Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

subba

A képeken szereplő pozitúrák nem jelentenek érzéki örömöt a szereplőknek!! Ide küldjed emailben a retket!

 

Természetesen a Subba még mindig megvesztegethető! Adjatok bármit, megírunk akármit! Belépőkért, ajándékokért, merchandise-ért, ingyen cuccokért bármit behazudunk. Amit kapunk, azt meg továbbadjuk az olvasóinknak (ha nekünk nem kell). Ezen a címen csengessetek!

utolsó kommentek

friss topikok

Ezt írjuk mi

    Nincs megjeleníthető elem.

tagek

18minusz (47) 18plusz (162) a hét képe (6) barlangrajz (9) baszdmeg (34) bizarr (448) biznisz iz biznisz (53) bkv (8) budapest tv (7) bulvárszemle (8) bűnözés (9) celeb (157) cukiság (101) dicsőségfal (8) divat (8) drog (5) egyetem (5) emo (5) engedjétek hozzám (5) érdekes adat (126) erőszak (7) ezekafiatalok (97) faszkorbács (6) fekete pákó (11) fesztivál mocsok (8) győzike (5) hajdú péter (5) havas henrik (5) hellókarácsony (9) heti gif (7) hülye (8) hülye doktor (5) hülye ember (185) hülye halál (13) hülye hír (26) hülye hirdetés (13) hülye honlap (120) hülye játék (8) hülye kép (210) hülye levél (12) hülye nevek (6) hülye reklám (39) hülye sajtó (98) hülye szó (7) hülye tánc (82) hülye tévé (7) hülye videó (448) hülye zene (96) humor (5) ikertornyok (12) internet (5) isten allatkertje (11) iwiw (89) játék (5) jézus szeret (18) jó étvágyat (5) karácsony (14) karrier (8) képrejtvény (10) kínzó kérdés (61) kisállat (50) kiszel tünde (12) magyar szépség (7) minőségi szórakoztatás (8) munka helyett (9) nem (5) nemi szerv (43) nemi szervek (208) nemjó (5) norbi (5) no thanx (8) óóóó magyarország (418) partifotó (5) pataky attila (9) pina (7) politika (26) pop (109) rock & lol (5) rtl klub (5) sport (13) subba (5) subba apró (5) subba art (7) subba életvezetés (21) subba records (15) szex (6) szolgálati közlemény (5) szomszédok (10) szupercukiság (14) szupercukisag (5) szuperpuma (21) tanulságos történet (46) testnedv (110) tv2 (11) twitter (10) vasárnapina (22) vatera (7) vers mindenkinek (11) Címkefelhő

IndaVideó

Szoptass szabadon!

2010.09.23. 09:06 | Subba Zsazsa

Rossz az, aki rosszra gondol! Borzasztó lelkesen megnyitottuk nyilvánosszoptatás.freeblog.hu oldalát, és teljesen megrökönyödtünk. Hát köszi, ezt inkább ne!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://subba.blog.hu/api/trackback/id/tr362316755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.23. 20:58:09

@SiKom: Baromság. Belőletek hiányzik az empátiakészség, miközben mástól együttérzést vártok. Faék effektus..Pont olyan egyszerűen működik, aki így gondolkodik. Önző és egyszerű..

davidmoyes 2010.09.23. 21:06:51

"Akit zavar a nyilvános szoptatás az forduljon el és kérjen segítséget egy szexológustól, mert amúgy egy szexuális zavarokkal terhelt, aberrált barom."
Nincs mit hozzátenni...

jacobsson 2010.09.23. 21:22:58

Természetes táplálkozás....
Nem értem mi baj van ezzel ????

Ennyire PRŰDEK a magyarok ?

Egy kis mell látványa ennyire borzalmas ?

CSADORBA mindenkivel ? és

Akkor ne egyen és ne igyon senki az utcán.... szendvicset és fagylaltot se !

FGSuperman 2010.09.23. 21:26:09

@Cook kapitány: hát beszarok
szerinted akkor mi a tököm az ami a gyerek szájában van
mert ha látszik a fényképező szögéből (felülről) - akkor szemből is vazzeg

jacobsson 2010.09.23. 21:30:58

@Aabroncs: Mi köze van egy kellemetlen szagú szellentésnek a szoptatáshoz ???? A logika teljes hiánya !!!!!
De nem lehet elvárni se a logikus gondolkozást se a toleráns viselkedést még a legtermészetesebb dolgokkal szembe sem....
Svédországtól Indiáig ez mindenhol elfogadott dolog, de hát itt inkább az erőszak az ami elfogadott, mert a legritkább esetben próbálják meggátolni a nyilvános helyeken zajló verbális és fizikális erőszakot. Elég autóba ülni és megtapasztalható hogy miről beszélek...

FGSuperman 2010.09.23. 21:32:42

szerintem nincs ezzel olyan nagy probléma
bár én speciel nem szoptatnék senkit nyilvánosan - még akkor se ha nő lennék:-)

azért érdemes lenne megkérdezni egy kávézótulajt, hogy ő mit szól ahhoz, hogy valaki premier plánban szoptatja a gyereket, mire 15 másodperc alatt kiürül a kávézó

amúgy meg az a baj, hogy általában nem a playmate stílusú nők rakják ki a mellüket hanem inkább a másik végletre hajazó visszeres-mellű lestapált tenyészkancák:-)

gitáros 2010.09.23. 21:34:17

Nem kéne lassan befejezni, subba család? Fáradtok, de nagyon.

Kalor 2010.09.23. 21:36:46

@Aabroncs: na, azert itt alljunk meg. en senkinek nem tolom az orra ala a "csocsom",ellentetben a plazamacakkal, erdekes modon oket nem tartjak szeles korben onzonek vagy izlestelennek emiatt. sot... elarulom, hgoy szoptatni nem egy kellemes dolog akarhol, eleg nehez a gyerek is egy ido utan, tartani kell, nem kenyelmesek a padok, satobbi, ugyhog yhidd el, az ember akkor szoptat nyilvanos helyen, ha feltetlenul szukseges. de ha ehes a baba es visit, akkor leszarom, hogy mi illik (egyebkent nincs olyan illemszabaly, hogy nyilvanos helyen nem illik szoptatni, ugyhogy ezzel ne gyere), es megetetem. ennyi a tortenet. emiatt lennek onzo? egy fraszt. szerintem inkabb az az onzo, aki elvarja, hogy valaki eheztesse (igen, egy kisbabanak nincsenek akkora tartalekai, es nagoyn hamar problemak tamadnak, ha nem jut etelhez-italhoz) es bogesse a gyereket (mikozben majd megfullad, mert boges kozben nem jut eleg oxigenhez), csak mert o nem kepes elforditani a fejet. de a legeslegnagyobb baj inkabb az, hogy mindegy is, mennyire takarja magat a szoptato anya, az ilyen ostoba gondolkodasu embert mar annak a TUDATA felhaboritja, hogy az altala nem latott teruleten eppen mi tortenik. azon gondolkodtam (szoptatas kozben, hehe), hogy ha lenne egy "szoptatos sator", amit konnyen magammal vihetnek, barhol felallithatnam, es ala ulhetnek teljes takarasban, akkor elfogadhato lenne-e a szoptatas mindenki szamara. hat valoszinuleg sajnos nem. eppen az elozoekben leirtak miatt. akkor is meg lenne belyegezve az, aki nyilvanos helyen szoptat, csak kicsit bonyolultabb kifogasokat kene kitalalni.

