Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

subba

A képeken szereplő pozitúrák nem jelentenek érzéki örömöt a szereplőknek!! Ide küldjed emailben a retket!

 

Természetesen a Subba még mindig megvesztegethető! Adjatok bármit, megírunk akármit! Belépőkért, ajándékokért, merchandise-ért, ingyen cuccokért bármit behazudunk. Amit kapunk, azt meg továbbadjuk az olvasóinknak (ha nekünk nem kell). Ezen a címen csengessetek!

utolsó kommentek

friss topikok

Ezt írjuk mi

    Nincs megjeleníthető elem.

tagek

18minusz (47) 18plusz (162) a hét képe (6) barlangrajz (9) baszdmeg (34) bizarr (448) biznisz iz biznisz (53) bkv (8) budapest tv (7) bulvárszemle (8) bűnözés (9) celeb (157) cukiság (101) dicsőségfal (8) divat (8) drog (5) egyetem (5) emo (5) engedjétek hozzám (5) érdekes adat (126) erőszak (7) ezekafiatalok (97) faszkorbács (6) fekete pákó (11) fesztivál mocsok (8) győzike (5) hajdú péter (5) havas henrik (5) hellókarácsony (9) heti gif (7) hülye (8) hülye doktor (5) hülye ember (185) hülye halál (13) hülye hír (26) hülye hirdetés (13) hülye honlap (120) hülye játék (8) hülye kép (210) hülye levél (12) hülye nevek (6) hülye reklám (39) hülye sajtó (98) hülye szó (7) hülye tánc (82) hülye tévé (7) hülye videó (448) hülye zene (96) humor (5) ikertornyok (12) internet (5) isten allatkertje (11) iwiw (89) játék (5) jézus szeret (18) jó étvágyat (5) karácsony (14) karrier (8) képrejtvény (10) kínzó kérdés (61) kisállat (50) kiszel tünde (12) magyar szépség (7) minőségi szórakoztatás (8) munka helyett (9) nem (5) nemi szerv (43) nemi szervek (208) nemjó (5) norbi (5) no thanx (8) óóóó magyarország (418) partifotó (5) pataky attila (9) pina (7) politika (26) pop (109) rock & lol (5) rtl klub (5) sport (13) subba (5) subba apró (5) subba art (7) subba életvezetés (21) subba records (15) szex (6) szolgálati közlemény (5) szomszédok (10) szupercukiság (14) szupercukisag (5) szuperpuma (21) tanulságos történet (46) testnedv (110) tv2 (11) twitter (10) vasárnapina (22) vatera (7) vers mindenkinek (11) Címkefelhő

IndaVideó

Subba respekt: A világ legszegényebb elnöke

2013.01.24. 12:00 | Subba Dirty Detty

Jose Mujica, Urugay elnöke. Fizetése 90%-át, azaz 12 ezer dollárt, jótékony célokra ajánlja fel minden hónapban. Példát lehet venni.

A bejegyzés trackback címe:

https://subba.blog.hu/api/trackback/id/tr925040677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Xezs 2013.01.27. 09:42:42

@saaby.: Aha, persze. Még véletlenül sem azért szar ott az élet, mert szándékosan begubóztak, ahogy kommunizmusban szokás. Nyilván Észak-Koreában is az USA miatt olyan "nagyszerű" ott az élet, még véletlenül sem a kommunizmus fantasztikus politikai-gazdasági "vívmányai" miatt.

Arra még mindig nem válaszoltatok, hogy vajon mi szükség volt betiltani a leghatékonyabb kommunikációs eszközöket, mint pl. mobiltelefon, internet.

Na mindegy én itt hagyom abba, nekem bőven elég az, hogy ez a fajta társadalmi berendezkedés a világ nagy részén már a múlté. Szerencsére az emberek mégsem olyan buták, hogy benyalják ezt a destruktív berendezkedést.

A kommunizmus elől eddig rengetegen menekültek, vagy menekülni szerettek volna. Ez azért nagyon elgondolkodtató, nem gondolod?

Ha ez egy annyira igazságos rendszer amiért harcolni érdemes, ahogy Che és haverjai tették, akkor ilyen nem történhetne.

Befejezésül idemásolom a kedvenc komcsi agymosó videómat: www.youtube.com/watch?v=qQMKN7Q01f0

pocaklakó minimanó 2013.01.27. 20:52:44

@saaby.:

"ha idézel, forrást kell megjelölni, különben majd a tanárbácsi is visszabassza (várom az angol nyelvű szöveg eredetmegjelölését!)"

Nem kívántalak leégetni, ám ha nagyon akarod, legyen: wiki. :)

És ez még csak a lájtos szöveg. :)

"a francia forradalom győzelme után ÉVEKKEL kezdődött a terror uralmaként aposztrofált időszak. Semmi köze a forradalom-mint a polgári öntudat születésének-eseményéhez."

Dehogynem. Annak szerves része. Tudod, ahol fát vágnak, hullik a forgács. A forradalom nem egy napból, július 14-ből állt, hanem egészen a bukásáig tartott. Abba pedig szépen belefért a terror uralma.

A szakanyagok amúgy - és ezt csak neked mondom, megköszönnöd nem kell és nem is hiszem, hogy szokásod lenne - ezt a csúnya időszakot (meglepetés!) FORRADALMI TERROR néven emlegetik. Idézet: "1793. jún. 24. jakobinus alkotmány - forradalmi terror a tény..." (sulinet - csak neked) :)

pocaklakó minimanó 2013.01.27. 20:55:36

@saaby.:

"Ha ezek a polgári forradalmak nem győznek, s halnak mártírjaik, legtöbbünk ma is jognélküli plebejusként tengetné életét."

Ha efféle ostoba szövegeket kívánnék olvasni, a marxists.org-ot látogatnám.

Alapja nincs, indoklás sehol, de legalább jó hangosan felböfögött szavak halmaza.

"Úgyhogy derékban meghajolni, és egy köszönömöt csendben elmormolni!"

Köszönje az, akinek smakkol, hogy a világjobbító szándékok megvalósítása során mindig és mindenhol ártatlanok ezrei pusztultak el és rájuk a forradalmakat dicsőítő agyhalottak csak járulékos veszteségként gondolnak.

pocaklakó minimanó 2013.01.27. 20:56:31

@Xezs:

Szerintem vagy nagyon ifjoncok az illetők vagy pedig annyira agymosottak, mint a legtöbb foximaxin szocializálódott lumpenproli.

2013.01.27. 22:25:20

@pocaklakó minimanó: a wiki mióta hiteles forrásmű, te ostoba?!

pocaklakó minimanó 2013.01.28. 05:27:38

@saaby.:

Ezért is mondtam, hogy ha még ennél is hitelesebbre vágynál, te nagyon tehetséges, akkor sokkal kínosabb dolgokat is olvashatnál.

De csak kívánnod kell. :)

Ui.: Persze nem hiszem, hogy egyelemis agymosottaknak bármi is a hasznára lenne, ha már egyszer jól elhatározták magukat: akkor a fekete is fehér és a rossz is jó. És meg is tudják magyarázni. :)

2013.01.28. 07:36:48

Elkanyarodott ez a vitának indult szargurigatás(az internet pedig nem a tudás fája, úgyhogy szerintem óvatosabban :D ).
Egyelemisezni az a szint, ami pusztán téged jellemez, és nem túl rózsás a kép.

