Ám nem volt olyan érv, ami mellette szólt volna. Talán a 45 perces utazást rövidítette volna meg, de csak azért, mert közvetlenül a "dolgom" mellé költöztünk volna.

Ja, és nálunk már régóta nincsen "Közért", parasztok :)

Grammár Nándi 2014.01.08. 01:35:52

@kovacstamas1123: Én is mikor Zegröl [Zalaegerszegről - a szerk.] meg mikor Nyiregyröl [Nyíregyházáról - a szerk.] akartam a [pesti] belvárosban meni.. valami ügyet el intézni hamarab fel értem meg be mint a sutyó buta parazt pesti panel proli ..tanyasi fö városi csepelröl meg rákosborzasztorol mer ojan dugok voltak a.. hidakon meg a sok tanyasi mucsaji pesti el dugitja az utakat a barma mer nem gondolkodik és mind egy hejre megy mikor nem tudnak közlekedni csak gondolkodni kéne megy mind minta VADBAROMM......!!!!!!! nem gondolkodnak meg sok libsibolsibibsi is van kösztük az mék durváb tiszta libsiháza panel prolis gangos büdös dohos trágya donb az egész......!!!!!!

Grammár Nándi 2014.01.08. 01:37:09

csak....azér....mondom ,mer nyiregyen és zegen is lakok eggycerre !!!!!! .....

2014.01.08. 05:36:19

@Zsuzsikám (the 4th): "Az ilyen köcsögök miatt kellett mindig azt hazudnom, hogy pécsi vagyok, mikor vidékre jártunk koncertre (mert, ha pestit mondtam, akkor elég rideg lett körülöttem a légkör)." - akkor máris igazoltad, hogy a vidékiek faszfejek, az írás meg igaz. Amúgy meg:

Budai gyerek vagyok. Nem budapesti. Nálunk ez úgy van, hogy nem csak a vidéki, hanem a pesti ember is szart ér. Sőt, Budán belül se mindegy, hová tartozol. Ha a Bartók Bélán szívod a ganét, vagy csóró óbudai panelproli vagy, nem is vagy közénk való. Ha az I. kerületben laksz, akkor is csak az egykor volt úri réteg utolsó mohikánja vagy és valószínűleg könyvtárosként dolgozol a Várban és egy halál szar bérházban laksz, amit nagyanyádtól örököltél. És ami rosszabb, te is jobboldali vagy.

Az igazi ember a hegyvidéken él. Vagyis XII. kerület, II. kerület, illetve a XI. jobb részei. Kelenföld már prolitanya.

A városban csak kényszerből megyek, munkám, életem, barátaim mind ide kötnek a hegyekhez. Ha bevásárlóközpont, MOM Park, annál kijjebb SOHA!!! A Mammutba már nem megyek el (budai prolik), Pesten meg a West End szőkített, műkörmös macái, a mocskos, rossz arcú karakterek, mobiltelefon- és autónepperek, meg a multis kurva ribancok az üzletek között a nettó kétszázas fizetésükkel: pusztuljanak. Undorító, ahogy a Duna Pláza suttyó cigányai és a helyi arcok, Angyalföld minden pronyósága egy ekkora épületben egyesül. Ráadásul a halál faszán. De említést érdemel még Budára visszaugorva a Campona, a maga budaszélre szorult, már-már vidéki társadalmával: cigányok ismét, majd az olcsó munkaerő: igazán soha semmit el nem érő bolti eladó, fodrász, műkörmös anyuci, félig kigyúrt férje a pókhasú raktáros, sofőr, biztonsági őr apuci és kurva ronda, de agyon kényeztetett, baszottul már most proli gyerekük. És keverve ennek minden bája.

A belpesti biboldók világa a fűvel, szétbaszódással, céltalansággal, tornából fölmentett testalkatokkal, örökös kínlódással, ön- és társadalom gyűlölettel vegyülve, megfejelve sok multinál kiégett, ivó-baszó-kokózó, céltalan, szerencsétlen agglegénnyel és szingli kurvával - ismét nem menő. A budai ember ezektől mind távol tartja magát.