Goompah 2010.09.23. 21:40:34

@szabiaki: Dehogy keverlek. Azt meg sajnálom, hogy a komplexus megemlítését személyeskedésnek tekinted; az pusztán logikus következtetés az itt leírt véleményedből. Bár elismerem, figyelmen kívül hagytam azt a lehetőséget, hogy meleg vagy és azért undorodsz a női mell látványától.

Szerencsére egyre többen vannak, akik ténylegesen is tesznek a hozzád hasonló szoptatás-fóbiásokra és a csecsemő érdekeit a tieid elé helyezik, teljes joggal.

Amúgy meg hadd idézzem neked Gyurcsótány et. örökbecsű, a témához aktualizált mondását: ha nem tetszik a szoptató anya, el is mehetsz onnan. De amíg törvény nem tiltja a nyilvános helyen való szoptatást, addig két választásod van: vagy elmégy onnan, vagy agyvérzést kapsz a dühtől: szabadon választható.

@davidmoyes: Vagy csak simán látens homoszexuális.

Goompah 2010.09.23. 21:41:45

@szabiaki: Dehogy keverlek. Azt meg sajnálom, hogy a komplexus megemlítését személyeskedésnek tekinted; az pusztán logikus következtetés az itt leírt véleményedből. Bár elismerem, figyelmen kívül hagytam azt a lehetőséget, hogy meleg vagy és azért undorodsz a női mell látványától.

Szerencsére egyre többen vannak, akik ténylegesen is tesznek a hozzád hasonló szoptatás-fóbiásokra és a csecsemő érdekeit a tieid elé helyezik, teljes joggal.

Amúgy meg hadd idézzem neked Gyurcsótány et. örökbecsű, a témához aktualizált mondását: ha nem tetszik a szoptató anya, el is mehetsz onnan. De amíg törvény nem tiltja a nyilvános helyen való szoptatást, addig két választásod van: vagy elmégy onnan, vagy agyvérzést kapsz a dühtől: szabadon választható.

@davidmoyes: Vagy csak simán látens homoszexuális.

szabiaki (törölt) 2010.09.23. 21:45:06

Bármi jön ki egy emberből, azt diszkréten szokás csinálni, hacsak nem az élete függ tőle, mondjuk kilégzés vagy súlyos sérülés esetén a vérzés, nem pedig kiabálni hogy, de én szabadon mindenki szeme láttára /füle hallatára/ akarok, vizelni, székelni, orrot fújni, fingani, böfögni vagy akinek gyakran vérzik az orra az sem folyatja mindenki előtt, hogy majd eláll. Rendesen szocializált ember tudja mikor mit szabad.

FGSuperman 2010.09.23. 21:49:27

@Kalor: érdekes az illemszabályokban az sincs leírva, hogy nem lehet velőtrázó ordítás közben leszopatni egy nőt (alapeset - minősített esetet meghagynám homoszexuális blogoknak)

ellenben mondjuk a vendéglőben szokásos terítékek között nem látok sehol "egy darab csöcs" megjegyzést

engem amúgy nem zavar, maximum elmegyek onnan
de hogy azzal kelljen jönni, hogy mi nincs leírva az illemben
hát befosok:-)

FGSuperman 2010.09.23. 21:51:11

@Kalor: amúgy meg emlegettek itt kendős takarást
le kell takarni 'oszt jónapot
persze ne úgy, mint a képeket, hogy kb a gyerek segge van letakarva:-)

szabiaki (törölt) 2010.09.23. 21:52:50

@Goompah: úgy látom még mindig nem érted amit írtam, olvasd el megint, sorra vettem azokat a lehetőségeket amik eszembe jutottak. De látom megint személyeskedsz, és már a nemi irányultságom firtatod, azt egy általad tett téves megállapítás alapján, hogy én undorodom a női mellektől.
Érthetően leírtam, hogy a nyilvános szoptatással a nő olyan mértékben von be a privát szférájában ami nekem és szerintem neki is kellemetlen. Nem szeretném, ha azt gondolná, hogy azért nem nézek oda, mert undorítónak találom, mert ez nem igaz, vagy mert azért nézek oda, mert izgalmat jelentenek az ő szoptató melleinek látványa.
Ugyan így zavaró, a tömött metrón párcentire előttem lázasan csókolózó pár is.

Kalor 2010.09.23. 21:56:39

@szabiaki: nem ertem. szoval akinek gyakran verzik az orra, az megvarja a verzessel, amig hazaer? a vizeles es szaras kozegeszsegugyileg nincs rendben, es meg is buntethetnek erte. ha hagynank mindenkit teleszarni az utcakat, jarvanyok lennenek. ezert az nyilvan nemcsak nem illendo, hanem tilos. orrot fujni jobb, mint takonycsimbokkal maszkalni, ebben azert ertsunk egyet, nyilvanosan orrot fujni rendben van, nem? fingani-bofogni temaban meg az a helyzet, hogy ha mellettem ulnel egy padon, es finganal, hat en mennek odebb, mert nekem nem tetszik. de elneznem neked, mert megsem lebeghetsz haza lufikent.
de az is sokat elmond, hogy sokan fingashoz-szarashoz-bofogeshez-vizeleshez hasonlitjak a szoptatast. hat pedig nem lehet parhuzamot vonni, nincs kapcsolat. egyebkent a szoptatastol a gyerek elete fugg. (ez a taplaleka csak, es semmi mas, az elete elso jopar honapjaban, ugyhogy ne vegyuk egy kalap ala a szarral azert)
egyre tobb hulyeseget olvasok, ugyhogy a magam reszerol nem bonyolodnek bele az egyre nagyobb keptelensegek cafolgatasaba. tovabbi szep ejszakat mindenkinek.
csak a szoptatastol undorodoknak irom, hogy a gyerekem ma ejjel is meg fogom szoptatni valoszinuleg ketszer, de remelem, senkinek sem lesz a gondolatatol remalma. :))

stefan75 2010.09.23. 22:02:01

Látom, még mindig nem értitek. Szoptatásnál többnyire nem a nővel van a baj, hanem hogy a gyerekből utána alul-felül jön minden.

De hát végülis Magyarország a balkánhoz tartozik, ez ott belefér.

Kalor 2010.09.23. 22:05:13

@FGSuperman: na jo, ezt meg em olvastam. nem en jottem az illemmel, mas hivatkozott ra, hogy szoptatni marpedig nem illik. hat erre irtam, hogy ez hulyeseg, ilyen nincs. egyebkent en is takarva szoptatok, ha szukseges, de ne hidd, hogy az szamit. a szoptatas akkor is fuuuuuj.

ja, meg irtad, hgoy nem valami szepek a szoptatasi idoszakban a mellek. hat van olyan, akinek jot tesz ez az idoszak, de teny, hogy nem azok vannak tobbsegben. ezen sajnos nem lehet valtoztatni, nyilvan mindenki szeretne szep maradni, de ez nem az akaratunktol fugg. a tenyeszkancas megjegyzesed nem tetszett. az jutott eszembe, hogy reg nem leszel mar tenyeszcsodor, amikor valaki majd eloszor igy jellemzi a nejed. nem fog jolesni. de en is rakok ide egy :) -t, hogy ne legyel benne biztos, hogy sertegettelek-e vajon.

csincsilla72 2010.09.23. 22:10:20

@stefan75: És? Nilván nem fog anyuka békésen üldögélni tovább, ha a gyereke lerókázta. És akkor sem, ha ne adja ég, összecsinálta magát a kicsi. Rögtön célbaveszi a mosdót vagy a kijáratot. Álszent, ostoba emberek.