Kuba egy csodás ország.
Rengeteg szeretetreméltó Embert ismertem ott meg, életvidámak, családcentrikusak, érdeklődőek, segítőkészek, nyitottak.
Nem dúskálnak az anyagi javakban(mélyszegénység sincs), viszont van idejük a gyermekeikre, barátkozni, játszani, szerelmet megélni.
Bárhol is jártam (a sziget 2/3-át volt időm beutazni) rossz szándék, ártani akarás, irigység senkitől nem ért.

Ezzel szemben egy okostojás honfitársam amiatt, mert máshogy gondolkodom, minősíthetetlen stílusban pocskondiáz, és sérteget.

kepfeltoltes.hu/view/130128/DSC_1209_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

pocaklakó minimanó 2013.01.28. 14:01:51

@saaby.:

"...mert máshogy gondolkodom, minősíthetetlen stílusban pocskondiáz, és sérteget."

De jó, hogy magadat nem olvasod, csak írsz és írsz. :)

pocaklakó minimanó 2013.01.28. 14:02:48

@saaby.:

"Kuba egy csodás ország. Rengeteg szeretetreméltó Embert ismertem ott meg, életvidámak, családcentrikusak, érdeklődőek, segítőkészek, nyitottak."

Nem az ott élő emberekről volt szó - ha már egyszer ilyen mélyrehatóan olvasol. :)

speckosj 2013.01.28. 14:49:16

@saaby.:
kár a szóért. 2 nagyrabecsült vitapartnerünk számos elégtelen bizonyítvány kiállított magáról. wiki, sulinet? nyilván azért ilyen kiforrott a véleményük Che-ről, mert a szokásos 90 után született idióta hülyegyerek forgatókönyvet követik: fú nem tudok valamit, de jó lenne észt osztani, na majd a gugli megmondja a frankót, majd az első két találatot (wiki+sulinet) előadják, mint saját, kialakult véleményüket. nevetséges. azért a lendület nagyon alábbhagyott így, hogy nem 16 éves lányoknak kellett okoskodni (tényleg, ilyennel büszkélkedni?!). jöttek az ollózások, ctrl c, ctrl v, a megmondások. hazudnék, ha azt mondanám, hogy maradéktalanul jól szórakoztam, mert a műveltség, objektivitás hiánya elkeserítő, és nem túl rózsás jövőt fest elénk, de ez van. xezs, pocak: több alázat, széles körű olvasottság, valódi tudás. ez a kiindulási pont. azután vitatkozhatunk. sajnos naivan többet feltételeztünk rólatok. hiba volt. sivatagban nem lehet magot vetni.

Xezs 2013.01.29. 00:09:05

@saaby.: Most te tényleg annak örülsz, hogy Kubában rádmosolygott egy fogatlan vénasszony? Na mindegy.

@speckosj: Engem nem érdekel hogy te mit gondolsz rólam, mondjuk eléggé melléfogtál ezzel a '90 után születéssel de hagyjuk is most ezt.

Alapvetően azt nem bírjátok megérteni, hogy nem mindenki rajong a kommunista berendezkedésért és nem mindenki gondolja úgy, hogy az embereknek JÁR az egyenlőség, mert van aki nem gondolja, hogy alapvetően mindenki jólelkű és dolgos. Mert van egy rakás lusta disznó, aki nem akar dolgozni és ezért kiabál egyenlőségért, hogy megkapja ugyanazokat a javakat, amiket dolgosabb társai is megkapnak.

És amikor valaki ezt dicsőíti, hajlamos vagyok elgondolkodni azon, hogy neki vajon mi nem sikerült az életében, hogy egy ilyen rendszerért sír, és egy olyan embert éltet, aki ezért a szarért harcolt válgotatt kínzások árán is.

Szóval felteszem a kérdést: miért? Miért gondojátok hogy ez a társadalmi berendezkedés jó?

Vagy fordítsuk meg a dolgot. saaby, te miért gondolod, hogy az életvidámság, családcentrikusság, érdeklődés, segítőkészség csak a kubaiaknál van meg? Itthon is megvan, csak nem akarod meglátni, mert a csapból is a kibaszott óbágatás folyik, hogy nekünk jajdeszar. A magyar az egy rinyálós nép, akkor is rinyálna, ha aranyból készült budit kapna otthonra.

És még mindig nem válaszoltatok arra a kérdésre, hogy egy ilyen (=kommunista) társadalmi berendezkedésben miért kell tiltani a külföldre utazást és miért kell tiltani a leghatékonyabb kommunikációs eszközök polgári használatát? Basszus, Észak-Koreában az emberek hisztérikus imádatban törnek ki ha meglátják a Kedves Vezér képét és biztos hogy nem azért mert annyira imádják, hanem a rettegés miatt. Ilyen világot akartok? A kapitalizmusban miért nem tilos külföldre utazni, miért kommunikálhatsz másokkal és miért írhatod le az ország vezetőjéről hogy egy szar szemét szar alak?

Szerinted Fidelről, Rákosiról vagy Kim Jong-Ilről lehetett ilyet írni?

Vagy ha a kommunizmus annyira hűdefasza, akkor miért szabadult meg a világ elsöprő többsége ettől az (egyébként destruktív) ideológiától?

És végül: miért gondoljátok hogy csakis nektek lehet igazatok? Attól hogy felsoroltok itt pár könyvet és arra veritek a melleteket? Attól már más nem láthatja másképp a dolgot?

Kurvára utálom mikor valakik azzal akarnak eldönteni egy vitát, hogy beokádnak pár könyvcímet.

Több alázat? Baszod, nézd már végig mit írtál ide be. Sivatagban magot meg ilyen hülyeségek, hát a lófaszt a te hálószobád közepére, azt.

pocaklakó minimanó 2013.01.29. 14:09:55

@speckosj:

"...számos elégtelen bizonyítvány kiállított magáról. wiki, sulinet?"

Azért kaptál ilyeneket, mert a beírásaid színvonala alapján meg kellett húzni azt a határt, ami fölött már nem illendő forrást hozni.

Esetedben a sulinet volt ez a határ. Bár most már azon töprengek, hogy annak az egyszerűsége nem túlzottan bonyolult-e neked. :)

"azért a lendület nagyon alábbhagyott"

Persze, hiszen ha az ember rájön, hogy hová kell leereszkednie ahhoz, hogy veled vitázzon, inkább feladja. Még ha fizetnének érte... de ingyen? :)

pocaklakó minimanó 2013.01.29. 14:17:17

"From 1959 to 1960, the new government carried out summary executions of at least 1,118 people by firing squad. Guevara himself presided over the notorious La Cabaña prison, where hundreds of the executions took place. For comparison's sake, the Batista regime was responsible for 747 noncombatant deaths between 1952 and 1959. The Cuban revolution under the direction of Guevara also saw the rise of forced labor camps which gave way a few years later to full-scale concentration camps. These were filled with dissidents, homosexuals, Jehovah's Witnesses, Afro-Cuban priests, and anyone else who had committed "crimes" against the new moral revolution." (huffingtonpost.com)

pocaklakó minimanó 2013.01.29. 14:19:05

"Nor was Che’s violence directed only against Cubans. Author Humberto Fontova points to evidence that Guevara, the chief instigator of Castro’s revolutionary efforts overseas, was involved in a November 1962 terrorist plot to use 1,200 pounds of TNT to blow up Macy’s, Gimbels, Bloomingdale’s, and Grand Central Station on the day after Thanksgiving, the busiest shopping day of the year." (nationalreview.com)

2013.01.31. 21:01:51

@pocaklakó minimanó: Nem minősítettelek téged, veled ellentétben. Ostoba kijelentést tettél, ezt állítottam. Tudod, a műveltség egy foka hogy embereket nem, pusztán cselekvéseket minősítünk. Az általad idézett angol szövegek egyike sem állítja, hogy Ernesto Guevara embert ölt. A tények makacs dolgok.