A zsidó Mécs gyereknek egyszerre van igaza és belpesti biboldó geci. Isteni úgy élni, hogy marakodó senkik élnek alattunk, harapják egymás torkát, nem tudják milyen egy nyugodt nap után kimenni nyáron a kedvenc kilátódba, megenni egy jó süteményt, sétálni és baszni a parkban, Budán.

A cikk zseniális. Akik megsértődnek rajta, faszok és vidéki suttyók egyszerre. Korán keltem, indul a gépem.

Wasquez 2014.01.08. 09:00:42

@storker: "Az igazi ember a hegyvidéken él. Vagyis XII. kerület, II. kerület, illetve a XI. jobb részei." :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D

Ez gyönyörű. HEGYEK bazz' HEGYEK :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D A klíma is más arrafelé?????? :D:D:D:D:D:D Te bárányhimlős nagyvárosi farkas.

Lük 2014.01.08. 09:15:52

Ha már pont szóba került, az igai ember a II/a-ban lakik az összes többi meg proli paraszt, nálunk csak úgy mondjuk elmegyek a gettóba vásárolni, ez a Hűvösvölgy tábla határa... Viszlát

ergerberger 2014.01.08. 09:37:34

Na ez kibaszott jó volt, amíg ide nem tolta a büdös pálinkaszagú pofáját kommentelni a sok szőröstalpú, repedtsarkú vidéki paraszt. Az a baj, hogy ezeknek is be van kötve az internet az ekébe, a putriba, meg a birka valagába már.

Nem tudnátok szűrni IP alapján valahogy a vidékieket? A normális, intelligens, művelt Budapesti embereket nagyon zavarja ez a sok gumicsizmás, összenőtt szemöldökű mosdatlan vidéki!

Távoli Fitymacsattogás 2014.01.08. 09:42:45

@storker: "Korán keltem, indul a gépem."

Milyen géped indul, apa? A flex vagy a rotokapa?
Vagy egyből a kombájn?

subbagoly 2014.01.08. 09:54:15

@Távoli Fitymacsattogás: ne bántsd szegényt; lehet, hogy a lélegeztetőgépe...

Zb74 2014.01.08. 10:03:17

@A_Gergo: Szerintem pedig az első megérzésed volt a helyes :)

subbagoly 2014.01.08. 10:10:24

@Zsuzsikám (the 4th): ahol a kiválasztottak laknak, ott mindig nyár van - nem tudtad? :D

Grammár Nándi 2014.01.08. 10:11:16

Az igazi enber a rozsa donb teteen lak. Mint en. Uszo medences vilaba.

subbagoly 2014.01.08. 10:12:22

@Grammár Nándi: Melyik celebnél vagy komornyik?

protézisesh 2014.01.08. 10:20:20

@storker: őőő, vidékiként valami hasonló fogalmazódott meg bennem. Azok, akik most oly kib*tt büszkék a "pestiségükre", azoknak a szülei 90%ban az ötvenes években vándoroltak fel Pestre, munkásszállóra. Borsodból, Szabolcsból, a Kunságból, Zalából, meg ilyen elmaradott helyekről, ahol még az 1970es években is eseményszámba ment, ha egy házba fürdőszobát is építettek.

Érdekes módon egyetemi (Pécs, Szeged, Debrecen, Veszprém), vagy nagy múltú ipar- és polgári városokból (Győr, Sopron) és környékükről sokkal kisebb volt-van a Budapestre vándorlás, mint az ország sötétebb-elmaradottabb részeiről.

Na, szóval ezek a nincstelen, tanulatlan ganajtúró ősökkel rendelkező prolibanda oly kurva büszke arra, hogy ő pesti. Na, ezek nem tudják a szomszéd utca nevét sem, ezek nem tudnak rendesen beszélni, ráadásul koszosak, igénytelenek. A város is tulajdonképpen az ő "igényességüket" tükrözi vissza.

s_t_r_i_n_g 2014.01.08. 11:00:28

Biztos meglepődik majd, ha ráköszönök amikor kiszolgál egy pesti mekiben.