Barnebyte 2010.09.23. 22:10:28

Épp kezdtem volna örülni, hogy van remény, végre értelmes kommentek egy subbaposztor, erre az anyukák beletrollkodtak.
Röviden a véleményem: leszarom, hol dobjátok ki a csöcsöket, de ne háborodjatok fel, ha megnézem. Pavlovi reflex. De csak ha szépek a cickók. Ha csúnyák, elfordulok. De nem azért, mert undorodnék a szoptatástól, hiszen én is ilyen módon táplálkoztam. Szóval lehet ízléseseket villantani, én csak örülök neki. :)

FGSuperman 2010.09.23. 22:12:28

@Kalor: a tenyészkanca kifejezést a helyzet kifigurázása miatt használtam
nyilván egy első-második gyerekes 40 kilós anyuka nem ez a kategória amúgy sem

amúgy meg egy férfi amíg a péló feláll tenyészcsődör marad, csak hogy tisztában legyünk a biológiával:-)

nejem még nincs, de igyekszem majd valami filigránabb kivitelt választani:-)
én meg nem sértegetlek, de ha mégis az fel fog tűnni:-P

csincsilla72 2010.09.23. 22:12:37

@Kalor: Kíváncsi vagyok, milyen képet vágnának a fanyalgók, ha hagynánk ordítani az éhes porontyainkat félórákon át.....

szabiaki (törölt) 2010.09.23. 22:13:37

@Kalor: na elmagyarázom akkor ha nem érted.
Akinek gyakran folyik az orra, az egy étteremben, kávézóban nem fogja hagyni folyni, egy zsebkendővel megpróbálja felfogni amíg kimegy a mosdóba hogy ott elállítsa, mert tudja, hogy csak pár perc kell neki és eláll. Ha nem ilyen könnyen megy a dolog, akkor annak valami súlyosabb oka van és nem biztos, hogy étterembe fog járni az illető.
Vizel és székelés valóban közegészség ügy. Az viszont, hogy a férfi mosdóban a piszoártól el van választva a wc már azért van, hogy ne kelljen neked mást nézni ahogy végzi a nagydolgát, és őt se zavarja más.
Orrfújásnál meg általában kicsit elfordul az ember, nem úgy csinálja, hogy mindenki minél jobban lássa.
Ha melleltem valaki fingik vagy böfög akkor nem biztos, hogy odébb megyek, de az biztos, hogy meg van az illetőről a véleményem. Nem biztos, hogy konkrétan a bunkó az, sok mindentől függ, lehet, hogy láthatóan beteg az illető, és akkor valamelyest elnézőbb az ember, de az is sok mindentől függ.
A szoptatásról írtakat pedig nem ismétlem újra, fentebb található.

FGSuperman 2010.09.23. 22:14:13

@Barnebyte: aztán majd ledöbbensz amikor a háti-hordiba hátradobja a gyereknek a csöcseit:-)

stefan75 2010.09.23. 22:15:02

@csincsilla72: Ez igazán nagyszerű, de mi lenne, ha eleve nem csinálna az orrom alá, miközben eszek?

stefan75 2010.09.23. 22:19:08

@csincsilla72:

1. Bébiszitter
2. Rokon
3. Otthonmaradás

A kisgyerek vonszolása mindenhová a gyolcsba tekert waldorfos ökoanyákon és az etnikumon kívül szerintem másnak nem jutna eszébe.

venszivar 2010.09.23. 22:22:29

@Myta: Gyere ! Mikorra érsz ide ?

csincsilla72 2010.09.23. 22:22:36

@stefan75: Nem tudom, el tudod-e képzelni, hogy anyukának néha ki kell mozdulnia egy csecsemővel is. Nem zárhatja magára az ajtót hónapokra, mert esetleg szociálisan még nem komfortos a babája. Engem speciel az idegesít baromira, hogy étkezésre kialakított helyeken rágyújtanak emberek. Ha egy rottyantó csecsemő ennyire zavaró, akkor ezekre a humanoidokra mit lehet mondani??

GoVegan (törölt) 2010.09.23. 22:23:29

en a multkor feljelentettem a 80 meterre lako szomszedomat, mert tok puceran jarkalt es mar nem birtam nezni. a rendorok kirohogtek, es szoltak, hogy a szomszednak joga van otthon meztelenkednie, viszont a kukkolas mar aggalyos.

aztan neha beugrik, hogy a folottem lako aki valami irto ronda emberi leny, valoszinuleg szokta turni az orrat. hat majd el hanyom magam vacsora kozben.

a masik a ragozas. mar volt, hogy oklendeztem valaki miatt, mert latam, hog ragozik. hat kerem szepen, a kajamaradvanyok, a lepedek (fogrol, nyelvrol) a nyal kevereke egy izesitett masszaban keveredve… nem csodalom, hogy Szingapurban be van tiltva.

ja, es ha nyilvanos etel-ital fogyasztasara alkalmas helyisegbe lepek be, akkor mindig felveszem szemellenzomet, mert annyi undorito dolgot, mint amit ott latok?! parszor mar elofordult velem, hogy setaltam egy altalam ismeretlen plazaban, es epp a kajalda reszre erkeztem - csak azert nem ereztem azt a kajaillatnak mondott penetrans buzt, mert elotte egy szoke picsa keresztezte az utamat, akit szerintem 1 hetig aztattak valami draga pacsulinba (szerintem budiillatosito volt) -, szoval eszrevetlenul egyszercsak a kozepen kotottem ki, ezek az emberek meg ott zabaltak!!! hat ugy korbehanytam sugarban mindent. azt meg engem akartak megverni. de volt ver a pucamban. mar akkor elkezdtem ordibalni, hogy DEMOKRACIA, SZABADSAG, ES AZT CSINALOK AMIT AKAROK, amikor meg a vegen eppen az epet oklendeztem.

szoval ne pofazzon itten nekem senki arrol, hogy mit illik, mert mindenki akivel valaha talakoztam az eletemben, egy ketlabonjaro, buzolgo, undorito szarzsak. meg az anyam is. nem veletlenul hanytam mindik, ahanyszor a csecsere tett, mondvan: egyel kicsim.(ironia off)

stefan75 2010.09.23. 22:25:25

@csincsilla72: Nem tudom, figyelted-e az első két pontot, amit írtam, vagy már a látásod is szelektív.

csincsilla72 2010.09.23. 22:25:53

@stefan75: A jelek szerint halvány gőzöd nincs arról, hogy működnek a csecsemők. Az első néhány hónapban minimum 3 óránként etetni kell, vagy még gyakrabban. Anyatejjel. Ugye nem baj, hogy anyukának néha elhúzódik a programja? Te jó ég.....

stefan75 2010.09.23. 22:28:32

@csincsilla72: És? Ezért már egyből rohanni kell kávézóba tüntetőleg szoptatni?