Speckót csak fikázod, érdemi hozzászólás nélkül. Nem kell igyekezned, leereszkedni nem tudsz hozzá. Feletted áll. :)

@Xezs: Igen, annak is örültem hogy rám vigyorgott, bár feltételeztem, hogy leesik az ironikus utalás és felfogod hogy integetéssel elköszönnek a mi kultúránkban. De vettem egy mély levegőt, újra írok neked, s helyre teszem félreértéseid:

1. A kubai forradalom NEM kommunista forradalom volt.
2. Nem gondolom hogy kubai privilégium a boldog élet, de te nevezted szarfészeknek Kubát. Nem az.
3. Kuba azért ragaszkodik elszigeteltségéhez, mert nagyjából mindenki becsapta, magára hagyta, köztük Magyarország is.
4. Nem a kommunizmus volt az említett országokban a gyűlöletes, hanem az önkényuralom és a diktatúra, de szerintem te is tudsz említeni olyat, ahol ezt kommunizmus nélkül ragyogóan hozták(segítek: bajszos festő)
5. Nem gondolom hogy igazam van. Tudom.
6. Pedig a könyvek a barátaid! Próbálkozz meg egyszer! Az ablak-zsiráfot ajánlanám indításképp!
7. Alázat az nincs benned, @speckosj: csak pocsékolta az idejét.

pocaklakó minimanó 2013.01.31. 22:22:31

@saaby.:

"Ostoba kijelentést tettél, ezt állítottam."

Vö.: "Szánalmas, hogy politikai irányultsága hogy elveszi egyesek valóságérzékelését..."

Ez volt a nyitó. Nem látom, hogy a kijelentésről szólna. A személyről inkább.

De te tudod. :)

"Tudod, a műveltség egy foka hogy embereket nem, pusztán cselekvéseket minősítünk."

Ld. a feljebb idézet nyitószöveget. :)

"Az általad idézett angol szövegek egyike sem állítja, hogy Ernesto Guevara embert ölt."

Ó, csupán ennyi hiányérzeted volt?

"Eutimio Guerra (1920 — February 1957) was a Cuban peasant army guide executed for treason during the Cuban revolution by Che Guevara. He is believed to be the first person executed by Guevara. In his diaries, Guevara described the execution of Eutimio Guerra, a peasant army guide (...) Upon Guerra's request that they "end his life quickly", Che stepped forward and shot him in the head, writing "The situation was uncomfortable for the people and for Eutimio so I ended the problem giving him a shot with a .32 pistol in the right side of the brain, with exit orifice in the right temporal [lobe]."

Xezs 2013.01.31. 22:32:41

@saaby.: Csak erre a párra így gyorsan:

1. Magyarázd már meg... Szerinted mi volt akkor? Az elejétől fogva erre ment ki az játék.
4. Kommunizmus nincs diktatúra nélkül. Fordítva viszont van, de ez nem mentesíti az alól, hogy egy szar tündérmese az egész eszme.
5. És még te kérsz számon máson alázatot, hahaha. Nyilván te vagy a legokosabb a témában, igazából hogy gondoljuk mi, hogy veled vitába merünk szállni, mi?

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 09:50:09

@saaby.:

"Kuba azért ragaszkodik elszigeteltségéhez, mert nagyjából mindenki becsapta, magára hagyta..."

GigaLOL! :)

speckosj 2013.02.01. 09:56:03

:)
gratulálok, pocak. remélem sok időd ráment, mire kigugliztad Guerra történetét, ugyanis saaby kb. a 2. kommentjében beszámolt róla, miszerint "Guevara lelőtt egy(!) katonát dezertálásért". és ezzel végére is értünk a nagy mészáros bizonyított gyilkosságainak...szép volt, nagy tudású ollózóbajnokunk :) tényleg nem egy ligában játszunk...
xezs: a szar tündérmesék vinnék előre a világot, ha mi, emberek képesek lennénk kivenni a fejünket a seggünkből. azt, hogy egyes diktátorok mit művelnek bizonyos eszmékkel, az nem az eszme hibája. a radikális iszlamisták is csodás példái ennek. az ő tetteikről sem az iszlám tanításai tehetnek. mellesleg a kapitalizmusban is rengetegen halnak meg, csak nem lehet egy emberre mutogatni. mélyülő szakadék a vagyonosok, szegények között, kizárólag pénz által befolyásolt politikai-hatalmi játszmák, ennek következtében súlyos hátránnyal induló komplett országok, éhező, éhen halt emberek tömegei, vagy, hogy ne kelljen mélyre ásnotok, itt van a mostani recesszió, aminek szintén komoly mennyiségű áldozata volt, az egész pénzügyi lufi, ahol a kenyér ára attól függ, milyen lábbal kelt fel a miniszterelnökünk, a pórul járt hitelesek sorstragédiái, stb-stb., hogy a hihetetlen elanyagiasult, értékválságban szenvedő milliók lelkéről, az érzelmi halottakról/nyomorékokról már ne is beszéljünk. na ők biztos nem integetnének vissza mosolyogva egy fényképező vadidegennek. ez tényleg sokkal jobb, mint egy szar tündérmese...de Isten őrizz erről vitát nyitni, eddig sem sikerült sok értelmeset kihozni belőle. viszont továbbra is kérlek titeket, hogy gugli helyett olvassatok. jó sokat, nagyon hasznos! és remélem mindig lesznek olyanok, mint az urugay-i elnök, vagy éppen Che, akiket nem lehet kilóra megvenni, akiknek fontosak az eszmék, mert igazából ők viszik előre (előre=értékesebb, boldogabb élet, nem pedig több pénz) a világot. hasta la victoria siempre!

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 11:00:15

@speckosj:

"ugyanis saaby kb. a 2. kommentjében beszámolt róla, miszerint "Guevara lelőtt egy(!) katonát dezertálásért". és ezzel végére is értünk a nagy mészáros bizonyított gyilkosságainak..."

Vö.: (2013.01.27. 03:33:09)
@saaby.:

"Ami tényszerűen bizonyítható(az objektivitással nehezen vádolható CIA szerint is): Guevara lelőtt egy(!) katonát dezertálásért, mint ahogy ezt minden hadseregben teszik hasonló esetben."

Vö.: “As second in command, Guevara was a harsh disciplinarian who sometimes shot defectors. Deserters were punished as traitors, and Guevara was known to send squads to track those seeking to go AWOL. As a result, Guevara became feared for his brutality and ruthlessness. During the guerrilla campaign, Guevara was also responsible for the sometimes summary execution of a number of men accused of being informers, deserters or spies. In his diaries, Guevara described the FIRST such execution of Eutimio Guerra, a peasant army guide who admitted treason when it was discovered he accepted the promise of ten thousand pesos for repeatedly giving away the rebel's position for attack by the Cuban air force.”

Pedig még ki is emeltem nagybetűvel.