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.08. 11:16:30

Mindig azt hittem, hogy a sezlon az a tálalószekrény.
Erre kiderült, hogy heverő.
Mondjuk gyanakodhattam volna, a szekrényben nem nagyon van rugó.

Nicknames 2014.01.08. 11:45:53

Csak nekem tűnt fel, hogy több soron keresztül ecseteli, hogy Budapest (igen, nagybetűvel..) az nem Pest, majd pár sorral lejebb meg azt írja "félegyháza" (Gondolom Kiskunfélegyháza akart lenni).
De amúgy nem kell aggódni, vidéken meg a "pestit" rühellik. Mindenki utál mindenkit. Jól van ez így.

Grammár Nándi 2014.01.08. 12:08:32

@én kérek elnézést: a VV Arisztotelesznel meg a BB Spinozanal. De kikerem magamnak a komornyikot, folakaj vagyok. :P

Grammár Nándi 2014.01.08. 12:20:25

Az a vicces h megy a ki kit nez le vetelkedo (olyasmi, mint a kinek job a helyes irasa) most ki a kevesbe videkibb cimmel. Remelem lesz majd ojan is h ki a kevesbe naci :)....
Az meg kulon szep hogy beovarosi "bibsi-libsiket" a mucsai tanyasi parazt es a budai "elit" is lenezi. Meg jo hogy a Belvaros sem homogen, ahogyaz orszag tobi resze se'.
Szerencsere minket, budai hegyvideki urifiukat sem a pesti panelprolik, sem a gumicsizmas falusi gazdalkodok nem tudnak lenezni. Mi dombsagon fexunk. Mar-mar heccségiek vagyunk, szal ide csak felnezni lehet. Arrol nem is beszelve h mi adjuk az orszag gazdasagi kulturalis elitjenek joreszet.
Erdekes tovabba h nekem mar a nagy szulejim is Budajiak vóltak csak ok meg az Andrrassyy uton laktak pesten egy egy villaba.

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.08. 12:22:41

Én úgy tapasztaltam, hogy minden összetett nevű településnevet az ott lakók igyekeznek rövidíteni.

Gotthárd, Barcika, Dújv, Batta, Marton, Zeg, Nyék, stb.

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.08. 12:28:36

@Grammár Nándi: Akkoriban még Pest is Budán volt, aztán a prolik lenyúlták, és átrakták a túloldalra.

Grammár Nándi 2014.01.08. 12:38:00

Latom kerezt anyu te vagod mi a stajsz, te @Zsuzsikám (the 4th): aztan tudol huron pendulni ha koll.
Csak meg aßt nem derittetem ki h kik loptak el budarrol pestet a panelprolik vagya libsibibsik. Valami armanykodas lehetet szoval tuti zsidok voltak. Panelzsidok lehettek csak.

subbagoly 2014.01.08. 12:40:31

@Zsuzsikám (the 4th): pontosítanék: nem átrakták, hanem ástak egy hosszú gödröt a kettő közé és valahol a Fekete-erdő környékén megnyitották a csapot.

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.08. 12:43:25

@Grammár Nándi: Fizikai fájdalmat okoz végigolvasni a direktszar írásaidat, a végére még szédülni is elkezdek. Lehetséges, hogy majd visszaállsz normál üzemmódra? :(

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.08. 12:44:24

@én kérek elnézést: Azt is tudom, ki volt az. Valami Brinkmann professzor.

Joooe 2014.01.08. 12:46:22

Nem tudom eldönteni hogy a "pestiek" sötétségét karikírozza a szerző vagy ő a sötét.
Ha az előbbi, akkor vicces, ha az utóbbi akkor röhejes... de szerintem a "vidékiek" előítéleteiről is lehetne hasonlóan vicces írást összehozni.

subbagoly 2014.01.08. 12:47:29

@Zsuzsikám (the 4th): a prolik még ezt sem tudták maguk megoldani?!