A dohányzásban amúgy egyetértünk.

prolee 2010.09.23. 22:31:56

Én fel tudtam nevelni két gyereket nyilvános szoptatás nélkül (sőt, a felmenőimnek is sikerült, de még a lányaimnak is sikerülni fog).
Hihetetlen, ahogy ez a sok erőszakos proli kurva rátukmálja a savanyú tejszagú büdös tőgyét a nyilvánosságra.
Én kérek elnézést.

csincsilla72 2010.09.23. 22:33:24

@stefan75: A kávézóban le lehet ülni vele, van asztal, ahova le lehet pakolni, és kap valami innivalót is. Mert sokszor nincs elérhető pad, vagy olyan mocskos, hogy inkább nem próbálkozik az ember lánya. Hidd el, a legtöbb nő nem szórakozásból hurcolja magával a szopós babáját, hanem azért, mert apu nem tud mindent elintézni. A bébiszitter és a rokon pedig nem tudja megszoptatni a gyereket.

FGSuperman 2010.09.23. 22:37:04

@csincsilla72: miért nem tud mindent elintézni apuci?
biztos a haverokkal sörözik
ne hagyd magad kihasználni
amúgy meg ha összebeszél a rokonság és mindenki egyszerre ad életet porontyának, akkor tulajdonkép le tudják passzolni egymáshoz a gyerekeket és friss anyatej is lesz:-)

GoVegan (törölt) 2010.09.23. 22:42:36

@FGSuperman: ohh, akkor lenne mirol beszelnunk. van bennunk valami kozos. habar amikor tinedzserkent elmondtam az osztalytarsaimnak, hogy apam neha megszoptat kirohogtek. mondtak, hogy az bun meg cselekmeny, akkor azert megszurkaltam este az oreget. tul elte. az is igaz, hogy tenyleg a melbimbojat kellet nyalogatom es szopnom, a hulyek meg az osztalyban azt hittek, hogy a faszat dugdossa a szamba. na de kicsit elkalandoztam. szoval nekem nem adott tejet. a tied?(ironia off)

prolee 2010.09.23. 22:43:45

@szabiaki: Éppen az a probléma, hogy itt lassan már egyáltalán nincsenek rendesen szocializált emberek. Mert ha lennének, akkor azért küzdenének, hogy a nyilvános helyeken alakítsanak ki szeparékat, ahol kulturált körülmények között szoptathatják a gyereket. De ezeknek nem kulturált szoptatásra van szükségük, hanem arra, hogy direkt, szándékosan, hivalkodóan nyilvánosan szoptassák a kölyküket és ezzel kiüldözzék a világból azokat az embereket, akik igyekeznek tisztelet teli formát adni a társas érintkezésnek.
A következő állomás a nyilvános WC-használat lesz. (Készült olyan sci-fi, amelyben az emberek társaságban ültek a WC-n, de étkezni elvonultak, mert abban a társadalomban EZ volt az elfogadott társadalmi érintkezési forma.)

csincsilla72 2010.09.23. 22:44:13

@FGSuperman: Mert valakinek pénzt kell keresni. Szar az élet...
Javaslatod remek:-), de sajnos nem mindig kivitelezhető.
Szerencsés esetben az ember egy olyan asztalhoz telepedik a kávézóban, ahol be tud fordulni a fal felé, háttal mindenkinek, és akkor nem zavar senkit a kiskorú táplálkozása. Ez a demonstráció nyilván azért kihívó, mert fel akarja hívni a figyelmet arra, hogy nincs a nyilvános szoptatásban semmi extra.

csincsilla72 2010.09.23. 22:46:44

@prolee: Egy dolgot nem értek. Ha a nő eltakarja a mellét egy kendővel szoptatás alatt, tehát a mellből nem látszik semmi, akkor az miért baj? Miért kellene szeparé?

FGSuperman 2010.09.23. 22:47:18

@GoVegan: :-)

hát nekem más jellegű élményeim voltak gyermekkoromban:-)

GoVegan (törölt) 2010.09.23. 22:47:43

@prolee: nagyon helyes. igaza volt a filmnek, mert mig azt nem latom, hogy hol jon ki a szar, illetve magat konkret akciot se latom, addig a masik szajaba barmikor belepillanthatok, ahol mar szaralagura ragta a kajat. fuj. (ironia off)

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.09.23. 22:48:22

@Kalor: valóban, meg tudom erősíteni, hogy Cseszkóban sem para a szabadon szoptatás.

GoVegan (törölt) 2010.09.23. 22:49:06

@FGSuperman: ohh neked volt gyerekkorod?! akkor jo. valoban nincs bennunk kozos. (ironia off)

prolee 2010.09.23. 22:50:44

@FGSuperman: Úgy látom, nem érted a lényeget. Éppen az a lényeg, hogy felhívják magukra a figyelmet, hogy mindenki tudja és lássa, hogy ők most a gyereküket szoptatják. Ezek direkte azért fognak beülni az étterembe harangszóra egy bambi mellé, hogy ott nyilvánosan szoptassanak. Majd hazamennek és betolják ebédre a paprikáskrumplit.
Ez úgy híjják, hogy exhibicionizmus. Meg kulturálatlanság.

j311 2010.09.23. 22:51:21

Támogatom! Mindenki szopathasson szabadon!
Nehogy már kiküldjenek egy kávézóból, mert a kedvenc kurvám lesmárolja a kopasz őrmestert!

FGSuperman 2010.09.23. 22:57:36

@csincsilla72:
ne legyünk má' agyhalottak
egy olyan demonstráció ahol az anyukák kihajigált csöcsökkel szoptatják a pulyákat (ráadásul a kampányfotókon lévő gyerekek közül jópár van akinek már rántott húst és csülköspacalt kellene már rég falnia) mondván, hogy nincs benne semmi extra kb annyira normális mint a buzik a kamionokon
de hát gondolom minden szabadonszopató anyuka majd kiviszi a gyerekit a Budapest-prádéra is, mert az jó:-)

ennek a kampánynak kb akkor volna értelme, ha a képeken egy fia csöcs nem látszana, hanem mindenki kendő alatt intézné a dolgát
egy átlag anyukánál van 60 tonna gyerekkellék ha csak a sarki fűszereshez is megy le - igazán behajíthatna egy leplet-kendőt még

amúgy néha én is szellentek a városban, ettől függetlenül nem tolom le a picsámról a gatyát közben:-P

prolee 2010.09.23. 22:57:44

@csincsilla72: Azért, mert nem a nő mellével van a baj, hanem a szoptatás tényével. Azzal, hogy az étterem nem étkezőhely, hanem kulináris élvezetek köré rendezett társas időtöltés helye, ahova nem való a szoptatás. Nem illik, éppúgy, mint férfinak nő felé előre kezet nyújtani, nő előtt az ajtón kiugrani, arra rászorulónak a helyet át nem adni, stb. Természetesen sok büdös paraszt vét az ilyen szabályok ellen, de legalább nem szerveznek demonstrációt a bunkóság terjesztésére.
Akit úgy neveltek, hogy nem tudja megkülönböztetni az illő viselkedést az illetlentől, azzal nincs mit vitatkozni. Tehát én nem is vitatkoznék itt veled, mert teljesen fölösleges.