De ha nem megy az értő olvasás, ne másokat hibáztass érte. :)

"és remélem mindig lesznek olyanok, mint az urugay-i elnök, vagy éppen Che, akiket nem lehet kilóra megvenni, akiknek fontosak az eszmék, mert igazából ők viszik előre (előre=értékesebb, boldogabb élet, nem pedig több pénz) a világot."

Sose legyenek jobb barátaid! Akkor még ellenségre sem lesz szükséged, hiszen addig vagy a barátjuk (mint Che is mondta), ameddig a feneküket nyalod és maximálisan egyetértesz velük. Ha nem, akkor ellenség vagy. És az ellenséggel ezek a világjobbító emberek igen keményen tudnak bánni. :)

2013.02.01. 16:19:16

@pocaklakó minimanó:
1."Vö.: "Szánalmas, hogy politikai irányultsága hogy elveszi egyesek valóságérzékelését..."

Ez volt a nyitó. Nem látom, hogy a kijelentésről szólna. A személyről inkább."

A helyzetet ítéltem szánalmasnak ezzel a mondatommal, nem kijelentést, sem személyt(kinek nem inge...).
Olvasásértéssel példálózol, miközben közöd sincs hozzá. Magyar nyelvtan általános iskolai anyag.

2.""Kuba azért ragaszkodik elszigeteltségéhez, mert nagyjából mindenki becsapta, magára hagyta..."

GigaLOL! :)"

Ha számodra vicces, hogy egy embargó sújtotta ország mögül korábbi szövetségesei is kihátrálnak, s emiatt emberek éheznek, javaslom tarts önvizsgálatot egy tükör előtt.

@Xezs: "1. Magyarázd már meg... Szerinted mi volt akkor? Az elejétől fogva erre ment ki az játék."

Nem erre ment ki a "játék". Az amerikaiak kvázi gyarmatosító öleléséből akartak szabadulni. Olvass többet...vagy egyáltalán kezdd el.

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 18:27:08

@saaby.:

Látom, most már a gyilkolászós tematika kezd picinykét háttérbe szorulni.

Megértem. :)

2013.02.01. 18:40:23

@pocaklakó minimanó: Tényeket! Ernesto Guevara egyetlen dezertőrt lelőtt. Ezt írtam én is. Valami elkerülhette a figyelmed.

2013.02.01. 18:53:39

@Xezs: Néhány felvetésedre nem válaszoltam, bocsánat hogy ily' megkésve:

-"Szóval felteszem a kérdést: miért? Miért gondojátok hogy ez a társadalmi berendezkedés jó?"
-A választ az Ószövetségben találod meg. Az a gondolat, hogy minden embertársam megilleti az a lehetőség, hogy teljes, és boldog életet élhessen.

-"miért kell tiltani a leghatékonyabb kommunikációs eszközök polgári használatát"
-mert hazugságra épülnek a fogyasztói társadalom eredményei. Olvass utána az eredeti tőkefelhalmozásnak!

-"Észak-Koreában az emberek hisztérikus imádatban törnek ki ha meglátják a Kedves Vezér képét és biztos hogy nem azért mert annyira imádják, hanem a rettegés miatt. Ilyen világot akartok"
-egy szót sem szóltam Észak-Koreáról. Amúgy a többmillió éhhalál oka ott is a megvont külkereskedelmi kapcsolatok következménye volt.

-"ha a kommunizmus annyira hűdefasza, akkor miért szabadult meg a világ elsöprő többsége ettől az (egyébként destruktív) ideológiától?"
-mert a tőke mást kívánt. A destruktivitását mire alapozod? Hogy minden ember megérdemli a tisztességes életminőséget?!

-"miért gondoljátok hogy csakis nektek lehet igazatok? Attól hogy felsoroltok itt pár könyvet és arra veritek a melleteket"
-a könyvek sok érdekes és valós tényt tartalmazó izék. Próbálkozz meg eggyel!

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 18:59:08

@saaby.:

"Tényeket! Ernesto Guevara egyetlen dezertőrt lelőtt."

Vö.: "In his diaries, Guevara described the FIRST such execution of Eutimio Guerra..."

Most már nem előszörre emelem ki a FIRST szócskát.

Menni fog a szöveg vagy segítsek a fordításban? :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 19:03:09

@saaby.:

"Az a gondolat, hogy minden embertársam megilleti az a lehetőség, hogy teljes, és boldog életet élhessen."

Kivéve azok, akiket rühellt.

Vö.: "From 1959 to 1960, the new government carried out summary executions of at least 1,118 people by firing squad. Guevara himself presided over the notorious La Cabaña prison, where hundreds of the executions took place. For comparison's sake, the Batista regime was responsible for 747 noncombatant deaths between 1952 and 1959. The Cuban revolution under the direction of Guevara also saw the rise of forced labor camps which gave way a few years later to full-scale concentration camps. These were filled with dissidents, homosexuals, Jehovah's Witnesses, Afro-Cuban priests, and anyone else who had committed "crimes" against the new moral revolution." (huffingtonpost.com)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 19:04:10

@saaby.:

"In his diaries..."

Olvasgasd. Ha már annyira rá vagy cuppanva.

Eddig ugyanis szinte csak én hoztam forrásokat.

Tessék nekigyürkőzni.

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 19:07:28

A forrásként hivatkozott Gareth Jenkinsről...

"Biographies of Che Guevara and John F Kennedy by Gareth Jenkins have been removed from sale in Denmark by publisher Aschehoug after Danish
newspaper, Berlingske Tidende, claimed they were ‘unbalanced’." (lists.fahamu.org)

2013.02.01. 19:10:02

@pocaklakó minimanó: Na mégegyszer: Ez az amerikai újságcikk nem állítja, hogy Ernesto Guevara megölt bárkit is. Írjam hangosabban?!
Ez szellemi elmaradottság részedről???

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 19:20:58

@saaby.:

"In his diaries, Guevara described the FIRST such execution of Eutimio Guerra..."

Naplójában Guevara leírta az első...

Szóval? :)

2013.02.01. 19:21:53

@pocaklakó minimanó: tények, tények, tények oly makacs kis biszbaszok...

2013.02.01. 19:24:31

Harc közben ölt. Ha ez nem volt kerek. A gyilkosság nem releváns egy tűzpárbajban...

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 19:28:00

@saaby.:

Ha már Guevara saját naplójának sem lehet hinni... :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 19:32:05

"We don't need proof to execute a man. We only need proof that it's necessary to execute him. A revolutionary must become a cold killing machine motivated by pure hate." -Che Guevara

Nincs szükségünk bizonyítékra egy ember kivégzéséhez. Csak az a bizonyíték kell, hogy szükséges őt kivégezni. Blablabla... :)

2013.02.01. 19:38:22

A római jog szerint is különbséget kell tenni emberölés és gyilkosság között.
Te tömeggyilkossággal vádolod Ernesto Guevarát.

A kubai forradalom egy elnyomó, külső hatalom által manipulált és támogatott hadsereg ellen harcolt.

Hazudsz.

Te is tudod.

Xezs 2013.02.01. 20:00:31

@saaby.: "minden embertársam megilleti az a lehetőség, hogy teljes, és boldog életet élhessen." - ezt egészítsük ki annyival, hogy CSAK AKKOR, ha tesz is érte. Alanyi jogon semmi se jár. Tenni kell a dolgokért és nem csak az anyagi javakat értem ez alatt.