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.01.08. 13:02:34

@én kérek elnézést: szívod magad mi, hátha meg lehet sértődni? hát nem neked, de ha van rá igény...

Grammár Nándi 2014.01.08. 13:03:02

@én kérek elnézést: igen, es abol let egy fojam ..... azala astak 2 alagutat abol lett egy foldi vas ut, egyiket mar at attak, masikat maj iden at agyak.

subbagoly 2014.01.08. 13:08:06

@Grammár Nándi: és a genyók még hidakat is tettek fölé, hogy néha át tudjanak menni a felsőbbrendűeket zaklatni. :D

Grammár Nándi 2014.01.08. 13:09:04

@Zsuzsikám (the 4th): igen..de csak kedveder..komojan.

Kulonbe masok szar irasa is zavar enyire? Pl Anom Juzeré? Ove is direxar.

Mosmar el tudod tugyatok kepzelni mer lettem gramar nandi. Mer en is roszul voltam regeben a prolik mega gumicsizmasok irasaol. Es roszyl letem tole. Eze keztem javitani .
asztan meg gyoztek hogy a helyes iras nemszamit.

Es bocs, de telefonrol irok, azt is kalkulald bele, aze nem iok ekezetet. Nem direkt.

Jobbulast! Es a tartalomra koncentralj ne a formara.

Grammár Nándi 2014.01.08. 13:12:46

@Zsuzsikám (the 4th): Nem akarom, hogy sirj Zsuzsa! Komolyan. Inkabb atvaltok a tolem telheto legjobbra. Te jobbat erdemelsz :);D.Pxd

(De meg mindig telorol irok. Nem vok otthon. Nem vok most Budan. Pesten vok, Androidrol.)

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.08. 13:13:21

@Grammár Nándi: Igen. Az övé is. Konkrétan fáj, és enyhe émelygés kap el.

Grammár Nándi 2014.01.08. 13:16:40

@én kérek elnézést: lol, na ezen hangosan felrohogtem. Most mindenki engem nez a golf clubban.
Tenyleg, ezek a rohadt hidak meg foldvasut alagutak. Ott jon at a sok pesti proli. Valamit ki kell talalnunk, nekunk lelemenyes hegyvideki elitembereknek.

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.01.08. 13:18:14

a dirrektszar irásnak megvan az a zelőnye hogy leplezni lehet vele a rosz hejesírást. nálam ez a fömiválás, mer mindikkilyavitotak és félek és szégyelem hogy nem tudok nagyonejesen (cskkicsit) irni.

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.01.08. 13:24:36

eccsomó betü kimarad. még diszpláziás is vagyok? fenemegete

Grammár Nándi 2014.01.08. 13:36:30

@Anonym User: o, mi annal a ketharmadnal joval elitebbek vagyunk. Csak nem kepzeled, hogy nekallnek itt okoskodni, meg nagykepuskodni, ha csak a Nemzeti Fulkeforradalmi Egyuttmukodes Rendszere allna mogottem...!?

subbagoly 2014.01.08. 13:38:00

@Grammár Nándi: másodállásban meg gyepet fésülsz, vagy hogy van ez? :D

Gy_A 2014.01.08. 13:58:49

@Szinvai Gábor:
"a legtöbb vidéki mindenre azt mondja, hogy "add oda", akkor is, ha magának kéri. Tehát nem ODA seggfej, hanem IDE."

Arra is gondolj, hogy aki kéri, hogy a másik ODAadjon neki valamit, az mintegy belehelyezkedik annak a nézőpontjában. Ha azt mondom: add IDE, nem látok tovább saját magamon, ha azt mondom: add ODA, akkor azt is látom, aki ODAad nekem valamit. Meg lehet akár ezt úgy ideologizálni, hogy ebben a nyelvi jelenségben tetten érhető a fővárosi individualizmus, ill. a vidéki empátia és közvetlenség.