FGSuperman 2010.09.23. 22:58:34

@csincsilla72: azzal nincs baj
de nem takarják el
értem már?

csincsilla72 2010.09.23. 23:02:19

@prolee: Igazad van, le is zárom a vitát. A te szinted már nekem fáj. Sajnálom a gyerekeid.

Sesut 2010.09.23. 23:02:39

Nekem az a gondom a nyilvános szoptatással, hogy legtöbbször az áll a hátterében, hogy anyuka nem akar a gyerekhez igazodni, az ő igényeit figyelembe venni. Általában nem újszülöttet, hanem néhány hónapos csecsemőt szoptatnak nyilvánosan, akinek általában már magától kialakult egy napi ritmusa, vagyis közelítőleg azonos időközönként eszik-alszik. Annyit kéne csak tenni, hogy a programokat, ha egy mód van rá, ehhez igazítja anyuka. Persze, lehetnek kivételes esetek, amikor ez mégsem megoldható, de általában nem erről van szó.

FGSuperman 2010.09.23. 23:03:05

@prolee: de értem
pont erről beszélek én is
furcsa, hogy anyukák csak ezt nem akarják felfogni

de remélem lesz majd pelenkázz szabadon kampány is és majd:
-feldobja a gyereket a tecskóban a kassza futószalagjára
-letépi a kispicsájáról a szaros pelust, úgy hogy a fos beterítse a mellette lévő két kasszasor felét, miközben a gyereknek beindul a vizelési ingere és telibehúgyozza a kasszagépet olyan zárlatot okozva, hogy kialudnak a fények az Európai Unióban (de így legalább nem forog tovább kíméletlenül a fosos szállítószalag):-)))

prolee 2010.09.23. 23:03:17

@FGSuperman: Szervezzünk találkozót a nyilvános szellentés népszerűsítésére.
Gyertek, találkozzunk október 3-án 11 órakor a Corvin előtt és mutassuk meg a világnak, hogy nem fogunk lemondani a nyilvános szellentés élményéről. Mindenféle ódivatú illemszabályokra hivatkozva nem kell visszatartanunk a szellentést, mert az teljesen természetes dolog, visszatarása árt az egészségnek.
Gyertek, október 3-án szellentsünk együtt!

prolee 2010.09.23. 23:09:31

@csincsilla72: Mit sajnálsz rajtuk? Semmit sem tudsz rólunk. Nyilván azt hiszed, hogy prűd szentfazekak vagyunk. Csodálkoznál, ha tudnád, hogy csak nudista strandra járunk, felszabadultan tudjuk élvezni a szexet, a gyerekeinkkel baráti viszonyban vagyunk és mindent bizalmasan meg tudunk beszélni, mert meleg, őszinte légkör van itthon. ÉPPEN EZÉRT, mert itthon minden rendben van, nem visszük ki a magánéletünket az utcára.Én meg téged sajnállak, hogy egyik utcasaroktól a másikig ért a gyerekszobád.

prolee 2010.09.23. 23:11:07

@FGSuperman: A "nem érted a lényeget" kitétel irónia volt. :)

FGSuperman 2010.09.23. 23:15:55

@prolee: lehet kissé fáradt vagyok mára

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.09.23. 23:25:03

@Kalor: Na, öcsém, van még normálisan gondolkodó ember a hazámban? Hurrá.

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.09.23. 23:27:32

@prolee: Aha, és honnan tudod minden egyes helyzetben tévedhetetlenül, hogy mi illik?
És honnan tudod, hogy úgy helyes, ahogy szerinted illik?
(Kihagyom most a klasszikus érveket, hogy ugye mást illik Kínában, mást a svédeknél, és mást az én nyócadik kerületi kéglimben. Ugye.)

Fotelrocker2 · http://budapest.blog.hu 2010.09.23. 23:29:32

@prolee: Művelt barátom, az nem sci-fi, hanem Bunuel, és szatira, de majd elmagyarázom eccer egy sör mellett. :)

ppppp 2010.09.23. 23:47:56

Igazan probalhatnatok tovabb latni a salyat orrotoknal! Engem is feszelyez ha egy szoptato anyukat latok nyilvanos helyen, de altalaban sikerul tultenni magam rajta ha belegondolok az o helyzetebe.

Eleg bena hasonlat, de ha mar felhoztatok, igen az eves is ugyanugy termeszetes szukseglete a kisbabaknak mint a szaras es a vizeles, de ha vizelni kell akkor nem kell hazamenni hogy elvegezd a dolgodat ugye? Es megis Budapesten minden nap latok utcan fizelo ferfiakat, a szoptato anyuka meg olyan ritka mint a feher hollo.

Le mernem fogadni hogy azok akik itt fujjoznak es legszivesebben bekuldenek az anykakat a wc-be, azok pentek este egy buli utan inkabb eloveszik a farkukat a nagykoruton es bevizelnek egy kapualjba ahelyett hogy megkerdezzek a pultost a husz meterrel arreb levo kocsmaban hogy ugyan hasznalhatnak-e a mosdot.

dzsíni 2010.09.23. 23:48:11

Én akkor szoktam nyilvánosan fingani, ha nem tetszik a mellettem levők viselkedése, mintegy nevelési célzattal. Na jó, akkor is ha csak úgy kell. Iszonyú vicces. Szerintem mindenki más is csinálja, csak sose vallanák be..

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.09.24. 00:02:35

nem értem azokat, akiket zavar a szoptatás látványa, és ettől feljogosítva érzik magukat a szoptatót elküldeni ahelyett, hogy nem néznek oda.

Nincs szaga, nem hangos, ha nem nézed, akkor nem ér el semmilyen formában. Nézz mást.

Láttam már pár köztéri szoptatást, például a nagytesó a játszótéren, és vigyázni kell rá, a kicsi meg éhes, van ilyen. Egyik anyuka sem fújta közben a vuvuzelát, vagy rakott ki villogó neonreklámot, hogy oda kelljen figyelni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.09.24. 00:07:10

@FGSuperman: nem öröm, de van hogy akkor és ott kell pelenkázni a gyereket, mert rajta van a szapora, és perceken múlik a tiszta ruha. Ilyenkor borul az illem, mert inkább legyek illetlen két percre, minthogy hazáig szarban legyen a gyerek.

Ilyenkor természetesen a terméket tételesen körbemutogatjuk a szerencsés szemtanúknak, akiket nyomatékosan kérünk íz- és szagminták értékelésére mind egészségügyi, mind esztétikai szempontból, ezért is helytálló a véleményed :)

2010.09.24. 00:08:23

Őőő.. miért baj az, ha valaki szoptatja a kölkét? Nemtom, valahogy a világ legtermészetesebb dolga... majd ha felnő, akkor remélhetőleg nem fog nyilvános helyen szopni, mert akkor tehet róla...