A kommunizmus pont a láblógatást preferálja, mert nincs verseny, lehet úszkálni a langyos posványban.

"mert hazugságra épülnek a fogyasztói társadalom eredményei" - nem értelek. Ha internetezek vagy mobilozok, szabadon eldöntöm hogy mit nézek meg, kit hívok fel. Hazudhat a weboldal vagy a hívott fél, de akár az igazságot is mondhatja. Ezek csak kommunikációs eszközök, nem többek. Lehet jóra és rosszra is használni. Urambocsá egy hatalom megdöntésére irányuló szervezkedésre. Na ez utóbbi ami miatt tiltották.

"a többmillió éhhalál oka ott is a megvont külkereskedelmi kapcsolatok következménye volt." - vagyis az ottani vezetés hibája

"minden ember megérdemli a tisztességes életminőséget" - mondtam már: csak ha tesz is érte. A kommunizmusban is voltak csórók meg csövesek, csak szépen szőnyeg alá söpörték, a munkanélkülieknek meg csináltak fedőállásokat, csak hogy ne rontsák a statisztikákat. Megjegyzem a mai honi közigazgatás még mindig ettől szenved, nem véletlen hogy mindegyik kormány lefele akarja építeni, mert szükségtelen annyi ember oda.

Ez a könyvekkel való fellengzősség meg kezd már szánalmas lenni. Ha találsz egy olyan könyvet ami nem a te mondókádat támasztja alá akkor azt azonnal elégeted? Vagy mégis miből gondolod, hogy az összes, a témában megjelent irodalom csak téged támaszt alá?

Xezs 2013.02.01. 20:26:03

Még egy gondolat ahhoz, hogy szerinted minden embertársadat megilleti az a lehetőség, hogy teljes, és boldog életet élhessen: szerinted azokat milyen élet illetett meg, akiket az ÁVH félholttá vagy nyomorékká vert?

2013.02.01. 20:30:13

@Xezs:
-"A kommunizmus pont a láblógatást preferálja"
-Nem igaz. Olvass utána. A címszó legyen talán a kommuna?! :D

-"Ha internetezek vagy mobilozok, szabadon eldöntöm hogy mit nézek meg"
-Nem. Azt nézed meg, amit ott eléd raknak. Tényleg ennyire korlátolt vagy?

-""a többmillió éhhalál oka ott is a megvont külkereskedelmi kapcsolatok következménye volt." - vagyis az ottani vezetés hibája"
-az orosz gáz kiesett az Észak-Koreai gazdaságból, nem tudtak műtrágyázni, a termésátlagok visszaestek a töredékére. Senki(!) nem adott segítséget. Többmillió ember halt ott éhen, szerényebben kéne nyilatkozni olyasmiről, amihez teljesen hülye vagy!!!

-""minden ember megérdemli a tisztességes életminőséget" - mondtam már: csak ha tesz is érte"
-láttál már éhhalállal küzdő hároméves gyermeket te barom?!!

-"a könyvekkel való fellengzősség meg kezd már szánalmas lenni"
-áhhhh. elég volt. ha neked kicsinyke kis faszkalap a könyv nem érték, nincs miről beszélnem, eddig is az időm pazaroltam.

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 21:45:49

Amikor olvasom, hogy egyesek képesek még a leggonoszabb rezsimben is csak a jót meglátni, rájövök, hogy kár beléjük az érv.

2013.02.01. 22:01:09

@pocaklakó minimanó: Soha nem jártál Kubában. :D
De leosztod az észt milyen...sajnállak! :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 22:06:34

@saaby.:

Amíg az a rezsim van, nem is fogok.

Amúgy megjegyzem, hogy ismét nem olvasol, hiszen a leggonoszabb rezsim kifejezéssel - a szöveg előzményét (20:30:13) tekintve - nem a kubaira céloztam.

2013.02.01. 22:18:43

@pocaklakó minimanó: Büszke is vagy, hogy véleményt alkotsz egy országról, ahol soha nem jártál.
:D
Ezt tényleg nem hiszem el!!! HÁÁÁHÁÁÁHÁÁÁ!!!!
Te BAROM!

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 22:38:42

@saaby.:

"Büszke is vagy, hogy véleményt alkotsz egy országról, ahol soha nem jártál."

Akkor te jártál Észak-Koreában? Mert véleményt azt nyilvánítottál róla.

Mesélj, kérlek! :)

Utána kérdezlek, majd az Egyesült Államokról. :)

2013.02.01. 22:46:52

@pocaklakó minimanó: Kubáról szólt az eszmecsere, te váltottál a "leggonoszabb rezsimre", miközben egy másik elmebajnoknak írtam.
Jártál Kubában? :D

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 22:50:06

@saaby.:

"az orosz gáz kiesett az Észak-Koreai gazdaságból, nem tudtak műtrágyázni, a termésátlagok visszaestek a töredékére. Senki(!) nem adott segítséget. Többmillió ember halt ott éhen..."

Jártál ott? Mert véleményed az van.

Igen? Nem?

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 22:52:57

@saaby.:

"Kubáról szólt az eszmecsere, te váltottál a "leggonoszabb rezsimre"

A mindenségit! Te csevegtél Xezs nickkel (20:30:13) Észak-Koreáról, én a "váltásomat" 21:45:49-kor (utána) írtam.

Te tényleg ennyire buta vagy?

2013.02.01. 22:53:01

@pocaklakó minimanó: Nem a véleményem írtam le Észak-Koreáról, hanem a megismerhető tényeket.

2013.02.01. 22:56:07

@pocaklakó minimanó: Xezs-el folyó vitám nem a te dolgod. Ha vitázol, legalább a témát határozd meg...

2013.02.01. 22:57:31

@pocaklakó minimanó: Nem vagyok buta. Átlag feletti az intelligenciám. :D

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:01:19

@saaby.:

Én is csak a tényeket írtam le. Csak neked nem tetszettek és ezért azt "hazudgálod" körbe és körbe, hogy azok nem is tények, mert nem a te nézeted tükrözik.

Így könnyű. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:02:51

@saaby.:

"Nem vagyok buta. Átlag feletti az intelligenciám. :D"

Hű! Ez is a tények közé tartozik akkor. Természetesen ezt is azonnal elhiszi mindenki. Hiszen te mondtad. :)

Amúgy ismered a mondást az észről és a végzettségről? Aki az egyikkel büszkélkedik, azért teszi, mert a másikban hiányosságai vannak. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:11:30

Hahner Péter pár éve megjelent könyvében (100 történelmi tévhit, avagy amit biztosan tudsz a történelemről – és mind rosszul tudod, 2010) külön fejezet foglalkozik az ostobák Che-mítoszának megteremtésével. :)

Ja, tudom: Hahner egy niemand. :)

2013.02.01. 23:12:43

@pocaklakó minimanó: A "hazudgálod" szót Férfi nem írja le. "Hazudsz." Ez kijelentés! Mély levegő, és ne remegjen a hangod...

Nem írtál olyan tényeket, amit nem cáfoltam meg.
Ha kimaradt volna valami, küldd át.