"Meg még van egy-két idegesítő nyelvhasználata sok vidékinek (pl. robbanik"

Az ikes változat a mozzantos -n képzős igék széles soránál előfordul, mondhatni rendszerszerűen, bizonyos nyelvjárásokban, pontosabban regionális köznyelvekben. Ezek nagy része meg is jelenik a szótárakban, ritkábban előforduló (a költői nyelv is szereti ezeket), de „legitim” változatként. (bukkanik, csattanik, cseppenik, pottyanik, kivillanik stb.) Történetileg ezek nem az eredeti formák, csak a 1700-as években jelennek meg. A funkciója az -iknek nyilván az, hogy a mediálisságot, történést kifejező jelleget hangsúlyozza.

"vagy a kedvencem, a nincs rajt' - mi vaaaaan??? talán nincs rajtA)"

Természetesen ez is „legitim”, regionális köznyelvi, ill. irodalmi stílusértékű változat. Én azt tippelem, hogy a rajta => rajt elvonás (a sportnyelvi „rajt” mondatszó és fn is ezáltal jött létre!) oka olyasmi fölöslegesség-érzetben keresendő, amit a melléje, alája stb. esetén érzünk, ti. amikor külön birtokos személyrag van a határozószó végén, ami fölösleges, hiszen a mellé mindenképp E./3., mert van mellém, melléd stb. Történetileg a rajta végén levő -a is ilyen személyrag, ami a „rajtunk”, „rajtuk” esetében el is tűnik amúgy is, a többi esetben pedig: „rajtam”, „rajtad”, „rajtatok” a szerepe tekinthető afféle kötőhangfunkciónak is akár.

A posztbéli szöveghez pedig annyit fűznék hozzá, hogy már azért megérte megírni, hogy egy ultraritka, régi, nyelvjárási alakot, a „hujjongat”-ot leírva láthassuk 2014-ben: „jönnek a vidékiek, hömpölyögnek be a terembe, hujjongatva”. Itt olyan jól sikerült az írónak belehelyezkednie a célpont szerepébe, hogy olyan szót használt, amit már az se nagyon!

A sezlonyról annyit, hogy régen még puccos dolognak számított, lehet, h. az író dédnagymamája még arról álmodott, igaz „chaiselongue”-ként mennyivel elegánsabban néz ki... „A marquise önkéntelen leereszkedett a virágos chaiselonguera” (Babits Mihály: Szerelem, 1914)

A aszalról (’sírva röhög’) fogalmam sincs, hogyan keletkezhetett, de kíváncsi vagyok rá.

pavor nocturnus 2014.01.08. 14:01:19

Szerintem meg az a proli, aki az ortográfiát ilyetén - hozzátok hasonlóan gyatra - módon gyakorolja, s ezt még viccesnek is tartja, nem én a kétlaki, kóbor lángész, aki a vidék és a pesti peremkerület gettójának viszonylataiban szédelgek, ember alatti életnívóban élve, de mégis olyan kulturális színvonalon, amit a hozzátok hasonló, budai, pesti, vidéki, külföldi érintettségű véglények soha életükben nem fognak tudni elérni. Tanuljatok meg írni, telefonról, számítógépről vagy kockás lapon akár, s utána igyekezzetek senkit sem érdeklő mondanivalótokat érthető módon kifejezni!

Grammár Nándi 2014.01.08. 14:20:14

@én kérek elnézést: Nem, az a harmadallasom. :) Masodallaskent neha lakajkodom meg uribb hazaknal (ertsd: meg hegyvidekibb, meg rozsadombibb hazaknal) jopenzert, hogy ellessek valamicsket a szuperelit eleganciajabol. Alkalmankent labdaszedegeto is vagyok, de termeszetesen nem ebbol elek. Van tobbfele jovedelmunk is. Ebbe mos nem mennek bele. Ujabb fogasokat es teniszlabdakat szerviroznak a tennis polo clubban.

Macsó könyvelő 2014.01.08. 14:29:23

@Gy_A: Érdekes volt, köszi.