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.09.24. 00:09:05

@prolee: illem über alles, csak el ne kelljen viselni másokat :)

pakesz (törölt) 2010.09.24. 00:40:33

engem meg az is zavar amikor elfordul, hiszen maga a tudat zavar...

ombuccmannhoz fogok fordulni, hogy hat ez ne legyen
de itt nem allok meg, elvegre a budin is milyen szornyuseges dolgok tortenhetnek, hat be kell zaratni azt is a vendeglatohelyeken, elvegre mindenki OTTHON le tudja tudni a kis es nagy dolgat
minek megy az ilyen kozossegbe aki nem kepes otthon elvegezni ezt a dolgat?

Goompah 2010.09.24. 02:47:38

@prolee: "akkor azért küzdenének, hogy a nyilvános helyeken alakítsanak ki szeparékat, ahol kulturált körülmények között szoptathatják a gyereket. De ezeknek nem kulturált szoptatásra van szükségük, hanem arra, hogy direkt, szándékosan, hivalkodóan nyilvánosan szoptassák a kölyküket és ezzel kiüldözzék a világból azokat az embereket, akik igyekeznek tisztelet teli formát adni a társas érintkezésnek. "

Nem gondolod, hogy ha lennének rendes, kulturált, tiszta "szeparék", akkor oda ülnének be szoptatni? De ugye nincsenek, a gyereket viszont szoptatni kell, mert különben azért reklamálsz, mert nyilvánosan ordibl a gyerek.

Logikából egyes, leülhetsz.

Goompah 2010.09.24. 03:00:20

@szabiaki:

"megint személyeskedsz, és már a nemi irányultságom firtatod"

Galambom, hadd idézzem korábbi értelmes megnyilvánulásodat: komoly szövegértési gondjaid vannak. Én egy lehetőségként, a hozzáállásod egy lehetséges magyarázataként említettem a homoszexualitásodat, de se rá nem kérdeztem, se nem állítottam vagy firtattam, meleg vagy-e. Semmi közöm hozzá, nem érdekel, ez a te magánügyed. Amúgy is fölösleges védekezned, manapság már nem szégyen melegnek lenni.

"azt egy általad tett téves megállapítás alapján, hogy én undorodom a női mellektől."

Ugyanígy lehetséges körülményként, nem megállapításként írtam, hogy melegséged miatt undorodsz a női melltől. Szövegértés, eh? Bagoly mondja verébnek, nagyfejű... :D

"Nem szeretném, ha azt gondolná, hogy azért nem nézek oda, mert undorítónak találom, mert ez nem igaz, vagy mert azért nézek oda, mert izgalmat jelentenek az ő szoptató melleinek látványa."

A legtöbb szoptató nőnek szerintem tökmindegy, mit gondolsz róla. Őt a csecsemője egészsége érdekli, nem a te véleményed.

Goompah 2010.09.24. 03:01:06

@szabiaki:

"megint személyeskedsz, és már a nemi irányultságom firtatod"

Galambom, hadd idézzem korábbi értelmes megnyilvánulásodat: komoly szövegértési gondjaid vannak. Én egy lehetőségként, a hozzáállásod egy lehetséges magyarázataként említettem a homoszexualitásodat, de se rá nem kérdeztem, se nem állítottam vagy firtattam, meleg vagy-e. Semmi közöm hozzá, nem érdekel, ez a te magánügyed. Amúgy is fölösleges védekezned, manapság már nem szégyen melegnek lenni.

"azt egy általad tett téves megállapítás alapján, hogy én undorodom a női mellektől."

Ugyanígy lehetséges körülményként, nem megállapításként írtam, hogy melegséged miatt undorodsz a női melltől. Szövegértés, eh? Bagoly mondja verébnek, nagyfejű... :D

"Nem szeretném, ha azt gondolná, hogy azért nem nézek oda, mert undorítónak találom, mert ez nem igaz, vagy mert azért nézek oda, mert izgalmat jelentenek az ő szoptató melleinek látványa."

A legtöbb szoptató nőnek szerintem tökmindegy, mit gondolsz róla. Őt a csecsemője egészsége érdekli, nem a te véleményed.

Suna bácsi 2010.09.24. 03:24:41

Nnna hogy sunázzam az összes szabadon szoptatót meg az ellenzőiket...
Ez tényleg vihar a biliben, olyan,mint a buzi kérdés: senki nem foglalkozna velük, ha nem állnának ki örökké hogy itten nem foglalkozik velük senki... A szoptatók szoptassanak, a buzik buzuljanak, de nem kell ezeknek már a csapból is folyni. Halleluja, szoptatás.

Meskó Norbert · https://paleoszex.blog.hu/ 2010.09.24. 07:20:21

Néhány érdekes elmélet arról, hogy miért nem vagyunk egyformák és (szerintem) miért is vitatkozunk:
www.szote.u-szeged.hu/magtud/Orv_pszicho9.ppt#313,19,19. dia
de a szerintem ide passzolót másolom is.

„A” típusú személyiség jellemzői:
- könnyen provokálható
- alacsony frusztrációs küszöb
- gyors munkavégzés belső üteme
- türelmetlenség
- pontosságra való törekvés
- verseny
- teljesítményorientáltság
- foglalkozáshoz való túlzott elkötelezettség
- gyors beszédmód, hirtelen gesztusok

„B” típusú személyiség jellemzői:
- megfontolt nyugodt
- kevésbé irritálható
- finoman modulált beszéd és gesztusnyelv stb.

A-típusú magatartás:
Tartós magatartás típus, melynek összefüggése kardiovaszkuláris megbetegedésekkel, infarktussal, reinfarktussal több nemzetközi prospektív vizsgálatban igazolt.

Jellemzői:
- könnyen provokálható hostilitás (ellenséges magatartás) és/vagy düh,
- türelmetlenség
- alacsony frusztrációs küszöb
- dolgok gyors végzésének belső kényszere
- polifázis (egyszerre több tevékenység végzésére való hajlam)
- pontosságra való intenzív törekvés
- az élet több területén versengés
- extrémen erős teljesítményorientáció
- túlságosan elkötelezettség foglalkozáshoz, hivatáshoz

Maga a magatartás csak a jéghegy csúcsa, mögötte pszichológiai és személyközi jellemzők és magatartásmódok állnak:
Emóciók, igen magas teljesítményszint, „hajtós” magatartás. Ezek alapján kognitív szinten vélemények és félelmek jelentik: vagy a legkiválóbb vagyok, vagy teljesen értéktelen. A „szuperman állapotból” váratlanul depressziós, bizonytalan állapotba kerülhet, kiégettség, jelentős mások kritikája, önkritika vagy traumatikus események hatására.
Projekcióval mérges, dühös, bűnbakképző magatartásmód járhat. Vitális exhaustio fogalma és infarktusra predisponáló volta. 2,3 x több infarktus, 5-6 x több reinfarktus.
Szociális támogatás fontos.