Nem, nem könnyű. Szar napom volt, és még veled is leveleznem kellett, hogy ne higgye minden faszari pöcsarc, Kuba a legrettenetesebb hely a Földön. :D

speckosj 2013.02.01. 23:13:46

továbbra is elszántan guglizik pocak.pedig a wiki még mindig nem forrás, de nem elég egyszer kiröhögni miatta úgy látszik. lehet, hogy holnap átírom a "first" szócskát "only one"-ra vagy "noone"-ra, aztán majd lehet azt is bemásolni ide okosan.egy kanadai orvosi szövetség lapját behivatkozni szintén furcsa és elkeseredett próbálkozás,pláne egy anonim szerző tollából (lásd az alján az editor-ra vonatkozó megjegyzést).Az utolsó bekezdésben pedig az "Individual civil rights, political freedom and a growing, self-sustaining market economy that provides ready access to goods and services have been proven to be the key to reducing living and health inequities." mondat az, aminek az átlátszó propagandaszagúsága végképp eloszlatja az objektivitás gyanúját is.nyilván a kapitalista országok szegényei/éhezői is mind így gondolják,pedig nincsenek kevesen...na ezért rohadt veszélyes a net a sok előnye mellett. mert bárki szűrés nélkül bármit és bárminek az ellenkezőjét megtalálja rajta, és megfelelő háttértudás híján nem tudja eldönteni, hogy mi az igaz, és mi nem. ez kifejezetten káros, ugyanis degradálja a valódi tudást, hamis önbizalmat ad a butáknak, és egyáltalán: bomlasztja a közösségeket. pl. itt vagyunk mi. ez nem normális, építő vita. látszik (pocaknál mindenképp, xezsnél némileg értelmesebb formában) hogy pillanatok alatt megszerzett virtuális tudásotok van csak a témában. nekem ez a 2. cikk, amihez netes pályafutásom alatt hozzászóltam, mert itt pl. nagyon látszott, hogy mennyire el lehet hitetni bármit az emberekkel: beírod a gugliba, hogy csegevara, aztán 5 perc alatt megtudod, hogy tömeggyilkos volt. és elhiszed. namost, ha ez a téma tényleg érdekelne titeket, vennétek a fáradságot, és elolvasnátok a naplóit, életrajzokat, memoárokat, könyvként, mind az összes oldalukat,megnéznétek az összes idevonatkozó filmet, pro és kontra, és lassan elkezdeni derengeni, hogy mi az igazság. nem hiszem, hogy ezt ti megtettétek, ez ugyanis nagyon sok idő, ennél egyszerűbb a guglit püfölni, és menőzni a kontextusba nem helyezett, nem ellenőrzött, csak kontroll és tudás nélkül visszaböfögött tartalmakkal.na ezért gondolom, hogy agymosottak vagytok, benyeltek minden fősodorbeli médiabutítást.a mobil és net szerepét pedig nem kell túlértékelni. hatékonyak, de már nekünk magyaroknak is sikerült az utóbbi 200 évben két forradalmat egészen hatékonyan megszervezni ájfón és fas*búk nélkül. és akkor magas labdaként csak egy kérdés a végére az agymosottak kvízéből: a palesztinok terroristák?

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:16:58

És visszatérve egy picinyként erre a szegénynek látszó elnökre, ne feledjük, hogy olyan szervezetnek volt jóféle, aktív tagja, amely a céljait először bankok és egyéb cégek kirablásával, majd később (látva, hogy ezek kevéssé hatásosak) emberrablásokkal és emberéleteket követelő merényletekkel és kivégzésekkel igyekezett elérni.

Csak úgy csöpög a jóindulattól a múlt.

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:17:50

@saaby.:

"A "hazudgálod" szót Férfi nem írja le."

De bizony. Börtönszleng. Gondoltam, azon a szinten még megy. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:18:30

@saaby.:

"Nem írtál olyan tényeket, amit nem cáfoltam meg."

Csakis. Sőt olyan ügyes vagy, hogy azt is megcáfoltad, amit senki le nem írt. Mindenki hülye, csak te vagy a helikopter. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:19:49

@speckosj:

Örülök, hogy ilyen nagyra tartod magad. Hová is jutna a világ... :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:21:47

@speckosj:

Mondjuk, amikor végigolvaslak, tudom, milyen reménytelen dolog is az, ha az ember a lábszagú bolsevik propagandatermékekkel igyekszik csevegni.

A hitvány nézetek nem azért vannak, hogy bárki vitázzon velük. Ennek a metódusát (érveléstechnikáját) már Koestler is régen leírta. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.01. 23:26:11

Jó éjszakát, szép álmokat!

2013.02.01. 23:30:43

Koestler kommunista volt te baromállat!!!!

2013.02.01. 23:33:38

Hülye, tényektől megszabadított, ocsondék tudattalan jószágként támadsz mindent ami mozog.

2013.02.01. 23:35:57

Bocsánat a csúnya szavakért azoktól akire nem tartozik... :D

speckosj 2013.02.01. 23:40:36

hahner könyvét nem olvastam, de a vele készült interjút igen. ő az aki az usa-ban egy jóindulatú, kulturált (!) társadalmat ismert meg, aki szerint nem gáz, amit az amcsik az indiánokkal műveltek (jóhogy azt nem mondja, hogy amerika igazából egy ősi európai birtok), és aki szerint az usa nem az olajért háborúzik. muhaha, no comment.
a lábszagú bolsevik stb. mondatodért meg addig ütnélek, amíg mozogsz, nagyon megérdemelnéd. nem bolsevik és kommunista vagyok, de a butaságot, az objektivitás hiányát, az igazságtalanságot nem tűröm,pláne egy felszínes, senkiházi copypaste-bajnok trolltól. node nem baj. elég büntetés neked, hogy szűklátókörű és ostoba vagy. de én is ostoba vagyok, hogy még mindig beléd pazarlom az energiáimat...

2013.02.01. 23:43:16

Szia Barátom! :)

Xezs 2013.02.01. 23:46:52

Asszem lassan elérünk a kinek nagyobb a pöcse részhez.

2013.02.01. 23:50:26

Különb dolgok vannak földön, s égen Horatio, mintsem bölcselmetek elképzelni képes!

Könyörgöm, akasszuk fel! ;)

2013.02.02. 00:07:27

@Xezs: @pocaklakó minimanó: Egy szó, mint száz, egyszerűek vagytok mint a faék. S fáj ezt leírnom, hiszen az a tehetetlen szegény fadarab mit vétett hogy így ledegradálom?!
Talán inkább az ostoros egysejtűeket kéne hadba hívnom, ha szellemi nagyságotok jellemeznem kellene. De ők is sértetten vonulnának a sarokba.
Marad a körömágyásom repedésében tanyázó szerény koszpöszme.
Beszélgessetek vele.
Pöcsfejek.

Xezs 2013.02.02. 00:41:56

@saaby.: Nyilván mi vagyunk pöcsfejek, hiszen mi bizonygattuk az IQ-nkat a neten.