Amit még kihagytam, és Ny-Dunántúlon szokásos: tányérAt. Na, ezzel szintén a világból lehetne kikergetni. Persze tudom, ez is csak nyelvjárás, de tőlem nagyon idegen hangzása van.

subbagoly 2014.01.08. 14:29:46

@Grammár Nándi: tenisz póló? A ruhabizniszben is benne vagy?! Ne vetítsé' má' ennyit!

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.08. 14:38:10

Mikor Pécsett laktam sokat vigyorogtam azon, hogy bizonyos szavaknál indokolatlanul kettőzik a mássalhangzót. (bakkancs, hűttő)

Grammár Nándi 2014.01.08. 14:42:57

@én kérek elnézést: semmi vetites, golfos lovas polo tennis club

Grammár Nándi 2014.01.08. 14:44:21

@Zsuzsikám (the 4th): ez pesten is van oregeknel: pl. Jappan

Grammár Nándi 2014.01.08. 14:46:01

De most itt a lenyeg nem a nyelfhasznalaton van, eitnek szuletni köll

subbagoly 2014.01.08. 15:00:03

@Grammár Nándi: akkor a reinkarnációban még bízhatsz...

Jimbo75 2014.01.08. 15:03:29

Nyihihi, sok vidéki tapló hogy felhúzta magát. Az írásnak egyébként minden szava arany:)))

subbagoly 2014.01.08. 15:06:40

@Jimbo75: Nyihihi, és ennek hogy örül a sok pesti nyomi. :)))

♔batyu♔ 2014.01.08. 15:24:52

Jó duma, kár, hogy büdös libsi.

2014.01.08. 16:39:15

@kovacstamas1123: sokban igazad van, de az oda vissza 100km-ért nem irigyellek.
Amúgy te meg a budaörsin állsz a dugóban, én meg metróval bárhova elmegyek.

magyar vagyok gatyábo fingok 2014.01.08. 17:01:18

sok minden elhangzott sok mindennel egyetértek, 1 2 dolog azért hiányzik a véleményekből: visszatérve az alapproblémára azaz m=t ahol m:magyar t:tolvaj! tehát aki most az "úri" negyedben él az 100% tolvaj és tolvajleszármazott ,pl a polgárságot kibaszták a komcsik a lakásaikból,házaikból (államosítás féle lopás)majd beköltöztek oda a komcsik,rendszerváltáskor széjjellopta a m zs c az országot és aki úgy gondolta hogy már eleget lopott ahhoz hogy budaiként tengesse hátralevő életét az oda költözött,a zs-k elkommunizálták a magyar polgárság menő házaiit vagy a most is csalt holokau pénzekből költöznek ilyen helyekre,és az összes többi magyar tolvaj, tolvajügyvéd tolvajorvos aki semmi értéket nem hozott létre de sokat lopott ezért van neki több mint neked.tehát a MAGYAR gazdagságnak a legfőbb ismertetőjele az hogy semmi értéket nem hozott létre nem is fog nem is ért hozzá, de korrupt csaló ebből szedte össze magát és erre büszke és ezért lenézi a többit mikor a TE adódat lopta csalta el,az irigykedő prolik pedig bambán állnak es nem tesznek semmit miközben szervezett zs c m csaló csoportok szervezetten lopják a magyar adófizetők pénzét.tehát ez egyben morális probléma is: mig németországban ha van egy módos ember az esetleg egy jó szakember , orvos cégtulajdonos addig mácsárban az csakis és kizárólagosan tolvaj.és ez a magyar tolvaj elvárja hogy tiszteljék azért mert az ő lopott vagyona több mint a tiéd,és a lopott vagyont a magyar adófizetők pénzibül lopta el.budapest a korrupcio központja , a hitelesített csalás egyeteme a közvagyon lyukas aljú vödre ahova számolatlanul baszahtod bele a magyar adófizetők pénzét (metro épités) de látszatja nincs nem is lesz de van belőle budai ház,budapest az intézményesített lakásmaffia központja az összes tolvajügyvéddel együtt és ők együtt koccintanak az újabb lopásra adóvisszatérítésre budai otthonaikban.a subba topic izé aszongya hogy még írhatok 3033 karaktert de faszom majd később még folytatom.

magyar vagyok gatyábo fingok 2014.01.08. 17:05:23

aki belehazudik beleokoskodik mondanivalómba az készüljön fel FECUS zaklatásaira,de ha FECUS nem érne rá akkor Baróti Sanyika szeretne veletek megismerkedni élőben és táncmulatságot szervez nálatok holnap.