Dr.Traktor 2010.09.24. 07:25:38

YEAHHHH csöcsök!

megyek én is a haverokkal hesszelni!

mert ugye akkor elvileg itt arról van szó, hogy az anyukákat nem zavarja ha kipakolják a dinnyét az utcára, hogy a kisded hozzáférjen akkor az sem zavarja ha én meg 20 cm-ről merőn bámulom gondolom, esetleg nyáladzok is hozzá, de valszeg az is természetes reakció volna nem igaz?

mert hát itt mkinek mindenhez joga van, pld ahhoz is hogy zavarba hozzon egy egész kávézót/villamost/utcát mondjuk, és ha ez nem tetszik akkor nem hogy nem vagy toleráns de igazából faszista vagy!

egy ilyen rendezvényre egyébként kis pontozótáblácskákkal is el lehet menni, és az adott cicinek bemutatni a megfelelő pontszámot.
aki akarja a porontyokat is pontozhatja.
de közéjük is lehet szarni vagy rá is verheted a táskájára a farkad.
ma már mindent lehet. akit zavar az a barom!

kéne indítani egy SZABAD FASZVERÉS mozgalmat is. teljesen természetes dolog, sőt, szükséglet.

blöff2010 2010.09.24. 07:53:00

@nemezisazis: Akkor ilyen alapon nyugodtan ehetsz te is a mosdóban..., ez ugyanis a gyerkőcnek ugyanolyan alapvető szükséglet, mint mindenkinek.

Csak beugrottam 2010.09.24. 08:06:23

Hol vannak a jelentkezők a nyilvános szop@tásra? :)

csincsilla72 2010.09.24. 09:01:03

@prolee: Jézus, na itt jön el az a pillanat, hogy kételkedve rázom a fejem. Ha ugyanis igaz, amit állítasz, nevezetesen, hogy naturisták vagytok, akkor nehezen hihető, hogy gusztustalannak tartod a női test bármelyik részét akármilyen mivoltában is. Mert ugye a nudisok erotikus töltet nélkül is tudnak viszonyulni a másik testhez. Arról nem beszélve, hogy a nudistrandokon is vannak éttermek, ahol az egyetlen, amit megkívánnak, az a székre terített törölköző. (Igen, mi is naturisták vagyunk.) Ott is tiltakozol, hogy nem kérsz a rántott hús mellé tányér fölött lógó melleket?
Ha pedig az a problémád, hogy a táplálkozó csecsemő látványa kellemetlen, akkor végképp no comment..... akkor tényleg nagyon sajnálom a gyermekeidet.

belakis 2010.09.24. 09:05:49

Miért tudja a kultúrált nő lefejni magát, hogy utána cumisüvegben adja a gyerkőcnek BÁRMIKOR és BÁRHOL? És nem azon szenvedni hogy jaj kaja idő van hol tegyem ki a mellem, hol keressek egy padot vagy helyet hozzá....

LOL. A gondolkodás, a kultúra.

Szoptass szabadon. Légy olyan mint egy cigányasszony. Ez kell az átlagembernek...

belakis 2010.09.24. 09:08:36

@Dr.Traktor:

Nem akartam írni, hogy akkor majd megállok ahol épp kell, előveszem, és h.gyozok egyet. Az is szükséglet, nekem. Mint a gyereknek az evés.

Esetleg pelenkázz az utcán mozgalom. Vagy ejtsd teherbe a barátnődet az utcán, hiszen úgyis meg akarják adóztatni azokat, akik nem szülnek gyereket X időn belül. Az is egy fontos dolog, mint a gyerek etetése.

B.szki, mint ázsiában. Kötelet a népnek.

Barnebyte 2010.09.24. 09:45:14

Szeretném, ha csatlakoznátok hozzám December 24-én a Hősök terére megrendezett "Fajfenntartás. Lájk" címmel ellátott tömegmegmozduláshoz, ahol a beszürkült hétköznapokba beleunt honpolgároknak egy művészi akció keretén belül rávilágítanánk, hogy fajunk fenntartásához elengedhetetlen a dugás, és hogy ezt nyíltan felvállalni nem szégyen.
A rendezvény csúcspontjaként a jelen lévő párok a KFT zenekar Afrika című nótájára elégíthetik ki kedvesüket, a hangulatot továbbá Maya Gold, Ördög Nóra és Fekete Pákó felügyeli.
Játékos vetélkedőre számíthatnak a kiérkezők (swinger party), az anonimitásról a Zwack gondoskodik.
Tartsuk fenn tehát büszkén a fajunkat, le a szájbaélvezőkkel!

Betteli 2010.09.24. 10:07:46

@csincsilla72: maximálisan igazad van.
Szerintem ne is húz d fel magad "prolee" kommentjein. Vagy szimplán skizofrén, vagy összevissza írkál, ami épp eszébe jut. Az illendőségről prédikál, miközben "büdös paraszt" meg "erőszakos proli kurva rátukmálja a savanyú tejszagú büdös tőgyét" bélyegzőket süt másokra...Az is lehet, hogy bérenc, és provokál. Nem kell vele foglalkozni.

Goompah 2010.09.24. 11:59:57

@belakis: "Légy olyan mint egy cigányasszony. Ez kell az átlagembernek..."

Valóban nem kellene olyannak lenned, mint a cigányasszony. A megfelelő faji és kulturális elkülönülés érdekében mostantól ne szexelj (mesterséges megtermékenyítéssel szaporodj), de még jobb, ha nem szaporodsz, mert ebben is a cigányasszonyhoz hasonlítanál. Ne is egyél, mert a cigány is eszik. Az anyagcsere-végtermékeidet meg izzadd ki, nehogy már ugyanolyan gusztustalan módon pisáld-kakáld ki, mint az általad annyira lenézett cigányasszony.

De a legjobb az lenne, ha nem is lélegeznél, nehogy már ebben is a cigányasszonyra hasonlíts!

Goompah 2010.09.24. 12:04:45

@belakis: "Miért tudja a kultúrált nő lefejni magát, hogy utána cumisüvegben adja a gyerkőcnek BÁRMIKOR és BÁRHOL?"

Miért nem tudod kulturált férfiként lefejni magad és cumisüvegben felnyomni az ondót az életed párjának BÁRMIKOR és BÁRHOL?

Mellesleg a kulturáltság ott kezdődik, hogy a kulturált szót nem hosszú ú-val írod. Kb. azon a szinten vagy, mint az, aki "inteligens" partnert keres...

Goompah 2010.09.24. 12:10:04

@belakis: "Miért tudja a kultúrált nő lefejni magát, hogy utána cumisüvegben adja a gyerkőcnek BÁRMIKOR és BÁRHOL?"

Miért nem tudod kulturált férfiként lefejni magad és cumisüvegben felnyomni az ondót az életed párjának BÁRMIKOR és BÁRHOL?

Mellesleg a kulturáltság ott kezdődik, hogy a kulturált szót nem hosszú ú-val írod. Kb. azon a szinten vagy, mint az, aki "inteligens" partnert keres...

"Kötelet a népnek."

Járj elöl jó példával, először neked azt a kötelet.

Le vagytok szarva! 2010.09.24. 12:29:07

Elsőre úgy olvastam a címet:

"Szopass szabadon!"