Mondom én hogy előkerül még a pöcsméret is, ezt már csak kivárom.

pocaklakó minimanó 2013.02.02. 09:36:42

@saaby.:

"Koestler kommunista volt te baromállat!!!!"

a) A "te baromállat" kifejezés környezetében vessző hiányát észleltem. Tessék pótolni, mert nélküle csökken a vitakultúra színvonala és az érv erőssége. :)

b) "...kommunista volt..." Részben igaz. Élete egy rövid szakaszában kacérkodott ezzel a vérszagú hentesideológiával, hogy aztán élete hátralévő részében küzdjön ellene. Erről önmaga így ír: "Úgy futottam a kommunizmushoz, mint friss vizű forráshoz, és úgy hagytam el, ahogy az ember kimászik egy mérgezett folyóból, melynek piszkos habjain elöntött városok törmelékei úsznak, és megfúlt emberek tetemei. Ez életem 1932 és 1938, huszonhat és harminchárom éves korom közötti szakaszának rövid összefoglalása." (Koestler: A láthatatlan írás, 13. o., Osiris Kiadó)

c) Hogy is mondta állítólag a lábszagú bolsevik ideológus? Ucsityszja 3x? :)

pocaklakó minimanó 2013.02.02. 09:38:39

@speckosj:

"hahner könyvét nem olvastam, de a vele készült interjút igen. ő az aki..."

Semmi gond nincs azzal, hogy nem szimpatizálsz vele. Én is írtam az itt említett másik szerzőt érintve, hogy nem tartom elfogulatlannak. Mondjuk, annyi a különbség, hogy Hahner könyveit még nem nagyon pattintották vissza tudományos elfogultság és szelektivitás miatt. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.02. 09:40:49

@speckosj:

"a lábszagú bolsevik stb. mondatodért meg addig ütnélek, amíg mozogsz"

Ha már érvekkel nem megy, menjen izommal, ugye? Tipikus bolsevista módszer. :)

"nem bolsevik és kommunista vagyok, de a butaságot, az objektivitás hiányát, az igazságtalanságot nem tűröm"

Csak keményen, elvtárs! Ha még nem kötelezted el magad ideológiailag, nem baj. A lényeg az, hogy már a bolsevik indulatiság megvan. Csak egy lépés a fényes jövő. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.02. 09:42:15

@saaby.:

00:07:27 - Tömör szerzői hitvallás. Érveléstechnika felsőfokon. Kimért, higgadt és tárgyilagos vitakultúra.

Bolsevik tempó. :)

Xezs 2013.02.02. 14:07:12

@pocaklakó minimanó: Hallod azért néha nézz ki az ablakon, nehogy egy fekete Pobjeda várakozzon a házatok előtt :)

pocaklakó minimanó 2013.02.02. 14:34:59

@Xezs:

Ja, el is töprengtem rajta és most komolyan aggódom. :)

Amúgy érdekes abba belegondolni, hogy vajon a bolsevik "logika" az, amelyik ilyen elvakulttá teszi az amúgy jobb sorsra érdemes emberkéket vagy pedig eleve már az elvakult emberkék tartják olyan vonzónak a vérben tocsogó hentesideológiát. :)

Xezs 2013.02.02. 16:25:37

@pocaklakó minimanó: Faszom tudja, nem is érdekel. Annak örülök hogy a világnak már megmutatta ez a fantasztikus eszme hogy mire képes és a világ többé nem kér belőle. Szar lenne egy olyan korban élni, amikor épp most kezdenénk el ízlelgetni ezt a bűzlő szart.

pocaklakó minimanó 2013.02.02. 16:42:02

@Xezs:

A bajt ott látom, hogy amikor picinykét rosszabbra fordulnak a dolgok, akkor rögvest előbújnak ezek az "éjjelbátor" és "forradalmi" senkiházik, akik az elnyomottak érdekében másokat kívánnak elnyomni, akik a kisemmizetteknek mások zsebéből (a sajátjukéból sosem - és ez lényeges!) kívánnak jólétet teremteni és akik semmiféle ellentmondást nem tűrnek, mert ha ellentmondással találkoznak, csak erővel tudják a saját "igazukat" érvényesíteni.

Primitív szinten pedig úgy lehet látni a különbséget a normális rendszerek és a henteslegény-bolsevisták között, hogy ameddig egy normális rendszerben egy olyan kétkezi gyilkos képét, mint Che "Véres Köpeny" Guevara a pólódon hordhatod, addig a hitvány bolsevisták rezsimében elképzelhetetlen lenne az unortodox képek villantása.

Azért írtam ezt az egyszerű példát, hogy az idetévedő véresszájúak szintjén is érthető legyen. :)

Xezs 2013.02.02. 19:41:16

@pocaklakó minimanó: Meg állandóan ez a jajgatás hogy mindenkinek emberhez méltó életet, meg jogokat, hát faszomat azt. Amíg a csöves kannásbortól meg cigifüsttől bűzlik addig magasról szarom le hogy neki mihez van joga, mert nem azt látom hogy ő kifele akar mászni a szarból.

Túl sok ember van aki hasravágja magát és elordítja magát, hogy "oldjátok meg a problémámat".

2013.02.03. 16:10:53

@Xezs: "állandóan ez a jajgatás hogy mindenkinek emberhez méltó életet, meg jogokat"

Ezt komolyan így gondolod? Ezen gondolatmenet szerint, nem érdemel minden ember egyenlő jogokat. Szerinted kinek kéne azt eldönteni, hogy XY jogosult, Z viszont nem emberhez méltó életet élni?
S ha a te emberi jogaid vonná meg ez a valaki?

@pocaklakó minimanó: "Tömör szerzői hitvallás. Érveléstechnika felsőfokon. Kimért, higgadt és tárgyilagos vitakultúra.

Bolsevik tempó. :)"

Ez arra tökéletes példa, hogy egy alapvetően nyugodt emberből is ki lehet hozni az állatot, pusztán megfelelő igyekezet kell hozzá. Nem sértegetni állt szándékomban, egyszerűen elborult az agyam attól, hogy ennyire egyoldalúan látod a témát.
A kommunizmust pedig nem illik összekeverni a bolsevizmussal. De ezt szerintem-mivel nem vagy műveletlen, ahogy soraidból kiveszem-te is tudod, így pusztán szándékos ferdítésnek vélem.

""...kommunista volt..." Részben igaz. Élete egy rövid szakaszában kacérkodott ezzel a vérszagú hentesideológiáva"
Nem csak kacérkodott, hithű kommunista volt. A szovjet társadalom ellentmondásai ingatták meg világszemléletét, meg az, hogy kb. mindenhol börtönbe került.

stirlitz. 2013.02.03. 16:40:41

@saaby.: @Xezs: @pocaklakó minimanó: itt egyetlenegy hithű kommunista van: én. - gondolta Stirlitz.

Xezs 2013.02.04. 00:56:34

@saaby.: Így van, nem érdemel minden ember egyenlő jogokat. Rágódj ezen, aztán mondd el az ismerőseidnek hogy milyen szívtelen ez a Xezs gyerek.

Most őszintén, ha téged ennyire zavar az egyenlőtlenség, meséld már el nekem, hogy mit teszel ellene? Utaltál valaha az Unicefnek? Odamentél egy csöveshez és elmagyaráztad neki, hogy miért hülyeség az amit csinál? Elmondtad neki hogy hogy lehetne kimásznia a szarból?

Ha ilyen történt akkor befogom a pofám és egy szavam sincs a továbbiakban.

stirlitz. 2013.02.04. 01:09:06

@Xezs: te szerintem egy hülye vagy - jelentette ki Stirlitz.