A Tyne folyó déli partja 2014.01.08. 19:13:43

@Grammár Nándi: én szeretném megnézni azt a medencét, amelyik úszik:)

A Tyne folyó déli partja 2014.01.08. 19:17:07

@Zsuzsikám (the 4th): ráadásul az, hogy mondjuk Kazincbarcika, Zalaegerszeg, meg Dunaújváros, rohadt hosszú...de amúgy igazad van, aztán ebből lesznek a félreértések, hogy azt mondom, hogy Füred, mert felénk mindenki érti, hogy Balaton, az ország másik végében meg megkérdezik, hogy milyen Füred. ugyanez az összes, Balaton előtagú helységgel, Debrecenben végig kell mondani, hogy Balatonalmádi, Veszprémben meg senkinek eszébe se jut.

Frank Corti 2014.01.08. 19:31:01

@Zsuzsikám (the 4th): Szerintem ez emberfüggő. Én már sok helyen hallottam már azt is, hogy jappán, meg csatt. :)

A Tyne folyó déli partja 2014.01.08. 19:57:39

@Zsuzsikám (the 4th): keszthelyi exem is így mondta. a nagyobb gond, hogy így is írta.

visszakettopadlogaz (törölt) 2014.01.08. 20:26:13

muhaha ez jo iras volt! :D

videki vagyok jelzem, es van humorerzekem :)

noviktornoparty 2014.01.08. 21:33:06

látom keveseknek esett le, hogy az írás egy paródia. görbe tükör a budai/pesti álértelmiségi elé :)

wilson77 2014.01.08. 21:57:33

Rettenetesen rossz minőségű, izzadságszagú, ostoba és semmitmondó írás, mely nélkülözi az eredetiséget és mindenfajta humort.

Pedig nem én írtam.

-wilson

wilson77 2014.01.08. 22:00:16

@Zsuzsikám (the 4th):
Kedves Zsuzsikám!

Ha talán a "bakkancs" nem is (merthogy nagyobb dialektikai régiót ölel fel), de a "hüttő" kifejezetten zalai dialektus.

üdv:
-wilson

2014.01.08. 22:43:27

eléggé elszomorít, hogy mennyi ember nem képes egy viccet megérteni. mondom ezt vidéki parasztként

ЯƎƧU ΜΥИОИA · http://lolhehehe.com/ 2014.01.09. 08:40:20

bakkancs
HEJET
bakkancs!

mikor tanujjátok meg, hogy a felszólittás után felkijáltójel kel?
azé se bakkantok, oszt jónapot.

IP gyűjtögető 2014.01.09. 08:45:57

@noviktornoparty: tudod, akkor úgy kellett volna megírni. :)

Grammár Nándi 2014.01.09. 09:16:25

@Anonym User: na ezaz . Vegre eggy ertelmes enber!

De a pavor meg monta h ne ortografkoggyunk me veglenyek vagyunk. Szal en innentol be felyesztem.

Zsuzsikám (the 4th) 2014.01.09. 09:40:41

@Grammár Nándi: Elvileg tegnap már befejezted, halló!

Nap 2014.01.09. 10:45:38

Ez most komoly? Mert viccnek elég durva...

Grammár Nándi 2014.01.09. 11:02:21

@Zsuzsikám (the 4th):hallo, aszt nem nem montam hogy be is fejeztem, csak aszt hogy innentol be felyesztem ;/

Egy darabik ugord at a murosz irasainkat ne hogy fej falyast kapj:) puszillak

Grammár Nándi 2014.01.09. 11:05:15

@Nap: @Zsuzsikám (the 4th): viszont egy nem kidolgozott, felstilusos parodikus ironianak vagy egy ironikus parodianak megteszi

labi 2014.01.09. 17:21:32

@gyerek67:
Az vagyok, az vagyok. :)

remixer 2014.01.09. 19:37:53

@Zsuzsikám (the 4th): "hazudnom, hogy pécsi vagyok, mikor vidékre jártunk koncertre (mert, ha pestit mondtam, akkor elég rideg lett körülöttem a légkör"
Mi volt előbb? A tyúk vagy a tojás?