:-)

Gaddemon 2010.09.24. 13:34:51

Ezt nagyon nem kéne... Szoptasson otthon a 4 fal között.

csincsilla72 2010.09.24. 22:02:21

@belakis: Majd alkalmasint meséld el, hogyan kelsz útra egy csecsemővel, babakocsival, váltáspelenkákkal, hűtőszekrénnyel (a lefejt tejet tárolni kell...)és mikrohullámú sütővel (a tejet meg is kell melegíteni, mielőtt a gyermek szájába dugod a cumisüveget....). És mindezt azért, mert derogál félrenézni.
Agyatlan.

férfilélek 2010.09.25. 22:08:34

Mi ez a faszság,
Vendéglátós vagyok,és sajnos tapasztaltam már ezt az un szabadelvűséget,bár inkább szabadosságnak nevezném ezt a gusztustalanságot.Ez az emberek legintimebb dolgai közé tartozik.Csinálja maximum a férje előtt,őt még éteri magasságokba emelheti a látvány.@csincsilla72: Kedveske!
Annyi hülyeséget hortál össze ebben az öt sorban,hogy azt sem értem a férjed miként képes ezt elviselni.Ne hidd,hogy te vagy az egyetlen nő a földön aki szült.
Huszonhárom évvel ezelőtt utazáskor a nejemmel kocsi nélkül utaztunk,hol vonaton hol buszon.Ő is szoptatta a kicsit,és vittünk anyatejet.A termoszt már akkor is használták. A gyerek ma érettebb NŐ,mint te.Nem vittünk hűtőt,mikrót,ellenben vittünk textilpelenkát,mert nadrágpelenka még csak elvétve volt.Megoldottuk.Talán azért,mert nem elkényeztett liba volt a nejem.

Goompah 2010.09.25. 22:41:17

@férfilélek: Szerinted gusztustalanság, jogod van ezt gondolni. Más szerint meg nem az, és neki is joga van ezt gondolni, sőt tenni. Max. felrobbansz a dühtől, mert tenni nem tehetsz ellene. oo!o

Csincsilla72 nem szorul más védelmére, de elég hülye fasz vagy, ha azt hiszed, a ti megoldásotok, eljárásotok az egyetlen lehetséges elfogadható eljárás a világon. Ti így csináltátok, váljék egészségetekre. Más másképp csinálja, és ehhez semmi közöd, akár tetszik neked, akár nem. Persze attól még dúlhatsz-fúlhatsz itt, max. kiröhögteted magad.

csincsilla72 2010.09.26. 17:15:49

@Goompah: Ó, én igen jót szórakozom az ilyen észlényeken.:-)
Férfilélek: Tudod,a nők évtizedek óta küzdenek azért, hogy az ilyen prűd és ostoba emberek, mint amilyen Te is vagy, ne lehessenek hangadók egy ilyen kérdésben. 20-30 évvel ezelőtt, amikor a feleséged szoptatott, az volt a normális, ha a nő 2-3 hónaposan elválasztotta a babáját, baromira nem törődve azzal, hogy mi szegény kis kölök igénye.
Elvégre kultúremberek vagyunk, nem szoptatunk, mint az elmaradott cigányok és harmadik világból szalasztott asszonyok. Termoszban vittétek a tejet? Hajrá. Bocs, én 35 fokban azért nem tenném. Ugye nem baj? A kedves feleséged akkor sem szoptathatta volna a lányodat nyilvánosan, ha a kicsi órák óta könyörög sírva a kajáért, mert ilyen volt a társadalmi hozzáállás. Ami igazán remek.
De mivel azzal kezdted, hogy vendéglátós vagy, ez meg is magyaráz mindent. Ehhez pedig no comment. A gyermek szoptatása nem intim dolog, max nálatok, és nem is szabadosság. De csatlakozva Goompahhoz: puffogj csak nyugodtan.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 21:16:27

@szemtanú: Köszönjük! Ennyi az egész. Nem dugdosták a mellüket mások orra alá, nézz ide, én ANYA vagyok, szoptatok..Anyuka feladata,hogy ezt otthon megoldja vagy a lehető legdiszkrétebben. Egy orvosi rendelőben, oké, van ahol belefér, mert elkerülhetetlen. Egy étterem nem ez a hely. Sem egy áruház..Az utca sem..

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 21:19:25

@csincsilla72: Mi meg téged és a gyerekeid. Képzeld, nem csak neked van..

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 21:23:21

@Dr.Traktor: :-) Ebben a perspektívában már teljesen igazad van.Őrület, mi? Érdekes, hogy mennyi ideig megvoltak az anyukák demonstratív szoptatás nélkül is:-) Nekünk sem volt ilyen gondunk, de a nejem eszébe sem jutott egy kávézóban szoptatni vagy tisztába tenni a gyereket az asztalon:-) Bárhol voltunk, irány a pelenkázó és nem haltunk bele:-))

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.09.27. 21:27:49

@csincsilla72: Szerencsére jól látható, mennyire egyedül vagytok a véleményetekkel.A nejem üzeni, buta vagy, maradj csendben, ha lehet!Esetleg indul a Való Világ 5ott kiélheted a hajlamaid, de a gyermeked sajnáljuk.

@Goompah: Jól látom, hogy macskáid vannak, gyerek egy szál se,fogadunk? Szerintem a Te véleményed nem mérvadó...Ha tévedek, a cicák helyett tegyél már fel egy képet a gyerekről...

Goompah 2010.09.28. 09:29:14

@Aabroncs: A lányom - sajnos vagy szerencsére - elég nagy már ahhoz, hogy egymaga eldöntse, ki és hol nézheti meg a képeit. Mint a kommentedből is kiderült, a cicás oldalamat mindenféle jöttment is látogatja, ezért ott nem kívánt szerepelni.

nemezisazis 2010.09.29. 17:28:55

@blöff2010: én szarás közben is tudok kajálni ha ez megnyugtat. a többit már leírtam egyszer.
az emberek tényleg nem képesek megérteni a túl hosszú szövegeket.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.10.08. 20:31:58

...és már 26 embernek tetszik is:-))) Gratula..Meggyőző..El kéne gondolkodnotok, biztosan nem ti mentek szembe a forgalommal? Ha ez olyan jó, népszerű, akkor hogy lehet,hogy csak 26-an nyomtak rá, egy ilyen olvasott blogon?
Elárulom, mert ez, így, ahogy Ti akarjátok, nem jó és nem kíváncsi rá senki...Megnéztem a képeket is, direkt polgárpukkasztás amit műveltek, szó sincsen diszkrécióról. Sok magamutogató, nagyképű nőszemély...Köze nincs ahhoz, hogy egy gyereket megetetni, ha éppen szükség van rá, diszkréten...Csak játsszátok az eszetek...

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2010.10.08. 20:41:42

@Goompah: Gratula a stílusodhoz. Ezzel a jellemel, Te ne beszélj elfogadásról, empátiáról. Nem is érted, mit jelent. Az önzés szót, no azt érted!

Sebezhetetlen Produkció · https://indavideo.hu/profile/Kitaszitott 2011.06.12. 12:07:30

Szerintem nincs abba semmi rossz, ha egy anya táplálja a gyermekét...ha nekem is ad belőle! :) Félretéve a viccet, azért elég sokkoló tud lenni, ha valaki előkapja a mellét mondjuk melletted a buszon. Én már jártam így és nem kicsit jöttem zavarba...
süti beállítások módosítása