IP gyűjtögető 2013.02.04. 04:26:39

- Hmm.. Gondolta Stirlitz.
- Milyen finom ez a Stirlitz! - gondolta pár perccel később Hmm.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:01:55

@Xezs:

Ezzel az egyenlősítősdivel még nem is lenne különösebb gond, ha egyrészt tapasztalható lenne, hogy mindkét részről van akarat a jobbításra, másrészt pedig, ha az egyenlősítősdít kívánók nem mindig mások zsebéből (a sajátjukéba nem szívesen nyúlkálnak, ugyanis; még nemes célok esetében sem) kívánnák megoldani a problémát.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:07:43

@saaby.:

"Nem sértegetni állt szándékomban, egyszerűen elborult az agyam attól, hogy ennyire egyoldalúan látod a témát."

a) Most képzeld el, hogy a ti egyoldalú, tényeket tudomásul venni nem kívánó (ha azzal mégis találkozó, azt azonnal letagadó), történelemhamisító forrásokkal példálózó, más forrásokat azonnal elvető hozzáállásotokat tekintenénk... :)
b) Még az egyoldalúsággal is lehet vitázni anélkül, hogy ökölbe szorulna bárkinek az agya.
c) És általában az ökölbe szorult aggyal vitázók mindig alulmaradnak.
d) Örülök, hogy segíthettem.

"A kommunizmust pedig nem illik összekeverni a bolsevizmussal."

Dehogy kevertem. Pontosan tudom, hogy a kettő ugyanannak a szörnyűségnek más megjelenési formája. Mint a jég, a víz és a vízgőz.

"Nem csak kacérkodott, hithű kommunista volt."

De, kacérkodott vele. Ha nem csak kacérkodott volna, akkor nem pár röpke évig lett volna az ideológia hatása alatt. Szerencsére még az agymosási korszakban sem vesztette el a józan eszét és önmaga írja le, hogy mennyi kételkedés és belső küzdelem árán volt csak képes arra, hogy azt a józan eszét az elvakult ideológia javára félretegye.

Éppen most vannak kinn nálam könyvek tőle és róla. Nagyon áptúdét vagyok. :)

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:11:50

@stirlitz.:

Hmmm... Ez a Stirlitz biztos azt hiszi, hogy ő itt az egyetlen hithű kommunista. Milyen meglepetés éri majd, ha esetleg sikerül túlélnie a háborút és visszajutnia Moszkvába és a Belügyi Népbiztosság (NKVD) kedélyes lubjankai irodájában betekintést nyújthat bizonyos papírokba, amelyekben az én nevemet olvashatja majd - gondolta Müller.

2013.02.04. 09:31:20

@Xezs: Történt.

@pocaklakó minimanó: Nyúltam a zsebembe, karoltam már utcán fekvő hajléktalant.

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 09:55:00

@saaby.:

Kemény vagy. És igazságos.

Csak azért annyira nem, hogy a karolás mellé meg is oldd a problémáját.

De mások zsebében turkálva sokkal jobb ötleteid lennének.

Mindig is mondtam, hogy azok, akik mellüket döngetve állnak ki az egyenlőtlenségek megszüntetése mellett, a legjobban úgy mutatnának példát, ha a náluk elesettebbekkel egy szinte hoznák a büdzséjüket. Azaz annyit adnának a csóróknak, hogy a legvégén egyenlően álljanak anyagilag.

No, ezt viszont nem fogják, hiszen azért a személyes kényelemből sokkal jobban meg lehet látni az égbekiáltó igazságtalanságokat.

Pedig egy példa száz szóval is felér. :)

2013.02.04. 10:49:09

@pocaklakó minimanó: "azért annyira nem, hogy a karolás mellé meg is oldd a problémáját."
Nem tudom gyógyítani sem a szegénységet, sem az alkoholizmust.

"De mások zsebében turkálva sokkal jobb ötleteid lennének"
Sajnos nem.

"Mindig is mondtam, hogy azok, akik mellüket döngetve állnak ki az egyenlőtlenségek megszüntetése mellett, a legjobban úgy mutatnának példát, ha a náluk elesettebbekkel egy szinte hoznák a büdzséjüket. "
4 másodpercenként hal éhen egy ember a Földön. Legjobb igyekezettel sem tudok ennyi szenvedésben részt vállalni. Soha nem döngettem a mellem.

"a személyes kényelemből sokkal jobban meg lehet látni az égbekiáltó igazságtalanságokat."
Ez nem igaz. Az igazságtalanságokat leginkább az erős kontrasztok mutatják meg (hétvégén láttam 30milliós Porschét elhúzni a gyorsforgalmi melletti bádogházaktól 10méterrel; érdekes látvány).

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 20:17:34

@saaby.:

"Nem tudom gyógyítani sem a szegénységet, sem az alkoholizmust."

És?

"Legjobb igyekezettel sem tudok ennyi szenvedésben részt vállalni."

Meg sem próbálja a legtöbb méltánytalanságról kiáltozó.

Most hozzam a szociálisan érzékenyek példáit a történelemből?

pocaklakó minimanó 2013.02.04. 21:34:23

A szociálisan érzékeny Karl Marx a világjobbítási munkálatai közepette sem feledkezett meg arról, hogy a háztartásában cselédet (Helene Demuth) tartson, akinek amúgy még egy gyermeket is nemzett. Természetesen házasságon kívül. És Karl Marx arra is gondosan ügyelt, hogy amíg ő papíron felszabadítja a proletariátust a gaz kapitalisták zsarnoki jármából, az lehetőleg úgy tegye, hogy dolgozni ne kelljen mellette, de a napi ellátását a proletariátus felemelkedéséért szintén keményen küzdő Friedrich Engels biztosította rendszeres adományok biztosítsák. Ezekről az adományokról pedig annyit illik tudni, hogy Engels az erre szánt pénzösszegeket abból a manchesteri gyárban robotoló és kizsákmányolt munkások által termelt profitból fedezte, amely gyár többek között a családja tulajdonában volt. Persze tudni lehet, hogy nem szívesen csinálta, de a jó ügy érdekében a vérszívás megengedhető volt.

Folyt. köv. :)

2013.02.04. 23:07:50

@pocaklakó minimanó:
Visszakérdezel, hogy nem gyógyíthatom a szegénységet: "És?"
Ezzel én nem büszkélkednék. Hatalmas bűne ez a Világunknak. Hagyjuk, hogy milliók tengődjenek, miközben élelmiszert dobunk a kukába.
Marx nem érdekel(az meg blikk színvonal, hogy kivel szeretkezett, és milyen szép ruhát hordott), ha eddig nem tűnt volna fel én a kommunizmust mint elvet követem, s nem pártideológiákat majmolok!

Az Ószövetség hitvallása számomra elegendő iránymutatás az emberséghez(nem vagyok vallásos a szó hagyományos értelmében).

Ahogy Pál mondta:
"A Szeretet türelmes, igazságos. A Szeretet nem irigykedik, nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Most megmarad a Hit, a Remény, a Szeretet, e három, de mindközt legnagyobb a Szeretet."

pocaklakó minimanó 2013.02.08. 20:51:07

@saaby.:

"Hagyjuk, hogy milliók tengődjenek, miközben élelmiszert dobunk a kukába."

Akkor te ne tégy így! És akkor viszont tégy meg minden tőled telhetőt, hogy mások helyzetén javíts és járj elöl a jó példával.

Ja, tudom: az kényelmetlen.

A szövegelés és felháborodás meg ingyen van.

"...én a kommunizmust mint elvet követem..."

Vö.: „Mindenki képességei szerint, mindenki szükségleteinek megfelelően.”

De ki dönti el az osztogatást? :)
süti beállítások módosítása