Kabai Domokos Lajos · www.bekialtas.blogspot.hu 2014.01.09. 20:05:30

No, de Felebarátaim! Amíg nem tud valaki egy ilyen stíluskísérleten szórakozni, addig csak provinciális, vagyis úgymond vidéki - éljen bár a Rózsadombon, a nyóckerben, vagy Battonyától Nemesmedvesig (Éljen április 4-ike! Bocs') bárhol az országban, vagy akár Manhattanben. Úgyhogy, Lányok és Fiúk! Nem kellene mindjárt ugrani, nem kellene felszívni magatokat, mert tönkretesz benneteket az ideg, meg a kisebbrendűségi komplexus, hanem röhögni egy jó nagyot azon, hogy tényleg ilyenek vagyunk, aztán írni egy kontraparódiát! Mondom én ezt, aki születtem vidéken. Mert akkor mi van? Vállald fel, hogy ki vagy! Amint azt már Will Shakespeare is megmondta. (Légy hű magadhoz: így, mint napra éj,/Következik, hogy ál máshoz se léssz. - Hamlet, I. felvonás 3. szín Még egyszer bocs'!)

Rhino23 2014.01.12. 14:54:57

Budapesten élnek az igazi nagy magyarok! A többiek csak magyarkák...sőt, ők már nem is léteznek...Pfeeeejjjjj
Az ilyen és az ehhez hasonló arrogáns, elvont, buzi (nem meleg, hanem buzi), liberális faszfejek miatt utálom a legtöbb igaz magyar budapesti faszt!

hárompontos... hozzászóló... 2014.01.12. 15:07:52

@Rhino23: neked semmi humorérzéked... komolyan veszed a paródiát is... ahogy Lajos Domonkos írta előtted.. a STÍLUSGYAKORLATOT is...

vagy pedig.. az a másik lehetőség.. hogy annyira jól parodizáltad .. a kicsinyes, pitiáner, humortalan, besavanyodott, sértődött... önérzetes "vidéki" "igazimagyart" ..hogy teljesen komolyan vettelek...

@Lajos Domokos: +1 +1

Rhino23 2014.01.12. 15:28:54

@hárompontos... hozzászóló...:
Se nem kicsinyes, se nem besavanyodott, önérzetes stb. nem vagyok...egyszerűen ez a véleményem. Nem ismerem az "író" munkásságát, nem tudom, hogy mennyire poén a poén, szimplán felismertem benne az igazi pesti magyar mentalitást!
:)

John Doe3 2017.01.31. 16:45:37

@A Tyne folyó déli partja: Bár a másik irány sem szerencsés. Amikor megkérdezték, melyik a következő megálló, és azt mondtam: Ukk! a felebarát érdeklődött, ne adjon-e egy kis vizet.

árnyékgyuri 2017.01.31. 22:20:20

Ami ezt a vidék-pest sztorit zárójelbe teszi, az a külföld. Ha egy mezőkövesdi legény Angliában, Dániában vagy Bécsben végez egyetemet, nem nagyon érti ezt az egész izét. Furcsa neki, hogy a pestiek és nem pestiek jellegzetes akcentussal beszélnek idegen nyelveket, (és nagyon büszkék rá, hogy "tudnak" angolul, németül stb. ) de ennyi. Nem haragszik, nem verseng, mert a saját kulturális közegében ez nem menő. Sőt ciki és érthetetlen.

fátum 2017.02.01. 11:06:35

Már majdnem beírtam valamit, de szerencsére először utánanéztem. Ez csak egy karakterparódia, nem a szerző valódi véleményét tartalmazza.
süti beállítások módosítása